Demet Evgar militează pentru drepturile femeilor împotriva violenței domestice. Cum a reușit actrița din “Flăcările Destinului” să atragă privirile

Publicat pe 01.12.2021 la 16:24 Actualizat pe 01.12.2021 la 16:51

Demet Evgar a devenit cunoscută în întreaga lume după ce a jucat un rol de excepție în serialul turcesc “Flăcările Destinului”. Vedeta a interpretat-o pe Cemre, o femeie care era victima violenței. Astfel, acum aceasta militează pentru drepturile femeilor împotriva celor care le rănesc, atât fizic cât și psihic.

Demet Evgar poartă un sacou alb și are părul prins. Actrița din Flăcările Destinului are ruj roșu

Demet Evgar în cadrul unei prezentări de modă în anul 2013

Getty Images

Demet Evgar, cunoscută publicului larg pentru rolul lui “Cemre” din “Flăcările Destinului”, a reușit să ajungă în atenția tuturor după ce toată lumea și-a dat seama că personajul ei era o femeie agresată.

Astfel, actrița a fost aleasă să militeze pentru drepturile femeilor împotriva violenței domestice, iar aceasta nu a stat deloc pe gânduri.

Demet Evgar a spus câteva cuvinte referitoare la femeile abuzate, atât fizic cât și psihic, dar și care sunt modalitățile de a scăpa din această etapă a vieții.

Demet Evgar militează pentru drepturile femeilor împotriva violenței domestice

“Pentru a pune punct violenței împotriva femeilor, guvernul, societatea civilă, sectoarele private și publicului ar trebui să lucreze împreună și să transforme societatea în solidaritate. Vreau să spun că violența împotriva femeior nu este doar problema acestora, este o problemă globală și socială.”, a declarat Demet Evgar într-un interviu pentru un ziar local.

Campania care începe cu vocea actriței și continuă și anul acesta în același fel, a făcut-o pe Demet Evgar să vorbească din nou: „Suntem martorii violenței împotriva femeilor în toată lumea. Pe stradă, la școală, la muncă, în social media, în cercuri de prieteni. Este responsabilitatea noastră să nu rămânem indiferenți și să apelăm la mijloace de protecție atunci când suntem martorii violențelor.”

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Astfel, fluturași cu mesaje împotriva violenței în familie, și în special împotriva femeilor, vin cu mesajul “Nu rămâne indiferent la violență anul acesta.”

Demet Evgar este vocea femeilor de pretutindeni, este femeia care își dorește ca nicio ființă umană să nu fie rănită, este strigătul de ajutor al celor care nu știu cum să-l ceară.

“Invit pe toată lumea să se arate solidar în această campanie și să nu rămână indiferent pentru a rămâne solidari contra violențelor împotriva femeilor.”, s spus actrița.

Demet Evgar, mesaje cu impact puternic pentru femei

“În lumea întreagă, violența împotriva femeilor nu este raportată, este acaparată de sentimente ca rușinea. Trebuie să prevenim asta. Trebuie să dezvăluim totul și să folosim mecanisme care să ne ajute în acest sens. Scopul acestei campanii este de a ne spune ce putem face dacă suntem martorii unor violențe. Să contribui la asta este foarte valoros pentru mine.”, a continuat Demet Evgar.

Demet Evgar a mărturisit: “Dacă dau sau voi mai da vreodată peste cineva care expus violenței, primul meu reflex este să comunic cu persoana în cauză. În orice caz de violență împotriva femeilor, este de datoria mea să sun autoritățile și să-i înștiințez.

Atunci când dezvăluit, lucrurile pe care le spun rămân confidențiale. Astfel, este imposibil pentru oricine să ajungă la informațiile oferite de mine. Nu ar trebui să intervin direct în actul de violență, dar nici să pun în pericol sănătatea celor din jur și a mea, rămânând indiferență.”

Demet Evgar are peste 1 milion de fani pe contul personal de Instagram, acolo unde actrița îi îndeamnă de asemenea pe toți să reprezinte un punct de spijin pentru femeilor care au nevoie.

“Astăzi este 25 noiembrie, Ziua Internațională A Luptei Împotriva Violenței Femeilor. Am contribuit cu vocea mea, află ce poți face și tu, fii vocea, lumina femeilor.”, a scris aceasta pe contul personal de Instagram.

În articolul

Demet Evgar militează pentru drepturile femeilor împotriva violenței domestice. Cum a reușit actrița din “Flăcările Destinului” să atragă privirile

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un japonez stabilit în România arată cât de mult a plătit pentru un coş de cumpărături în ţara lui natală
a1.ro
Chefi la cuțite, 17 aprilie 2024. Situație neașteptată atunci când chefii au apărut în bucătărie. Irina Fodor a intervenit imediat
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării „Stăpânului Moldovei”! Totul a fost filmat cu o dronă
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x