Cum să îți îngrijești unghiile? – 5 sfaturi

Publicat pe 01.07.2020 la 12:26 Actualizat pe 05.08.2020 la 14:32

profimedia

Igiena unghiilor este extrem de important, nu doar din punct de vedere estetic, dar și pentru sănătatea ta. Bacteriile și murdăria de sub unghii te pot afecta, mai ales când duci de multe ori mâna la gură sau la ochii, acestea fiind principalele căi de intrare ale microbilor în organism.

Curățarea unghiilor

Îți va fi mult mai ușor să cureți murdăria de sub unghii înainte să te speli pe maini. Atunci când te speli, le poți igieniza corespunzător, folosind un săpun care îți protejează pielea. Dacă folosești un săpun pe bază de parabeni, atunci unghiile tale vor deveni mai fragile.
Atunci când îți faci igiena unghiilor, asigură-te că îndepărtezi lacul de unghii cu o acetonă ce nu dăunează acestora. După îndepărtarea lacului sau a ojei este important să te speli din nou pe mâini pentru a îndepărta reziduurile.

Uniformizarea unghiilor

Dacă dorești să ai niște unghii puternice și sănătoase, poți aplica un amestec din bicarbonat de sodiu și peroxid de hidrogen. Pasta formată te va ajuta să ai unghii curate, îngrijite și mai albe.

Hidratarea unghiilor

Pentru a evita exfolierea unghiilor, ai nevoie de hidratare intensă. Așadar, alege o cremă de mâini cu aloe vera sau cu unt de cacao. De asemenea, poți încerca și uleiuri naturale, precum cel de măsline sau de nucă de cocos.

Tratarea unghiilor

Dacă unghiile tale sunt îngălbenite, ai nevoie de un tratament antifungic. Culoarea gălbuie poate fi rezultatul unei infecții fungice sau a fumatului. Așadar, dacă ești în căutarea unor remedii naturale, poți folosi ulei de arbore de ceai sau suc de lămâie. Acidul citric ajută la albirea unghiilor.

Creșterea unghiilor

Pentru a te asigura de creșterea unor unghii sănătoase, poți utiliza ca supliment biotina. Nu e suficient doar consumul de proteine pentru a stimula o creștere rapidă. Astfel, pentru unghii sănătoase este indicat să renunți pentru o perioadă la oja semi-permanentă sau manichiura cu gel.

CITEȘTE ȘI

Vopseaua de păr temporară – Cum obții nuanța pe care o dorești

Bicarbonatul de sodiu: Întrebuințările din gospodărie

În articolul

Cum să îți îngrijești unghiile? – 5 sfaturi

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Întoarce-te acasă la tine". Spaniolii protestează împotriva supraturismului. Măsurile luate de localnici ca să descurajeze turiştii să le mai "calce pragul"
a1.ro
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între viață și moarte”
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x