Descoperă bucătăriile lumii! Chef Yumbi ne prezintă gastronomia congoleză
Publicat pe 01.04.2015 la 08:48
"Ceea ce contează pentru mine este plăcerea clienților atunci când gustă, de exemplu, o mâncare din legume crocante", spune chef Yumbi, potrivit Agerpres, care lucrează în bucătăria deschisă larg privirilor din restaurantul său 'Re-Source' din Kinshasa
"Ceea ce contează pentru mine este plăcerea clienților atunci când gustă, de exemplu, o mâncare din legume crocante", spune chef Yumbi, potrivit Agerpres, care lucrează în bucătăria deschisă larg privirilor din restaurantul său 'Re-Source' din Kinshasa.
Născut în 1976 și deținător al unui master realizat la școala Ritz Escoffier din Paris, Yumbi a făcut primii pași în bucătărie în Belgia. "Spălam vase pentru a-mi plăti studiile", a spus el, potrivit Agerpres. Și a povestit cum a încercat să-și facă un nume printre restaurantele celebre belgiene. În 2004, a obținut un credit de 19.000 de euro și a deschis un local în spiritul 'slow food', pentru a se opune fenomenului internațional în expansiune "fast food".