Delicioasele spaghete și sosurile care le dau savoare. Așa arătau vechile rețete de carbonara sau lasagna
Publicat pe 05.03.2015 la 13:09
Există ceva mai bun decât un bol mare de paste cu sos? Puține feluri de mâncare pot fi atât de plăcute, iar povestea din spatele clasicelor sosuri carbonara sau bolognese sunt mai simple decât ați crede
Există ceva mai bun decât un bol mare de paste cu sos? Puține feluri de mâncare pot fi atât de plăcute, iar povestea din spatele clasicelor sosuri carbonara sau bolognese sunt mai simple decât ați crede. Sosurile pentru paste italiene au o istorie bogată, ce poate fi urmărită cu secole în urmă, până în Roma antică.
Istoricii italieni consideră lasagna una dintre cele mai vechi tipuri de paste, fiind preparată și savurată încă din Grecia și Roma Antică. Acești tăieței plați erau ușor de realizat și întins la uscat în soare sau preparat în cuptoare rudimentare. În ceea ce privește brânza, aceasta face parte în continuare din rețeta de bază de lasagna. O carte de bucate din secolul XIV explică preparare tăiețeilor, aranjați într-un vas de gătit cu brânză rasă și presărată cu condimente: nu oregano sau usturoi cum se întâmplă astăzi, ci cu scorțișoară, nucșoară și piper negru.