Zi de naștere acasă: Cum să organizezi o petrecere de neuitat

Publicat pe 01.07.2020 la 15:21 Actualizat pe 01.07.2020 la 15:35

shutterstock

De cele mai multe ori, ți-ai organizat ziua de naștere în oraș, pentru a face momentul cât mai festiv. Cu toate acestea, din când în când, poți schimba tradiția. Nu-i nimic rău în asta. Este adevărat că organizarea zilei de naștere în oraș presupune mai puțină presiune și mai puțin timp irosit pe curățenie, spălatul vaselor și alergatul cu platouri din stânga în dreapta. Cu toate acestea, o petrecere acasă este mult mai intimă, iar simplul fapt că ești gazda unui eveniment organizat de tine pare o provocare minunată.

Dacă, în sfârșit, te-ai hotărât să îți organizezi ziua acasă, invită din timp prietenii și familia, apoi începe să planifici în detaliu evenimentul. Un truc care te va ajuta să te destinzi înainte de marea petrecere este să faci o baie în spumă cu sare de mare. Nu uita de ritualurile de frumusețe zilnice, așa că aplică o mască revigorantă și răsfață-te cu creme și loțiuni după baie pentru catifelarea pielii. Contează foarte mult starea de spirit pe care o ai înainte de petrecere, așa că asigură-te că nimic nu îți va strica buna dispoziție.

Iată câteva idei pe care să le pui în practică, asttfel încât petrecerea pentru ziua ta de naștere să fie un real succes.

Meniul

Dacă știi deja ce meniu vei servi invitaților, jumătate din problemă este deja rezolvată. În primul rând, gândește-te care este mâncarea ta preferată. Poate iubești focaccia sau pizza ori adori fructele de mare. Iată câteva idei de meniu:

1. Porchetta este una dintre cele mai îndrăgite mâncăruri italienești, cu o istorie milenară, de pe vremea romanilor. Aceasta este o friptură din porc cu ierburi aromate, pentru care vei fii desemnată, fără îndoială, gospodina anului în gașca de prieteni.

2. Biban în sare - pentru iubitorii de pește și nu numai, este o opțiune potrivită. Trebuie doar să cumperi două kilograme și jumătate de sare grunjoasă de mare și să o arunci peste peștii care merg la cuptor. Carnea bibanului este extrem de moale, albă și cu foarte puține oase.

3. Paella este una dintre cele mai faimoase preparate iberice și este imposibil ca musafirii să nu fie încântați de ea. Ar fi bine să achiziționezi o tigaie specială pentru aceasta, de dimensiuni cât mai mari, iar dacă ai posibilitatea să o pregătești în curtea casei, de față cu toată lumea, nu ezita să o faci. Nu degeaba se spune că mai întâi mâncăm cu privirea, iar pregătirea unei paella este un adevărat spectacol pe care nimeni nu trebuie să-l rateze.

Accesoriile

Dacă vrei să-i lași muți de uimire pe invitați, fii atentă la detalii. Iar detaliile se ascund în accesorii. Modul în care aranjezi masa contează, iar asta depinde de numărul invitaților. Foarte important este să folosești o față de masă pe care să o asortezi cu șervețelele. Farfuriile să fie din același set, iar un aranjament floral pe care să îl creezi chiar tu este un element estetic de efect.

Dacă petrecerea are un ton mai rustic, te poți folosi de tocătoare lungi din lemn, la care să asortezi recipiente din lemn perfecte pentru servirea aperitivului. Un platou compartimentat este simplu și elegant; în același timp, foarte bun pentru brânzeturi sau aperitive reci.

Băuturile potrivite

Nu există petrecere fără puțină băutură în pahare. Tu știi deja ce prefera prietenii tăi, dar, nu lăsa cumpărăturile pe ultima sută de metri. Alege băuturi care sunt preferate de majoritatea, dar strecoară în coș și câteva băuturi non-alcoolice. Dacă ești pasionată de cocktailuri cu vodka și aperol, acestea nu au voie să lipsească din lista de cumpărăuri. Adaugă siropurile din mere sau ananas, nelipsita gheață, citricele și frișca lichidă, pentru a te asigura că nu îți va lipsi niciun ingredient pentru a prepara cele mai spectaculoase mixuri.


Dacă ai trimis deja invitațiile, ai stabilit meniul și tematica petrecerii, nu-ți rămâne decât să te bucuri de ziua ta alături de oamenii dragi ție. După o astfel de petrecere reușită, vei lua în calcul să repeți experiența și în anul următor.

Sursă foto: Shutterstock

În articolul

Zi de naștere acasă: Cum să organizezi o petrecere de neuitat

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x