Cum sa vezi lumea cu bani putini? 5 sfaturi la care nu te asteptai

Publicat pe 09.04.2020 la 17:03 Actualizat pe 09.04.2020 la 17:33

Totul tine de organizare, iar noi avem pentru tine cateva sfaturi utile care te vor ajuta sa ai parte de experiente inedite, sa vezi locuri deosebite si sa cunosti oameni noi.

Iti doresti sa calatoresti spre cat mai multe destinatii necunoscute, insa banii sunt un impediment? Excursiile tale nu trebuie sa fie neaparat costisitoare, daca iti planifici totul din timp, cu multa atentie. In plus, chiar daca este vorba de un buget redus, poti beneficia de mai multe escapade pe tot parcursul anului.


1. Atentie maxima cand iti rezervi biletele de avion
Este binecunoscut faptul ca toate zborurile sunt mai ieftine daca achizitionezi biletele de avion mai devreme. Insa, tine cont sa rezervi zborul cu 7 saptamani inainte de plecare, in zilele de marti si miercuri. Numeroase analize efectuate de agentiile turistice au aratat ca aceasta este cea mai buna perioada pentru rezervari si ca nu trebuie sa exagerezi si sa-ti iei bilete pentru anul urmator, in speranta ca vei avea cele mai mici preturi. Iar daca nu ai bani in momentul respectiv,creditele rapide online sunt o solutie extrem de utila pentru cumpararea biletelor, deoarece poti sa primesti suma solicitata foarte usor, exact cand ai nevoie, iar apoi rambursezi imprumutul chiar si la urmatorul salariu.


2. Apeleaza la variante de cazare mai ieftine
De regula, hotelurile au foarte putine oferte cu adevarat avantajoase. Cum cazarea este intotdeauna costisitoare atunci cand vorbim de calatorii, mai ales in destinatii indepartate, cel mai simplu ar fi sa optezi pentru alte variante in care sa stai pe parcursul sejurului. Hostelurile reprezinta o alternativa grozava, iar daca nu ai o problema sa imparti camera, baia ori o casa intreaga cu alti turisti, atunci vei avea parte de o experienta interesanta cu bani putini. De asemenea, inchirierea locuintelor de la localnici este o modalitate excelenta de a economisi bani cu cazarea, mai ales ca in multe parti ale lumii sunt disponibile o multime de locuinte ori apartamente pentru inchiriat, toate listate pe site-uri specializate.


3. Cerceteaza preturile din tara de destinatie
Lumea este imensa si cu siguranta ai la dispozitie o multime de locuri pe care sa le descoperi. Totusi, atunci cand ai un buget limitat, nu-ti cumpara biletele de avion inainte de a afla cat mai multe informatii despre preturile practicate in tara de destinatie. Asadar, pana sa-ti stabilesti o calatorie, verifica preturile la cazare, restaurante, obiective turistice sau transport public. Spre exemplu, in tarile scandinave vei gasi cele mai mari preturi, in timp ce in zone precum Budapesta, Atena, Praga, Bratislava sau Varsovia costurile sunt mici. Exista o multime de orase superbe si ieftine, asa ca nu te grabi sa alegi destinatia fara o cercetare atenta in prealabil.


4. Ia in considerare mijloace de transport diferite
Adesea, pare mai simplu sa zbori dintr-o tara in alta, insa poti sa economisesti bani daca nu mergi pe toata distanta doar cu avionul. Te-ai gandit ca poti sa schimbi mai multe mijloace de transport si sa cheltuiesti mai putini bani? Daca zbori spre un oras unde preturile sunt scazute datorita numarului mare de pasageri sau din alt motiv, mai departe poti sa iei trenul ori autobuzul catre orasele si tarile din jur. De pilda, daca vrei sa mergi la Praga cu avionul, de aici poti sa vizitezi in continuare, cu trenul, Viena, Bratislava sau Budapesta, iar costurile tale vor fi mult mai mici decat daca ai zbura dintr-o parte in alta.


5. Profita de zborurile cu escale
Una dintre variantele prin care poti descoperi cat mai multe locuri este sa renunti la zborurile directe in favoarea celor cu escala. Daca intentionezi sa vizitezi Barcelona, o escala de cateva ore in Paris sau Amsterdam este perfecta pentru a-ti prelungi vacanta si in alte orase. De regula, te poti orienta catre o oprire de cel putin 10-12 ore, timp in care poti explora in voie zona in care avionul are escala.

Calatoriile nu trebuie sa fie neaparat costisitoare, daca stii cum sa le organizezi. O planificare atenta nu iti va oferi doar ocazia de a descoperi lumea, ci si de a avea mai multe deplasari pe tot parcursul anului. Tine cont de ponturile prezentate si astfel vei reusi sa pleci mai des in escapade in afara tarii si sa ai parte de experiente deosebite.

Sursa foto:image.freepik.com

În articolul

Cum sa vezi lumea cu bani putini? 5 sfaturi la care nu te asteptai

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x