Cum iti transformi balconul in cel mai cool spatiu de relaxare

Publicat pe 26.02.2019 la 09:00 Actualizat pe 26.02.2019 la 09:03

Nici nu este prea complicat: poti improviza folosind piese de mobilier si decoratiuni vechi, printre care sa inserezi si cateva lucruri noi. Cum? Detaliem in randurile care urmeaza.

Vremea incepe sa se incalzeasca, primavara pare sa fie aproape, iar tu ai inceput sa te gandesti serios la cateva schimbari de sezon pentru casă. Ei bine, ce ar fi sa incepi cu balconul sau terasa? Mai ales ca, acum ca au mai urcat gradele in termometre, iti poti amenaja acolo un spatiu de relaxare cool & cozy.

Nici nu este prea complicat: poti improviza folosind piese de mobilier si decoratiuni vechi, printre care sa inserezi si cateva lucruri noi. Cum? Detaliem in randurile care urmeaza.

Creeaza un loc de odihna

Daca ai spatiu pe terasa, iar aceasta e acoperita, poti amplasa acolo o canapea sau cateva fotolii extensibile. Astfel, vei sta confortabil si te vei relaxa în fiecare seara, cand te intorci acasa dupa o zi plina, sau in weekendurile in care vrei doar sa lenevesti cu o carte buna in mana.

Daca nu dispui de un balcon prea mare, iti poti amenaja un colt cu ajutorul unor perne pentru podea (le gasesti in toate magazinele de mobila si decoratiuni), precum si paturi si felinare. Pe post de noptiera sau masuta de cafea poti folosi o cutie mai mare sau un scaun vechi, pe care il poti vopsi intr-o noua culoare sau il poti imbraca intr-o husa creata chiar de tine.

Pluseaza cu un colt de natura

Daca ai o terasa deschisa si relativ spatioasa, poti aduce cativa arbusti pe care sa ii asezi de-a lungul balustradei. Nu doar ca vei tranforma spatiul intr-o adevarata gradina, dar vei mai avea si mai multa intimitate. O varianta buna ar si sa aduci cativa buxusi, acei arbusti verzi care au o coroana foarte frumoasa si care iti vor da impresia ca esti in parc sau intr-o gradina atent amenajata.

Completeaza decorul verde cu cateva tulpini de bambus, pe care sa le pui in vaze transparente umplute cu apa doar pana la nivelul radacinii (despre bambus se spune ca poarta noroc si ca poate trai ani buni daca are apa, lumina si o temperatura de minimum 18 grade Celsius). Daca ai si alte plante preferate, le poti planta in ghivece sau galetuse pe care sa le asezi pe un suport special (reconditioneaza o scara veche, vor arata foarte bine pe treptele ei).

Alege corpurile de iluminat

Daca ai deja pe balcon o lustra sau un sistem de iluminat, nu ai de ce sa il inlocuiesti si sa cheltuiesti in plus. Dar poti lua cateva instalatii de lumini (sunt modele care functioneaza cu ajutorul bateriei, asa ca nu va trebui sa te complici cu prizele si prelungitoarele) pentru a crea o atmosfera intima la ceas de seara.

De asemenea, foarte utile sunt si suporturile de lumanari care arata ca niste felinare. Pe langa ca vor crea o lumina difuza pe terasa, vor incalzi spatiul exact atat cat trebuie.

Gandeste-te si la cateva spatii de depozitare

Stim desigur ca si tu iti doresti mai multe spatii de depozitare in casa. Ai atatea lucruri pe care pur si simplu nu mai ai unde sa le pui! Multe dintre ele (cum ar fi trusele de scule, maturile, produsele de curatenie, diferite unelte si ustensibile) chiar ar trebui ascunse undeva, pentru ca nu arata bine imprastiate prin casa.

Foloseste-te de spatiul liber de pe terasa pentru a monta dulapuri pentru depozitarea lucrurilor pe care inca le folosesti, dar nu le-ai gasit un loc potrivit. Ia si cateva cosulete impletite, pentru ca arata foarte bine in combinatie cu verdele plantelor din balcon. In ele poti pastra revistele, cartile sau diverse cabluri si incarcatoare pentru gadgeturile tale.

In concluzie, primavara este la doi pasi, asa ca a venit momentul sa dai un suflu nou casei tale. Iar terasa este cel mai bun spatiu cu care sa incepi, pentru ca este locul in care, in mod sigur, vei petrece mult timp in urmatoarea perioada!

Sursa foto: Shutterstock.com

În articolul

Cum iti transformi balconul in cel mai cool spatiu de relaxare

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Întoarce-te acasă la tine". Spaniolii protestează împotriva supraturismului. Măsurile luate de localnici ca să descurajeze turiştii să le mai "calce pragul"
a1.ro
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între viață și moarte”
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x