Cum poți să îți transformi hobby-ul în carieră

Publicat pe 03.12.2015 la 16:56 Actualizat pe 03.12.2015 la 17:03

E bine să ştii că unele hobby-uri pot fi monetizate mai uşor ca altele, iar cele mai rentabile conversii profesionale sunt cele în cosmetică, pentru că aici există şi va există mereu cerere. Mai are rost să spunem că, potrivit unei analize, pentru profesiile din domeniul cosmetic, suma medie de bacşiş zilnic este de peste 60 de lei?

„ Fă ceea ce-ţi place să faci şi nu vei munci o singură zi din viaţă ta“, spunea Confucius iar noi nu putem decât să fim complet de acord cu el. Există acel ceva pe care îl faci fără a simţi că depui efort? Primeşti laude de la cei din jur şi ţi se spune constant, mai în glumă, mai în serios că ţi-ai greşit carieră? Bun-venit atunci în clubul celor care vor să-şi schimbe complet viaţă şi să îşi câştige existenţa făcând ceea ce le place cu adevărat, găsindu-şi vocaţia în acest proces de reconversie profesională.

E bine să ştii că unele hobby-uri pot fi monetizate mai uşor ca altele, iar cele mai rentabile conversii profesionale sunt cele în cosmetică, pentru că aici există şi va există mereu cerere. Mai are rost să spunem că, potrivit unei analize, pentru profesiile din domeniul cosmetic, suma medie de bacşiş zilnic este de peste 60 de lei?

Manichiuristă

De când ai descoperit unghiile false ți-ai dat seama că nu există persoană cu mai multă răbdare și atenție la detalii decât tine, așa că ai renunțat la serviciile de salon. Ai început să îți construiești o trusă proprie iar prietenele tale (și prietenele lor mai apoi) și-au făcut un obicei din a te suna pentru o programare.

Înainte de a putea renunța la locul plictisitor de muncă și de a te putea numi în mod oficial „tehnician unghii“, făcând ceea ce îți place, ai de bifat trei etape. Mai precis, profesioniștii din acest domeniu se formează în felul următor: 20% cunoștințele inițiale + 50% exersatul + 30% perfecționarea continuă.

1. Training. Trebuie să treci printr-un training al unei școli de cosmetologie și prin „focul“ unor examene, pentru a învăța cum poți lucra în siguranța cu unghiile și pielea clienților.

2. Exercițiu, mult exercițiu. Pentru asta ai nevoie de kituri accesibile pentru aplicarea unghiilor cu gel, acryl ori Gellack, precum și a unghiilor false. Află ce produse folosesc profesioniștii accesând nailshop.ro și inspiră-te din tutorialele video de pe canalul lor de You Tube.

3. Perfecționare. Apar în permanență tehnici noi de construcție și de nail art, așa că singurul mod prin care îți poți păstra și extinde clientela este să ai mereu cele mai noi tendințe pe paleta serviciilor.


Make-up artist

Până nu demult doar vedetele aveau acces la acest serviciu exclusivist dar acum, cu tot volumul impresionant de tutoriale de machiaj din online, acest serviciu a devenit disponibil si extrem de accesibil si oamenilor simpli, prin autodidacți ca tine. Crezi că orice femeie poate fi frumoasă și că tu ești cea care îi poate pune cel mai bine în valoare trăsăturile? Ești un fin observator și ai un simț artistic dezvoltat? Atunci noua ta cariera ar trebui să fie cea de make-up artist!

Ca make-up artist poti lucra pe cont propriu, într-un salon de cosmetică, într-un teatru sau o televiziune. Câştigurile financiare depind de mulți factori, în special de talentul și munca investită zilnic în construirea acestui drum. Un make-up artist profesionist poate câștiga și până la 1 000 EUR pe zi, însă până la acest punct, investiția inițială în produse, cursuri de calificare și experiență poate dura între 2 și 5 ani. O reputație bună, firește, se construiește în timp, dar e bine de știut că nu vei simți cum vor trece anii, pentru că îți vei desăvârși arta făcând ceea ce îți place.

Orice make-up artist la început de drum are nevoie de îndrumare în procesul de construire a unui kit profesional pe care să-l poată transporta cu ușurința la domiciliul clientei. Vei găsi de folos acest video care explică care sunt produsele care nu trebuie să lipsească din kitul tău:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În articolul

Cum poți să îți transformi hobby-ul în carieră

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x