Spune „STOP!” dilemelor! Cum poți accesoriza o rochie în 7 pași simpli

Publicat pe 19.11.2015 la 10:08 Actualizat pe 19.11.2015 la 10:25

Accesoriile de modă vin întotdeauna la pachet cu o multitudine de dileme legate de tipurile, de formele și de culorile lor. Poți opta pentru bijuterii sau poșete, pentru bentițe sau pentru pantofi cu un design îndrăzneț.

Accesoriile de modă vin întotdeauna la pachet cu o multitudine de dileme legate de tipurile, de formele și de culorile lor. Poți opta pentru bijuterii sau poșete, pentru bentițe sau pentru pantofi cu un design îndrăzneț.

Accesorizarea unei ținute este legată, însă, de alegerea unor produse care vin în completarea hainelor tale, creează un balans al proporțiilor și atrag atenția privitorilor asupra unei caracteristici a look-ului tău pe care dorești să o subliniezi.

Iată câteva sfaturi simple cu privire la modul în care poți accesoriza o rochie:

1. Alege un detaliu pe care să-l subliniezi cu ajutorul accesoriilor

Un astfel de detaliu poate fi reprezentat de o parte a rochiei sau de o parte a corpului tău. Îndreaptă atenția privitorilor către stilul decolteului rochiei prin purtarea unui colier simplu si de efect. Nu trebuie să-ți faci griji că nu vei găsi ceea ce cauți, deoarece piața este plină de astfel de produse care se potrivesc într-o mare varietate de situații și de ținute, după cum vedem pe watchshop.ro. Dacă vrei să pui în evidență suplețea taliei, alege o curea foarte subțire, care va oferi și un plus de finețe ținutei tale.

2. Alege o temă pentru accesoriile tale

Tema ar putea fi legată de o anumită culoare sau de stilul unei anumite epoci, de textură sau de un alt element care creează armonie între rochie și celelalte accesorii. Spre exemplu, o rochie verde se potrivește cu accesorii de aceeași culoare, însă în nuanțe diferite. Poți purta și accesorii care sunt confecționate din materiale cu o altă textură decât cea a rochiei, pentru a genera un contrast binevenit și confortabil pentru privirile celorlalți.

3. Alege accesorii care se potrivesc cu stilul rochiei

Pentru o rochie delicată cu bretele subțiri, sandalele înguste și cu tocul înalt, precum și o poșetă de mână pot fi cea mai bună alegere pentru tine. În cazul unei astfel de rochii, evită poșetele voluminoase și sandalele cu platformă.

4. Alege accesorii potrivite ocaziei în care porți rochia

Dacă alegi o anumită rochie pentru a merge la serviciu, optează pentru accesorii conservatoare și cu un aspect business, iar dacă mergi la o petrecere, poți îndrăzni să porți accesorii extravagante și strălucitoare.

5. Alege accesorii care se potrivesc dimensiunilor corpului tău

Dacă ești o femeie cu dimensiuni generoase în jumătatea de jos a corpului tău, poți purta la gât o eșarfă bogată în culori, un sacou de seară sau o pereche de cercei strălucitori, capabili să atragă atenția privitorilor. De asemenea, poți opta și pentru o pereche de pantofi cu platformă și pentru o curea lată, care să ofere înfățișării un plus de balans.

6. Distrage atenția privitorilor de la părțile corpului pe care nu vrei să le scoți în evidență

Alege accesorii în culori neutre și monotone pentru părțile corpului pe care ai prefera să „le ții ascunse”. Acestea îți pot oferi un plus de eleganță discretă și binevenită în orice situație, mai ales dacă accesoriile sunt negre, bleumarin sau de culoarea pielii.

7. Îndrăznește în alegerea accesoriilor dacă rochia este simplă

Dacă alegi să porți o rochie simplă pentru o anumită ocazie, îndrăznește mai mult în alegerea unui accesoriu extravagant și plin de personalitate. Dacă rochia are o culoare neutră, poți opta pentru un colier strălucitor, pentru un pandativ care să funcționeze ca un magnet pentru privirile celorlalți sau pentru pantofi cu o culoare puternic saturată.

Foto: pixabay.com

În articolul

Spune „STOP!” dilemelor! Cum poți accesoriza o rochie în 7 pași simpli

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x