10 lucruri pe care orice femeie trebuie sa le stie despre succes

Publicat pe 13.06.2013 la 10:43 Actualizat pe 13.06.2013 la 12:40

Antreprenori de seama, femei din politica, jurnalisti, staruri si scriitori s-au adunat la conventia din New York, "The Third Metric: Redefining Success Beyond Money & Power". Moderatoarele: Arianna Huffington, presedinte si redactor-sef The Huffington Post, si Mika Brzezinski, prezentatoare unei emisiuni tv la MSNBC. Esenta conferintei a scos la iveala si cele mai importante trucuri pentru a avea succes, ca femeie:

1. "Mai intai, trebuie sa muncesti din greu ca sa meriti tot ceea ce iti doresti"

Consilierul principal al Casei Albe, Valerie Jarrett, este de parere ca trebuie sa muncesti din greu pentru a putea cere, apoi, mariri de salariu si promovare. Munca este cea care te va duce departe, nu strategiile si socializarea.

2. Ia un interviu la randul tau!

"Cand esti la interviu, adu-ti aminte ca e un drum cu doua sensuri. Da, incerci sa te pui in valoare ca sa te angajezi dar si ei trebuie sa iti arate cum te poate ajuta lucrul la firma lor"

3. Cele mai bune idei nu o sa iti vina la birou

Cand specialista in wellness Tony Schwartz a intrebat publicul unde i-a venit cele mai bune idei, majoritatea dintre participanti au raspuns "in dus", "in timp ce alergam", "in timp ce meditam", "cand mergeam" sau chiar atunci cand "dormeam". Niciunul nu a zis "la birou".

4. Niciodata nu faci "multitasking"

Ai impresia ca esti o experta in multitasking. Adevarul este insa altul - "Multitasking-ul este un mit. Din toate lucrurile pe care le face creierul nostru, acea functie de schimb este cea care iti consuma cea mai multa energie", crede psihologul Amishi Jha.

5. Atunci cand ai impresia ca faci un pas inapoi in cariera, de fapt faci unul inainte

Valerie Jarrett a povestit din propria experienta cum a plecat de la un birou pe colt la o firma de avocatura la o masa la administratia publica care dadea spre o alee. "A fost nevoie de mult curaj sa abandonez directia din cariera pe care o urmam pana atunci si sa lucrez pentru Administratia publica. Dar din prima zi de lucru mi-am dat seama ca acolo trebuia sa fiu".

6. Nimic nu e usor

Mika Brzezinski a rugat femeile sa inceteze sa se prefaca astfel incat sa para totul ataaat de usor, cand de fapt nu este: “Unul din lucrurile pe care femeile le fac este sa faca totul sa para usor. Se presupune ca trebuie sa fim perfecte. Lumea se asteapta sa fim frumoase. Sa fim slabe. Si totul trebuie sa ne vina pe tava... dar nu e asa. Nu e deloc usor sa muncim, sa avem si o viata de familie, sa avem succes si bani". Brzezinski te sfatuieste sa "porti o discutie onesta cu tine si cu prietenele tale despre dificultatile pe care le intampi si sa vezi cum va puteti ajuta reciproc".

7. Poti sa le ai pe toate - dar nu in acelasi timp

Vrei sa ai cariera si familie si distractie si calatorii si iubire... si este ok. Important este sa realizezi ca nu le poti avea pe toate in acelasi timp. Totodata, s-ar putea ca tu sa crezi ca le ai pe toate atunci cand ai timp de copii sau cand esti solicitata la tot felul de evenimente. Alege una dintre ele si vezi cat de mult te implineste decizia ta.

8. Pasiunea conteaza

"Ai nevoie de pasiune si rebuie sa stii cand sa spui nu lucrurilor care nu iti alimenteaza pasiunea", spune Susan Cain, autoarea cartii Quiet: The Power of Introverts. Jurnalista Cindi Leive a adaugat: "Problemele de munca sunt mai usoare atunci cand faci ceea ce iti place".

9. Munca nu o sa te faca fericita

"Facem o mare greseala cand presupunem ca munca o sa ne faca fericite", spune scriitoarea Nell Minow. We all have to worry about our own bottom line, but that's just the bottom, the starting point. "We make a huge mistake when we think that work is going to make us happy," said writer Nell Minow. Senatoarea Claire McCaskill adauga: "Bunica mea, o femeie extraordinara, mi-a spus inainte sa moara: 'Tine minte: cele mai importante zile din viata ta vor fi cele pe care nu le poti uita' ". Majoritatea nu le vei petrece la munca.

10. Tu esti cea pe care o asteptai

Vorbind despre felul in care pot fi atrase femeile mai mult spre domeniul tehnologic, Megan Smith, vicepresedinte Google[x], este de parere ca femeile trebuie sa creada in ele si in puterea lor de a schimba lumea: "Iubesc expresia 'noi suntem cele pe care le asteptam' ". Nu conteaza in ce domeniu activezi - este posibil ca tu sa fii cea pe care toata lumea o astepta.

foto: female.pl

În articolul

10 lucruri pe care orice femeie trebuie sa le stie despre succes

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în Duminica Învierii Domnului
a1.ro
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cum să folosești metoda de cumpărături 6 la 1 pentru a economisi timp și bani
useit.ro
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
as.ro
Femeia care i-a schimbat viața lui Mihai Neșu, după divorțul dureros și moartea părinților: „S-a mutat special din București!”
MediCOOL
Cele mai bune băuturi care pot reduce nivelurile zahărului din sânge. De ce este indicat să le incluzi în dieta ta
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum te poate ajuta magneziul să slăbești. Face kilogramele în plus să dispară
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x