Cum cureti covorul folosind solutii naturale?

Publicat pe 20.03.2020 la 11:46 Actualizat pe 20.03.2020 la 12:01

Curatarea covorului nu reprezinta chiar una dintre cele mai placute si cele mai usoare treburi casnice. Cand tesatura se pateaza sau, pur si simplu, nu arata la fel de bine ca la inceput, esti tentat sa cumperi un produs nou ca sa nu mai pierzi timp incercand sa indepartezi niste pete incapatanate.

Dar sa stii ca exista cateva trucuri si solutii naturale care au puterea de a indeparta majoritatea petelor si urmelor inestetice de pe covoare. Iata cum iti poti curata complet mochetele si covoarele din locuinta sau birou – simplu, natural si eficient!


Solutie universala de curatare cu bicarbonat si otet

Acest mix este extrem de eficient atunci cand vrei sa faci curatenie generala si sa reimprospatezi aspectul covoarelor uzate. Presara bicarbonat de sodiu peste covor, folosind o sita pentru cernut sau o solnita mai mare. Lasa ingredientul sa actioneze, in timp ce prepari solutia lichida.

Pentru aceasta, ai nevoie de o parte otet alb, o parte apa si cateva picaturi de ulei esential de lamaie. Amesteca totul intr-un recipient cu spray si agita bine compozitia inainte sa o pulverizezi pe covor.

Odata ce ai pulverizat solutia, bicarbonatul si otetul vor reactiona impreuna, curatand tesatura covorului in profunzime. In plus, uleiul esential de lamaie va oferi o nota de prospetime si un miros fresh, subtil, care va persista ore intregi dupa aplicare.

Daca nu iti place mirosul de lamaie, poti opta pentru un alt ulei esential. Aromele de portocale, lavanda, menta sau flori functioneaza la fel de bine!

Solutie de curatare pentru pete de ulei si cerneala

Cel mic a varsat cerneala pe covorul tau preferat? A mancat dulciuri si a atins apoi mocheta? Inainte sa intri in panica, incearca un truc natural, care functioneaza ca prin magie.

Este vorba despre amidonul de porumb. In cazul petelor de cerneala sau marker, amesteca 2-3 linguri de amidon cu lapte, pana obtii o pasta usor de intins. Aplica un strat generos pe covor, lasa mixul sa actioneze cateva ore, apoi freaca tesatura cu o perie si aspira reziduurile.

Daca ai de-a face cu pete de ulei, aplica amidonul exact pe pata si lasa-l sa absoarba grasimea. Odata ce petele dispar, poti aspira covorul.

Apa oxigenata si pasta de dinti pentru pete dificile

Ti-ai cumparat de curand covoare moderne, pe care le adori. Sunt perfecte, colorate, iar tesatura arata impecabil. Totul pana cand observi o pata misterioasa, a carei origine nu o poti identifica.

Orice ar fi, ai la indemana o solutie naturala simpla, care va functiona fara indoiala chiar si asupra celor mai insistente pete. Este vorba despre amestecul de peroxid de hidrogen (perhidrol) si pasta de dinti.

Cumpara solutie de perhidrol cu o concentratie de 3% si o pasta de dinti normala. In functie de marimea petelor, amesteca intr-un bol 1/3 apa oxigenata si 2/3 pasta de dinti. Cand totul este omogen, aplica mixul pe covor si lasa-l sa actioneze cateva minute. Apoi, foloseste o perie si curata tesatura cu miscari energice.

Detergent de rufe si o periuta de dinti, solutia pentru pete de vopsea

Fie ca ti-ai facut manichiura si pedichiura acasa sau copiii au varsat pe covor culorile pe care le-au folosit la un proiect creativ, petele de vopsea pot fi foarte persistente. De aceea, ai nevoie de o solutie eficienta, si totusi naturala.

Aplica putin detergent pentru rufe pe pata, lasa-l sa actioneze timp de zece minute, apoi curata cu atentie tesatura cu ajutorul unei periute de dinti. Aceasta iti va permite sa patrunzi intre firele covorului, curatand in profunzime materialul si lasand covorul impecabil.

Asadar, inainte de a crede ca mocheta sau covorul patat este compromis, acorda o sansa acestor solutii naturale de curatare. Rezultatele vor fi uimitoare!

Sursa foto: vivre.ro

În articolul

Cum cureti covorul folosind solutii naturale?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x