Cum organizezi un road trip cu o mașină mică

Publicat pe 14.07.2020 la 08:32 Actualizat pe 14.07.2020 la 08:39

pexels.com

Poate părea imposibil, însă un road trip nu necesită o mașină mare, precum un SUV, și poți pleca la drum și într-o mașină mică. Vei avea nevoie doar de o organizare mai bună și de mai puține bagaje care să ocupe spațiul din portbagaj, dar și de pe plafon. Analizează situația cu atenție, iar dacă ești în căutarea unei mașini care să te țină pe drumuri în vacanțe și concedii, ia în considerare avantajele unei mașini mai mici. Dacă ești pasionată de condus și de călătorii, orice mașină va deveni partenera ta preferată de drum. Iată ce trebuie să faci pentru un road trip perfect cu o mașină mică:

Ia cu tine doar lucruri esențiale

Regula oricărei călătorii, pe care de puține ori o poți respecta, este să iei cu tine doar lucrurile esențiale. Când pleci în vacanță cu mașina mică vei fi nevoită să respecți această regulă, însă te va pune în avantaj. Dacă ești în căutarea primei mașini sau vrei să o schimbi pe cea veche și plănuiești să faci mai multe călătorii, orientează-te spre modele compacte, dar care îți permit, totuși, să ai suficient loc pentru bagaje și pentru prieteni sau familie. Un autoturism Volkswagen compact este o alegere bună indiferent că ai permis de conducere de două luni sau de 15 ani. Acesta este fiabil, ușor de întreținut și suficient de spațios pentru nevoile tale în ceea ce privește călătoriile.

Hainele, echipamentele de drumeții, corturile, alimentele și băuturile sunt câteva dintre lucrurile care îți vor ocupa cel mai mult spațiu în mașină, însă depinde de tipul de road trip pe care vrei să-l faci. Dacă la destinație te așteaptă o cazare confortabilă, nu vei mai avea nevoie de cort și alte accesorii, dar dacă vrei să petreci zilele de concediu în natură va trebui să faci o listă bine gândită de lucruri esențiale.

Nu folosi geamantane care ocupă mult spațiu

Geamantanele tip troller vor ocupa mult spațiu în portbagaj și este recomandat să nu le folosești atunci când pleci în road trip cu mașina. În schimb, poți depozita hainele în genți tip sac și să organizezi obiectele esențiale într-un rucsac mai mare. Acestea vor fi și mai ușoare decât geamantanele și le vei căra mai ușor dacă trebuie să străbați distanțe mari pe jos. Ce trebuie să iei cu tine când pleci la drum:

Toate acestea te vor ajuta să ai parte de o experiență plăcută pe drum, dar și la destinație. Nu uita să plănuiești în prealabil toate detaliile cu cei care te vor însoți în road trip.

Instalează portbagajul pentru plafon

Dacă vrei să petreci mai mult timp în natură, cu cortul, vei fi nevoită să instalezi și portbagajul pentru plafon. Mai ales dacă ai câteva persoane care te însoțesc, va fi complicat să eviți aglomerația pe locurile din spate. Cutiile de portbagaj sunt sigure, încăpătoare și rezistente. Nu ai motive de îngrijorare indiferent ce lucruri depozitezi în acestea, dar este preferat să le lași pe cele fragile în portbagajul principal. Cutiile se instalează pe barele transversale. Asigură-te că mașina ta are sistemul necesar pentru a le folosi și caută produse de cea mai bună calitate. Călătoriile prin țară se vor înmulți în această perioadă și poți descoperi cu ajutorul acestora locuri de poveste, din care îți va fi greu să pleci. Te poți baza pe mașina ta atât timp cât te pregătești cât mai bine pentru surprizele care pot apărea la drum lung.

Mașina mică nu va fi o problemă dacă te organizezi și dacă te poți bucura de spațiu suficient pentru bagajele esențiale. Road trip-ul este făcut să te deconecteze de la ritmul cotidian, așa că lasă-l în urmă, alături de lucrurile de care nu ai nevoie.

Sursa foto: pexels.com

În articolul

Cum organizezi un road trip cu o mașină mică

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani: "Am trait în Anglia ca un rege"
a1.ro
Ianca Simion, apariție superbă într-o ținută cu spatele gol. Cât de bine arată fiica lui Răzvan Simion
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Avertismentele surprinzătoare ale autorităților înainte de eclipsa solară din aprilie 2024. De ce recomandă proviziile de mâncare pentru localnici
as.ro
„Cea mai frumoasă femeie din România” i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Doliu în lumea muzicii din România! A murit George Nicolescu, solistul de muzică ușoară care s-a născut orb / FOTO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x