Tutorial unghii cu gel pentru începători

Publicat pe 03.07.2015 la 11:14

Unghiile cu gel pot fi realizate cu succes atât de persoanele cu studii în domeniu dar și de către cele mai nepricepute sau la început în aceste taine ale frumuseții; tot ce trebuie să faceți este să aveți o trusă potrivită, cât de cât completă și să urmați doar câțiva păși simpli

Unghiile cu gel pot fi realizate cu succes atât de persoanele cu studii în domeniu dar și de către cele mai nepricepute sau la început în aceste taine ale frumuseții; tot ce trebuie să faceți este să aveți o trusă potrivită, cât de cât completă și să urmați doar câțiva păși simpli.

Haideți să vedem împreună, ce trebuie să faceți pentru a obține cele mai frumoase și reușite unghii cu gel mai ales dacă sunteți și începători.

Pregătirea unghiei și a instrumentelor

Înainte de toate trebuie să va degresați și să vă sterilizați instrumentele ce le aveți de folosit pentru acest următor procedeu, pentru ca mai apoi să treceți la pregătirea unghiei.

Pregătirea unghiei și a mâinii se va face cu un dezinfectant. Se va îndepărta lacul de unghii sau ojă actuală dar și orice alt tip de reziduu ce se află pe unghie. Cuticulele se vor împinge sau se vor tăia (nu se recomanda) cu ajutorul unui băț de portocal sau a unui instrument metalic.

Se va pili unghia cu ajutorul unei pile de asprime medie, însă nu se va exagera pentru că riscați să rămâneți doar cu o pielița în loc de unghie. Se va deshidrata unghia pentru ca mai apoi să se aplice un primer de bună calitate, deoarece acesta vă ajută în aderarea gelului la unghia naturală.

Aplicarea gelului și alegerea metodei de lungire a patului unghial

Unghiile se pot construi prin două metode - cu tips sau prin lungire cu ajutorul șabloanelor. Tipsurile se vor alege în funcție de mărimea fiecărei unghii în parte și se vor lipi cu ajutorul unui lipici special și se va ține apăsat pentru aproximativ 10 secunde. Pilirea adezivului în exces se va face cu grijă și se va nivela unghia până când nu va mai exista nici cea mai mică imperfecțiune.

Pentru alungirea cu ajutorul șablonului, acesta se va poziționa efectiv în prelungirea unghiei naturale.

Se va ține în lampă UV pentru uscare, aproximativ 2-3 minute pentru ca mai apoi să începeți procesul de pilire, dar evitați pila electrică. Dacă vă doriți o singură culoare, acum este momentul în care aplicați stratul de gel, lăsați fiecare unghie să se usuce și aveți mare grijă ca lichidul să nu se prelingă pe o parte și pe alta a unghiei pentru că se vor “infiltra” bule de aer și vă va da peste cap întreagă muncă de până acum.

După culoare, este necesar să aplicați un gel trifazic, într-o cantitate mai mare, se lasă la uscat iar când ați terminat cu toate unghiile, începeți serios să le piliți până când ajungeți la grosimea dorită.

Se va curata unghia cu ajutorul unei periuțe, se aplică gelul de finisare și se introduc unghiile, pentru ultima data în lampă, 2-3 minute.

După ce ați terminat toți acești păși, trebuie să acordați atenție și cuticulelor, pe care le veți hidrată cu ajutorul unui gel sau ulei special.

În articolul

Tutorial unghii cu gel pentru începători

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Întoarce-te acasă la tine". Spaniolii protestează împotriva supraturismului. Măsurile luate de localnici ca să descurajeze turiştii să le mai "calce pragul"
a1.ro
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între viață și moarte”
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x