Pasionată de fotografie? – 5 sfaturi pentru fotografi începători

Publicat pe 24.06.2020 la 14:54 Actualizat pe 24.06.2020 la 15:40

profimedia

Pasiunea pentru fotografie se naște atunci când încerci să surprinzi unghiul potrivit, repeți poza pentru că prima data nu ai făcut-o dreaptă sau vrei să surprinzi și cele mai mici detalii. Asta înseamnă că începi să îți dezvolți viziunea artistică și că trebuie să îți stimulezi pasiunea, aflând informații tehnice esențiale.

Când devii pasionată de fotografie și toate încercările tale te califică pentru titlul de fotograf începător, atunci e timpul să înveți cum să îți îmbunătățești tehnicile. Fie că faci poze doar pentru profilul tău de Facebook sau contul de Instagram, important e că îți place ceea ce faci și vrei să realizezi fotografii frumoase. Dacă îți dorești să avansezi și să îți achiziționezi o cameră foto, trebuie să începi cu pași mici.

5 sfaturi pentru fotografi începători

Setările camerei

Înainte de a începe, trebuie să îți pregătești setările pentru a te asigura că pui în valoare cadrul prin cantitatea de lumină pe care o ai. Setează-ți expunerea, valoarea ISO și apertura. Aceste opțiuni le ai și pe majoritatea telefoanelor mobile. Te poți juca cu valorile acestori setări până când observi că ai găst opțiunea potrivită pentru fotografia pe care dorești să o realizezi.

Învață despre compoziție

Atunci când faci o fotografie, trebuie să te asiguri că ceea ce surprinzi a fost încadrat corect și că vei obține o fotografie curată, plăcută ochiului. Compoziția se referă la multitudinea de elemente dintr-o scenă, aranjate într-un cadru. Principala regulă este cea a treimilor, în care împarți fotografia în 9 dreptunghiuri egale, iar punctele de intersecție dintre linii reprezintă punctele pe care se concentrează atenția privitorului.

Documentează-te

Nu e suficient să citești cât mai multe despre fotografie. Este foarte important să vezi cât mai multe exemple de fotografii de calitate și mai ales să exersezi pentru a-ți îmbunătăți abilitățile și a reține regulile mai ușor.

Încadrează fotografia

Atunci când ești pe punctul de a face fotografia, trebuie să verifici mereu dacă ai încadrat bine mediul și tot ceea ce vrei să surprinzi. În principiu, asigură-te că poza e dreaptă luând ca reper ceva din mediu despre care știi că e drept, precum un stâlp, o masă, un perete.

Învață despre focus

Focusul este foarte important într-o fotografie. Tocmai de aceea trebuie să încerci să surprinzi un cadru din mai multe unghiuri pentru a te asigura că obții o fotografie corectă. Prin urmare, dacă faci poze unui bebeluș, este indicat să te cobori la nivelul lui. Însă dacă alegi să fotografiezi fructele dintr-un pom, ai putea încerca să te urci pe un scaun pentru a încadra poza mult mai bine.

CITEȘTE ȘI

Cum sa vezi lumea cu bani putini? 5 sfaturi la care nu te asteptai

Cum pictezi pe panza? Ghid util

În articolul

Pasionata de fotografie? – 5 sfaturi pentru fotografi începători

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x