Cum îți depozitezi încălțămintea fără să o distrugi?
Publicat pe 26.06.2020 la 13:43 Actualizat pe 26.06.2020 la 13:59
Dacă ești curios să afli cum poți economisi bani păstrându-ți perechile preferate luni la rândul, te invităm să descoperi care sunt cele mai bune sfaturi în acest sens din rândurile următoare.
Colecția ta de încălțăminte se poate degrada de la un sezon la altul fără ca tu să observi asta. În goana noastră cotidiană, e posibil ca noile cumpărături de pantofi să ni se pară normale la începutul fiecărui sezon în parte, deși anumite trucuri de depozitare a încălțămintei ne-ar putea salva sume importante de la un anotimp la altul.
Nu o așeza în dulap
Primul instinct pe care aproape cu toții îl avem atunci când vine vorba de depozitarea încălțămintei este să o așezăm, pur și simplu, în dulap. În cele mai multe cazuri, nu avem loc suficient pentru toate perechile, așa că alegem să le stivuim unele peste altele. Nimic mai greșit de atât, pentru că încălțămintea care rămâne în contact cu rafturile dulapului este presată constant de perechile de deasupra ei. Mai mult decât atât, praful sau murdăria tălpilor perechilor care rămân la suprafață ajung să se așeze și pe încălțămintea de mai jos. Acesta este și motivul pentru care la începutul toamnei îți găsești ghetele sau bocancii într-o stare de degradare, iar singura soluție pe care o ai este să-ți comanzi cel puțin o pereche nouă.
Alege suporturi speciale de pantofi pentru dulapurile fără rafturi, care vor asigura încălțămintei tale integritate și igienă permanentă.
Organizeaz-o pe categorii
Schema de depozitare corectă a pantofilor tăi ar trebui să plece de la un principiu extrem de simplu, în funcție de frecvența cu care obișnuiești să porți perechile. Astfel, ar trebui să ai:
- Pantofi pe care îi porți tot timpul
- Pantofi pe care îi porți rar
Cei pe care ajungi să îi încalți mai rar, cum ar fi stilettos sau bocancii de zăpadă, ar trebui așezați cât mai sus în pantofar, acolo unde accesul nu este unul neapărat facil. Încălțămintea de zi cu zi poate fi, la rândul ei, organizată în funcție de ocaziile în care o folosești. Mai exact, poți avea:
- Pantofi de mers la serviciu
- Pantofi pe care îi porți când ieși cu prietenii
- Pantofi cu care poți merge mult pe jos
Organizând astfel pantofarul, vei găsi perechea care te interesează imediat, fără să răscolești toate celelalte articole de încălțăminte.
Ține pantofii sport separat
Fie că vorbim de teniși, sneakerși sau alt tip de încălțăminte sport, pantofii dedicați mișcării ar trebui depozitați în altă parte decât lângă pantofii cu toc sau sandale. Ținând cont de tipul activităților la care îi utilizăm, pantofii sport au nevoie de o întreținere specială și de o zonă mult mai accesibilă din pantofar. Dacă până acum ai ținut încălțămintea sport laolaltă cu toate celelalte perechi, iar acum ai observat că tocul cui al pantofilor au agățat pielea de pe suprafața adidașilor tăi, e bine să știi că pe https://sportcouture.ro/collections/adidas-originals găsești oferte excelente care cu siguranță te vor tenta.
Păstrează perechile în cutii din plastic
În mod ideal, ar trebui să poți depozita toată colecția de încălțăminte de care te bucuri în cutii din plastic cu inscripție, eventual cu o poză a fiecărei perechi în parte. Astfel, asortarea ținutei cu pantofii va putea fi făcută în câteva secunde, fără a mai pierde timpul probând câteva perechi până să ajungi la cea câștigătoare.
Însă cum nu toată lumea se bucură de spații de depozitare generoase, îți recomandăm să apelezi la varianta de compromis, și anume aceea de a păstra pantofii în cutiile în care i-ai cumpărat. Doar așa vei putea păstra încălțămintea într-o stare foarte bună pentru cât mai mult timp, economisind astfel sume importante.
Sursa foto: pixabay.com