Cum cureti pantofii din piele. 3 reguli de baza pentru a-i pastra ca noi!

Publicat pe 18.06.2018 la 17:07 Actualizat pe 18.06.2018 la 17:10

Pantofii din piele, fie ca vorbim de modelele clasice sau de modele de pantofi sport reprezinta accesoriul indispensabil daca vrei sa te simti confortabil si in trend. Invata sa iti cureti si sa-ti pastrezi pantofii de piele aplicand 3 reguli de baza, astfel incat sa arate tot timpul ca noi!

Stilul de viata modern, in care cei mai multi dintre noi traim contracronometru impune tinute comode, care sa permita libertatea de miscare. In plus, avem nevoie de haine si de incaltaminte usor de intretinut, pentru a fi gata de purtare in diminetile in care suntem pe fuga. La fel de important este, insa, si modul in care arata acestea, pentru ca tendintele din moda nu sunt deloc de neglijat.

Pantofii din piele, fie ca vorbim de modelele clasice sau de modele de pantofi sport reprezinta accesoriul indispensabil daca vrei sa te simti confortabil si in trend. Invata sa iti cureti si sa-ti pastrezi pantofii de piele aplicand 3 reguli de baza, astfel incat sa arate tot timpul ca noi!

1. Curata-i de praf dupa fiecare purtare

Oricat de lunga ar fi fost ziua ta, nu uita sa-ti cureti incaltamintea pe care ai purtat-o. In acest mod, dulapul tau de pantofi va arata impecabil, iar pantofii tai din piele se vor mentine intr-o stare foarte buna pentru un timp indelungat.

Indepartarea prafului de pe pantofii de piele se realizeaza cu ajutorul unei perii din par de cal. Aceasta poate fi achizitionata din magazinele de incaltaminte sau chiar si din hypermarket. Daca pantofii prezinta urme de murdarie, atunci ei trebuie curatati cu ajutorul unui burete umezit in prealabil si inmuiat in putin sampon de par, daca nu ai la indemana o solutie speciala pentru curatarea articolelor din piele.

Cat despre modul in care se usuca pantofii de piele, fie ca vorbim despre modele de pantofi sport sau cei eleganti, ar trebui sa stii ca nu este indicat sa folosesti uscatorul de par, in ideea ca vei grabi procesul. Din contra, aceasta operatiune poate deteriora pielea, din cauza caldurii excesive emanate de fohn. Cel mai bine este sa lasi incaltamintea sa se usuce la temperatura camerei sau pe pervazul geamului, in caldura naturala.

2. Revitalizeaza textura pielii

Pielea este un material care necesita o intretinere aparte, iar revitalizarea reprezinta o etapa importanta daca vrei sa-ti incalti pantofii preferati cat mai mult timp. Procesul de revitalizare a acestui material poate fi considerat similar cu cel al hidratarii pielii umane, cu ajutorul lotiunilor hranitoare. Pe acelasi model, pantofii din piele au nevoie de hidratare folosind o solutie speciala. Aceasta solutie se aplica mai intai pe o laveta din microfibra cu ajutorul careia se curata intreaga suprafata a pantofilor, insistand, daca este cazul, pe zonele in care aspectul pielii este usor degradat.

3. Lustruieste-i

Indiferent de tendintele din moda, pantofii lustruiti s-au purtat mereu! Modul in care arata incaltamintea pe care o purtam spune multe despre noi, chiar si fara a ne folosi cuvintele. Asadar, pantofii de piele se lustruiesc utilizand o carpa din material moale si o crema de pantofi. Daca vrei un plus de luciu pentru pantofii tai, fara sa iti bati capul, sugestia noastra este sa optezi pentru o crema de pantofi cu ceara de albine. Dupa ce te-ai asigurat ca ai aceste produse, treci la treaba! Incepe sa lustruiesti pantofii aplicand crema cu miscari circulare, folosind aceeasi perie cu par de cal despre care vorbeam anterior. Mai apoi, confera luciu pantofilor de piele cu ajutorul carpei.

Sursa foto: unsplash.com

În articolul

Cum cureti pantofii din piele. 3 reguli de baza pentru a-i pastra ca noi!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 martie 2024. Leii se îndrăgostesc. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Horoscop săptămânal 01-07 aprilie 2024. Mai multe zodii au parte de o conexiune profundă cu partenerul de cuplu
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Ciorbă de ștevie cu zeamă de varză, mai gustoasă și mai sănătoasă
Catine
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2024. Balanțele își regăsesc liniștea în relațiile de cuplu
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Andreea Sasu este însărcinată. Tatăl copilului este un celebru milionar, cu care s-a împăcat după ce i-a iertat infidelităţile
MediCOOL
Ce efecte are combinația de magneziu și zinc, potrivit specialiștilor
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un copil curios. La ce anume ar trebui să fii atentă dacă îți dorești un mediu sigur
MediCOOL
Remedii naturale care te pot scăpa de mătreață. Cum le poți aplica eficient
HelloTaste
Cartofi aurii în crustă de mălai. Rețetă simplă și delicioasă, de post
x