Prepară ceva bun, sănătos și super rapid! 5 salate de vară
Publicat pe 22.06.2015 la 16:45 Actualizat pe 22.06.2015 la 16:52
Vara îți oferă toate ingredientele necesare pentru un regim alimentar echilibrat. Dacă vrei să dai kilogramele jos, fără să renunți la gustul bun, prepară aceste salate delicioase:
Vara îți oferă toate ingredientele necesare pentru un regim alimentar echilibrat. Dacă vrei să dai kilogramele jos, fără să renunți la gustul bun, prepară aceste salate delicioase:
1. Salată de rucola cu roşii cherry
Reţeta tradiţională a acestei salate ne învaţă că avem nevoie de o jumătate de kilogram de frunze de rucola, roşii cherry, ulei de măsline, oţet balsamic, sare şi lămâie. Tot ce trebuie să facem este să folosim sare de mare brută cu ierburi aromatice sau cu alge marine şi să folosim ulei de măsline extravirgin sau alte uleiuri presate la rece – argan, in, cânepă, nucă.
Aceasta salată este bogată în fibre alimentare, minerale şi vitamine, cu efect revigorant şi detoxifiant. Rucola îmbunătăţeşte imunitatea, regularizează nivelul colesterolului în sânge şi are acţiune antioxidantă. Roşia este o sursă importantă de antioxidanţi, precum licopen şi vitaminele C şi A, cu efect imunostimulator şi de menţinere a energiei. În plus, măreşte rezistenţa la bolile infecţioase şi grăbeşte vindecarea rănilor.
2. Salată de ton
Salata de ton are la bază o combinaţie corectă de legume şi ouă. „Atunci când preparăm salata de ton trebuie să ţinem cont de câteva sfaturi – să folosim sare marină brută, să spălăm bine ciupercile fără a le curăţa însă de coajă, deoarece conţine multe substanţe biologice active şi majoritatea proteinelor, să rupem salata şi nu să o tăiem cu cuţitul şi să călim ciupercile în tigaie tip wok, folosind ulei de măsline sau de palmier nehidrogenat”, dezvăluie dr. Menci în cartea „Reînvaţă să găteşti”.
3. Salată de ghebe cu usturoi
Această este o reţetă pe care o putem mânca fără grijă de-a lungul întregului an.
• Sfatul lui Menci:
- Alege ghebele proaspete
- Timpul de opărire trebuie scurtat, astfel încât ghebele să îşi păstreze cât mai bine valoarea nutritivă
- Foloseşte ulei de măsline extravirgin sau uleiuri presate la rece de – nucă, armurariu, dovleac, struguri sau rapiţă
- Oţetul trebuie să fie de fermentaţie, din vin, mere şi pere, prune, fără conservanţi, coloranţi sau arome artificiale
- Sarea trebuie să fie marină, brută, în detrimentul celei rafinate, iodată artificial