10 celebritati care s-au confruntat cu tulburari mentale

Publicat pe 25.06.2013 la 11:36 Actualizat pe 25.06.2013 la 12:34

Nu e usor sa fii in lumina reflectoarelor tot timpul. Presiunea care o pun cei din jur pe tine, atentia constanta a presei si paparazzilor pot sa iti faca mai mult rau decat bine. Iar daca nu ai picioarele bine infipte pe pamant, vei ajunge sa realizezi ca te-ai pierdut chiar pe tine. Urmatoarele vedete au trecut prin momente de cumpana care le-au facut sa-si reevalueze si chiar sa isi schimbe viata.

Demi Lovato s-a internat intr-o clinica de reabilitare pentru bulimie, nevoia de a-si face rau si tulburare bipolara: "Nu imi inchipuiam ca sunt bipolara pana nu am mers la tratament. Cuceream lumea dar apoi veneam acasa invinsa si eram extrem de deprimata".

Mel Gibson a marturisit cat s-a luptat cu depresia dupa filmul "The Beaver", unde juca rolul unui CEO depresiv. Desi nu a fost niciodata pus la pamant de boala, a avut cateva momente "grele". "Normal ca m-am luptat cu asta. Cred ca majoritatea oamenilor o fac".

Catherine Zeta-Jones a admis ca sufera de tulburare bipolara in 2011, atunci cand s-a internat intr-o clinica pentru tulburari mentale. In 2012, aceasta a declarat ca "nu a incercat sa fie reprezentativa" pentru aceasta boala si ca a incercat sa treaca peste greutati intr-o maniera cat mai decenta.
Actrita Emma Thompson a admis ca a suferit toata viata de depresie clinica. In 2010, vedeta a decis sa isi ia un an sabatic pentru a se concentra asupra ei. "Jobul pe care il am ma solicita foarte mult din punct de vedere emotional. Sufar ocazional de depresie, dar nu cred ca este un lucru iesit din comun".
Brooke Shields a suferit de o depresie postpartum profunda dupa ce a dat nastere fiicei sale in 2003. In cele mai intunecate momente ale ei, s-a gandit la sinucidere: "[Credeam] ca nu ar trebui sa exist. Bebelusului i-ar fi fost mai bine fara mine. Viata mea nu ar fi devenit niciodata mai buna - asa ca mai bine renuntam. In cele din urma, am luptat. Am supravietuit", a spus actrita in discursul de acceptare al unui premiu din partea Hope for Depression Research Foundation.
Pe Sheryl Crow o vedeti astazi cu zambetul pe buze. Ani in urma insa, ea a suferit de o depresie severa, care a durat luni intregi. "In cele mai negre zile, abia ma dadeam jos din pat si lasam telefonul sa sune fara sa raspund. Problemele mici devenisera imposibil de depasit. Mi se parea mai usor sa ma ascund de viata in acel fel... a fost o perioada foarte ciudata, obositoare si intunecata din viata mea".
Va vine sa credeti ca puternicul Jean Claude van Damme duce o viata sub semnul bipolaritatii? Actorul a fost diagonisticat cu aceasta afectiune in 1998: "Sunt un bipolar extrem si iau medicamente pentru asta... Cand eram tanar, sufeream de schimbari de stare de spirit. Dimineata, cerul era albastru si eu il vedeam negru. Eram atat de trist".
Jon Hamm, actorul principal din "Mad Men" a traversat o perioada incredibil de grea dupa moartea tatalui sau, atunci cand el avea doar 20 de ani: "M-am luptat cu depresie cronica. Eram in forma proasta". Terapia si antidepresivele l-au ajutat sa iasa din acea stare si i-au dat "alta perspectiva". "Poti sa iti schimbi chimia creierului destul incat sa te faci sa crezi 'Vreau sa ma trezesc dimineata, nu vreau sa dorm pana la ora 4".
Actrita Ashley Judd a scris despre lupta sa cu depresia in cartea autobiografica "All That is Bitter & Sweet", in care vorbeste si despre copilaria ei abuziva. A cautat ajutor in 2006, internandu-se in Shades of Hope Treatment Center, din Texas. "Ma saturasem sa fiu obosita si satula de tot si nu stiam ce e in neregula cu mine. Aratam bine din afara, dar ma luptam cu anxietatea, insomnia... Trebuia sa gasesc o putere mai mare decat mine", a declarat Judd.
Nici Halle Berry nu a fost scutita de depresie. Mai mult, actrita a marturisit ca a fost la un pas de sinucidere dupa despartirea de jucatorul de baseball David Justice: "Stateam in masina si stiam ca urma sa ma sufoc. Apoi am avut o imagine cu mama mea, in momentul in care m-ar fi gasit asa". Acea viziune i-a salvat viata: "A sacrificat atatea pentru copiii ei incat sa ma sinucid ar fi fost un lucru atat de egoist... Respectul fata de mine era inexistent. Mi-am promis ca nu voi mai fi vreodata atat de lasa".

foto:


În articolul

10 celebritati care s-au confruntat cu tulburari mentale

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
„Să-i fie ţărâna uşoară!” Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x