VINERI, 26 IUNIE 2020

Cum îți depozitezi încălțămintea fără să o distrugi?

Colecția ta de încălțăminte se poate degrada de la un sezon la altul fără ca tu să observi asta. În goana noastră cotidiană, e posibil ca noile cumpărături de pantofi să ni se pară normale la începutul fiecărui sezon în parte, deși anumite trucuri de depozitare a încălțămintei ne-ar putea salva sume importante de la un anotimp la altul.

Nu o așeza în dulap

Primul instinct pe care aproape cu toții îl avem atunci când vine vorba de depozitarea încălțămintei este să o așezăm, pur și simplu, în dulap. În cele mai multe cazuri, nu avem loc suficient pentru toate perechile, așa că alegem să le stivuim unele peste altele. Nimic mai greșit de atât, pentru că încălțămintea care rămâne în contact cu rafturile dulapului este presată constant de perechile de deasupra ei. Mai mult decât atât, praful sau murdăria tălpilor perechilor care rămân la suprafață ajung să se așeze și pe încălțămintea de mai jos. Acesta este și motivul pentru care la începutul toamnei îți găsești ghetele sau bocancii într-o stare de degradare, iar singura soluție pe care o ai este să-ți comanzi cel puțin o pereche nouă.
Alege suporturi speciale de pantofi pentru dulapurile fără rafturi, care vor asigura încălțămintei tale integritate și igienă permanentă.

Organizeaz-o pe categorii

Schema de depozitare corectă a pantofilor tăi ar trebui să plece de la un principiu extrem de simplu, în funcție de frecvența cu care obișnuiești să porți perechile. Astfel, ar trebui să ai:

  • Pantofi pe care îi porți tot timpul
  • Pantofi pe care îi porți rar

Cei pe care ajungi să îi încalți mai rar, cum ar fi stilettos sau bocancii de zăpadă, ar trebui așezați cât mai sus în pantofar, acolo unde accesul nu este unul neapărat facil. Încălțămintea de zi cu zi poate fi, la rândul ei, organizată în funcție de ocaziile în care o folosești. Mai exact, poți avea:

  • Pantofi de mers la serviciu
  • Pantofi pe care îi porți când ieși cu prietenii
  • Pantofi cu care poți merge mult pe jos

Organizând astfel pantofarul, vei găsi perechea care te interesează imediat, fără să răscolești toate celelalte articole de încălțăminte.

Ține pantofii sport separat

Fie că vorbim de teniși, sneakerși sau alt tip de încălțăminte sport, pantofii dedicați mișcării ar trebui depozitați în altă parte decât lângă pantofii cu toc sau sandale. Ținând cont de tipul activităților la care îi utilizăm, pantofii sport au nevoie de o întreținere specială și de o zonă mult mai accesibilă din pantofar. Dacă până acum ai ținut încălțămintea sport laolaltă cu toate celelalte perechi, iar acum ai observat că tocul cui al pantofilor au agățat pielea de pe suprafața adidașilor tăi, e bine să știi că pe https://sportcouture.ro/collections/adidas-originals găsești oferte excelente care cu siguranță te vor tenta.

Păstrează perechile în cutii din plastic

În mod ideal, ar trebui să poți depozita toată colecția de încălțăminte de care te bucuri în cutii din plastic cu inscripție, eventual cu o poză a fiecărei perechi în parte. Astfel, asortarea ținutei cu pantofii va putea fi făcută în câteva secunde, fără a mai pierde timpul probând câteva perechi până să ajungi la cea câștigătoare.
Însă cum nu toată lumea se bucură de spații de depozitare generoase, îți recomandăm să apelezi la varianta de compromis, și anume aceea de a păstra pantofii în cutiile în care i-ai cumpărat. Doar așa vei putea păstra încălțămintea într-o stare foarte bună pentru cât mai mult timp, economisind astfel sume importante.

Sursa foto: pixabay.com

COMENTARII

Sfaturi pentru a avea confortul de acasă și la reședința de vacanță

acum 5 zile

Dacă, în contextul actual al crizei sanitare globale, te-ai retras la țară, la ai tăi, sau la bunici pentru a munci remote, ești o norocoasă. În timpul verii, orașele nu devin neapărat prietenoase, temperaturile ridicate și aerul de multe ori irespirabil, precum și poluarea...

Zi de naștere acasă: Cum să organizezi o petrecere de neuitat

acum 5 zile

De cele mai multe ori, ți-ai organizat ziua de naștere în oraș, pentru a face momentul cât mai festiv. Cu toate acestea, din când în când, poți schimba tradiția. Nu-i nimic rău în asta. Este adevărat că organizarea zilei de naștere în oraș...

Cum să îți îngrijești unghiile? – 5 sfaturi

acum 6 zile

Igiena unghiilor este extrem de important, nu doar din punct de vedere estetic, dar și pentru sănătatea ta. Bacteriile și murdăria de sub unghii te pot afecta, mai ales când duci de multe ori mâna la gură sau la ochii, acestea fiind principalele căi de intrare ale microbilor...

Cum îți decorezi grădina? – 5 sfaturi

acum 6 zile

Anotimpul călduros ne îmbie cu soare din plin, și nu doar pe noi, ci și florile din grădină. Dacă locuiești la casă și ai o grădină generoasă, câteva idei pentru decorarea ei te-ar putea ajuta să reîmprospătezi spațiul. Astfel, grădina ta va fi mai veselă....

Vopseaua de păr temporară – Cum obții nuanța pe care o dorești

acum 7 zile

Când vine vara, dorința de aventură și gândul la vacanță te face să vrei schimbări, măcar pentru câteva săptămâni. Schimbarea culorii părului este una dintre opțiunile pe care multe femei o aleg, pentru a-și condimenta stilul și a aduce un plus de culoare...

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »