Cum amenajezi o gradina rustica. Sfaturi si idei

Publicat pe 14.02.2019 la 15:01 Actualizat pe 14.02.2019 la 15:04

Viata la curte este deosebit de frumoasa, mai ales cand ai in jur detalii speciale care iti personalizeaza placut proprietatea. Iata cateva aspecte de care trebuie sa tii cont in cazul unei gradini rustice.

Ai o gradina superba si te gandesti ca in acest an sa o amenajezi intr-un mod aparte? Cel mai potrivit ar fi sa adaugi o nota traditionala printr-un decor in stil rustic. Nu are reguli complicate, se bazeaza pe simtul estetic si se adapteaza foarte usor la conditiile de mediu. In plus, se pot crea decoratiuni de poveste din elemente simple sau chiar cu ceea ce deja exista, de la flori sau pomi pana la tufe salbatice. Viata la curte este deosebit de frumoasa, mai ales cand ai in jur detalii speciale care iti personalizeaza placut proprietatea. Iata cateva aspecte de care trebuie sa tii cont in cazul unei gradini rustice:

1. Decoratiunile

Amenajarea unui spatiu in stil traditional inseamna sa obtii un aspect elegant si sofisticat. Decoratiunile din lemn completeaza perfect o gradina rustica, adaugandu-i forme pline de armonie si frumusete. Casute pentru pasari viu colorate, un foisor, ornamente mici cu care pot fi impodobite gardurile, un leagan, o scara veche, o fantana din lemn, o roaba decorativa, o masa ingenioasa sau un taburet in forma de ciuperca sunt doar cateva exemple decorative. O zona organizata cu ghivece improvizate din metal sau lemn unde pot fi cultivate plante aromatice este de asemenea indicata intr-o gradina rustica. Un element important il constituie si gratarul sau cuptorul utilizat pentru petrecerile in aer liber. Pentru un aspect original, acesta poate fi placat cu piatra naturala. Este esential sa nu faci economie la culoare, rosul, galbenul, portocaliul sau albastrul fiind perfecte pentru stilul traditional.

2. Finisajele

In ceea ce priveste finisajele, intr-o gradina rustica sunt indicate materialele naturale, durabile, care sa ofere aspectul general de gradina a bunicilor. Asadar, daca vrei sa construiesti o alee deosebita alege piatra naturala sau lemn in favoarea unor pavele extravagante. Tot ceea ce inseamna garduri sau ziduri de delimitare se vor construi din piatra, in timp ce pentru elementele verticale se va alege lemnul. Indiferent de finisajul ales, trebuie sa stii ca plasticul nu isi are loc intr-o amenajare rustica. Cateva grilaje metalice sunt deosebit de utile. O iedera se poate inalta pe acestea, deasupra gradinii sau langa un perete al casei.

3. Obiectele de iluminat

Lumina este importanta pentru a crea o atmosfera linistitoare. Insa, intr-o gradina rustica nu au ce cauta lampile solare sau corpurile de iluminat luxoase. Alege felinare, torte din nuiele de bambus pentru a inconjura aleea sau aplice pentru exteriorul casei de tipul celor vintage. Piesele aurite sau cu abajur translucid ofera un farmec clasic, amintind de lampile de la palatele regale. Poti opta si pentru aplice cu senzor pentru a economisi energie, insa din acelasi registru cu aspect traditional. Foarte important este ca atunci cand alegi un obiect de iluminat pentru exterior sa tii cont de protectia pe care trebuie sa o aiba impotriva patrunderii apei si a prafului.

4. Florile

Dintr-o gradina rustica incantatoare nu trebuie sa lipseasca in nici un caz florile. Fie ca alegi sa le plantezi in pamant, fie ca le pui in ghivece, rezultatul va fi unul spectaculos. Poti construi obiecte din lemn in care sa asezi flori colorate sau ghivece din piatra naturala. Materialele plastice nu sunt indicate, dar daca tii sa le folosesti imbraca-le cu placa decorativa sau incadreaza-le in vase improvizate din lemn, metal sau chiar lut. Daca vrei sa asezi cateva plante deosebite in ghivece suspendate, opteaza pentru cosuri impletite, suporturi din nuiele sau fier, legate cu lant ori cu sfoara. O lada veche din lemn sau diferite obiecte din metal invechit pot prelua cu succes rolul de jardiniere.

5. Elementele extravagante

Cand vine vorba de stilul rustic, elementele extravagante nu exprima lux si opulenta. Asadar, ia in considerare faptul ca o piscina superba cu sezlonguri nu se incadreaza in acest peisaj. Insa, cateva piese extravagante intr-o gradina rustica sunt cele mai degraba costisitoare. O fantana, o moara de vant, un put sau un iaz pot fi elemente centrale ale gradinii.

Tinand cont de sfaturile prezentate poti obtine o gradina rustica incantatoare in care sa te relaxezi alaturi de familie si prieteni. Cu putin efort, imaginatie si creativitate, curtea casei tale va ajunge vedeta intregii proprietati.

În articolul

Cum amenajezi o gradina rustica. Sfaturi si idei

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x