Cum să îți răcorești dormitorul noaptea, FĂRĂ aer condiționat
Publicat pe 05.08.2015 la 18:15 Actualizat pe 05.08.2015 la 18:19
Temperaturile toride de vară nu te lasă să dormi, cearșaful se lipește de corp, iar aerul din dormitorul tău este din ce în ce mai sufocant.Cum este posibil să ai un somn liniștit vara fără aer condiționat?
Temperaturile toride de vară nu te lasă să dormi, cearșaful se lipește de corp, iar aerul din dormitorul tău este din ce în ce mai sufocant. Primul instinct este să dai drumul la aerul condiționat, însă, de multe ori, consumul de current ne face să ne răzgândim și, în plus, instalația de climatizare ne afectează căile respiratorii.
Cum este posibil să ai un somn liniștit vara fără aer condiționat?
Aerul condiționat nu există de multă vreme, ca invenție, dar temperaturile ridicate au fost mereu în istorie, iar oamenii le-au supraviețuit.
În Egiptul antic oamenii stropeau lenjeria de pat pentru a dormi mai bine şi a combate valul de căldură. Există însă şi câteva trucuri mai moderne.
Cearșafurile din bumbac se pot pune într-o pungă de plastic şi lăsate câteva minute la frigider sau în congelator. Nu se vor menţine reci toată noaptea, dar ne vor ajuta să adormim. Ori se poate umple termoforul (recipient plat din cauciuc care iarna se umple cu apă caldă) cu apă rece pentru a răci de data aceasta patul.
Un alt detaliu important este să nu ai prea multe aparate electronice și electrocasnice pornite în același timp.
În plus, o barieră naturală din plante și verdeață la geamuri și balcon ajută foarte mult la păstrarea aerului curat și plăcut în cameră.