Tutorial unghii cu gel pentru începători

Publicat pe 03.07.2015 la 11:14

Unghiile cu gel pot fi realizate cu succes atât de persoanele cu studii în domeniu dar și de către cele mai nepricepute sau la început în aceste taine ale frumuseții; tot ce trebuie să faceți este să aveți o trusă potrivită, cât de cât completă și să urmați doar câțiva păși simpli

Unghiile cu gel pot fi realizate cu succes atât de persoanele cu studii în domeniu dar și de către cele mai nepricepute sau la început în aceste taine ale frumuseții; tot ce trebuie să faceți este să aveți o trusă potrivită, cât de cât completă și să urmați doar câțiva păși simpli.

Haideți să vedem împreună, ce trebuie să faceți pentru a obține cele mai frumoase și reușite unghii cu gel mai ales dacă sunteți și începători.

Pregătirea unghiei și a instrumentelor

Înainte de toate trebuie să va degresați și să vă sterilizați instrumentele ce le aveți de folosit pentru acest următor procedeu, pentru ca mai apoi să treceți la pregătirea unghiei.

Pregătirea unghiei și a mâinii se va face cu un dezinfectant. Se va îndepărta lacul de unghii sau ojă actuală dar și orice alt tip de reziduu ce se află pe unghie. Cuticulele se vor împinge sau se vor tăia (nu se recomanda) cu ajutorul unui băț de portocal sau a unui instrument metalic.

Se va pili unghia cu ajutorul unei pile de asprime medie, însă nu se va exagera pentru că riscați să rămâneți doar cu o pielița în loc de unghie. Se va deshidrata unghia pentru ca mai apoi să se aplice un primer de bună calitate, deoarece acesta vă ajută în aderarea gelului la unghia naturală.

Aplicarea gelului și alegerea metodei de lungire a patului unghial

Unghiile se pot construi prin două metode - cu tips sau prin lungire cu ajutorul șabloanelor. Tipsurile se vor alege în funcție de mărimea fiecărei unghii în parte și se vor lipi cu ajutorul unui lipici special și se va ține apăsat pentru aproximativ 10 secunde. Pilirea adezivului în exces se va face cu grijă și se va nivela unghia până când nu va mai exista nici cea mai mică imperfecțiune.

Pentru alungirea cu ajutorul șablonului, acesta se va poziționa efectiv în prelungirea unghiei naturale.

Se va ține în lampă UV pentru uscare, aproximativ 2-3 minute pentru ca mai apoi să începeți procesul de pilire, dar evitați pila electrică. Dacă vă doriți o singură culoare, acum este momentul în care aplicați stratul de gel, lăsați fiecare unghie să se usuce și aveți mare grijă ca lichidul să nu se prelingă pe o parte și pe alta a unghiei pentru că se vor “infiltra” bule de aer și vă va da peste cap întreagă muncă de până acum.

După culoare, este necesar să aplicați un gel trifazic, într-o cantitate mai mare, se lasă la uscat iar când ați terminat cu toate unghiile, începeți serios să le piliți până când ajungeți la grosimea dorită.

Se va curata unghia cu ajutorul unei periuțe, se aplică gelul de finisare și se introduc unghiile, pentru ultima data în lampă, 2-3 minute.

După ce ați terminat toți acești păși, trebuie să acordați atenție și cuticulelor, pe care le veți hidrată cu ajutorul unui gel sau ulei special.

În articolul

Tutorial unghii cu gel pentru începători

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

Cele mai noi

Happy People • ieri la 14:24
Actrița din “La Rosa de Guadalupe”, Marystell Molina, s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani
Happy People • ieri la 12:35
Telenovele braziliene pe care orice femei trebuie să le vadă. Povești care te vor cuceri din prima secundă
Happy People • ieri la 10:46
Îţi mai aminteşti de Sol din Cameleonii? A devenit mamă de curând și este complet transformată
Happy People • pe 01.12 la 13:15
Imagine adorabilă cu Maite Perioni în copilărie. Cum arăta celebra vedeta când era doar un bebeluș
Happy People • pe 01.12 la 01:19
Allisson Lozz, protagonista din “În numele iubirii”, renunță la cariera din cinematografie. Declarațiile actriței cu privire la motivul care a împins-o să ia această decizie
Happy People • pe 01.12 la 00:48
Actorul din Rebelde, Roberto 'Puck' Miranda, s-a stins din viața la vârsta de 60 de ani