5 greşeli majore pe care le faci când calci hainele

Publicat pe 21.11.2014 la 11:59 Actualizat pe 21.11.2014 la 12:12

Un rol important în procesul de îngrijire şi întreţinere a hainelor este călcatul acestora. Tocmai de aceea, este important să ştii să îţi calci hainele corect. Iată care sunt cele 5 greşeli majore pe care ar trebui să nu le mai faci niciodată:

Un rol important în procesul de îngrijire şi întreţinere a hainelor este călcatul acestora. Tocmai de aceea, este important să ştii să îţi calci hainele corect. Iată care sunt cele 5 greşeli majore pe care ar trebui să nu le mai faci niciodată:

Nu foloseşti un fier de călcat de bună calitate

Dacă obişnuieşti să calci rufe destul de des, merită să faci o investiţie într-un fier de călcat profesional. Un aparat bun răspunde de calitatea rezultatului final în procesul călcării, de aspectul şi durabilitatea hainelor tale.

Pui apă de la robinet în rezervorul fierului de călcat

Niciodată nu turna în rezervorul cu apă a fierului de călcat apă de la robinet deoarece cauzează apariţia calcarului. Depunerile pot lăsa pete pe ţesătură. În plus, cu timpul acestea vor duce și la disfuncţionalitatea aparatului. Foloseşte doar apă filtrată, pe care o găseşti la un preţ accesibil în toate magazinele cu detergenţi.

Nu speli talpa fierului de călcat

O mare greşeală pe care o faci este să nu cureţi talpa fierului de călcat. Dacă omiţi acest lucru, este foarte posibil ca odată încălzită ea să păteze hainele şi să le murdărească de praf sau alte impurităţi.

Nu elimini apa din fierul de călcat după fiecare utilizare

Apa din rezervorul fierului de călcat trebuie scursă de fiecare dată când îl foloseşti. În caz contrar, vor exista depuneri de calcar ce vor duce la defectarea aparatului tău. Mai mult, apa se poate scurge în interiorul aparatului şi rişti chiar un scurtcircuit.

Nu citeşti indicaţiile de pe etichetele hainelor

Materialele textile suportă căldura diferit: în timp ce bumbacul, de exemplu, poate fi călcat la temperaturi ridicate, mătasea se va arde. Oricât de bun ar fi fierul de călcat, este recomandat să calci hainele pe verso.

În articolul

5 greşeli majore pe care le faci când calci hainele

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 21 aprilie 2024. Racii se pot confrunta cu probleme în relația de cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
HelloTaste.ro
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Catine
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Cine a fost românul celebru care a fost febleţea lui Naomy: „Cel mai drăguţ!” Ce a putut spune despre Adrian Mutu
MediCOOL
Cele mai bogate alimente în fibre. Cum le poți consuma
Spynews
Oana Lis a început să-și vândă lucrurile din casă! Soția lui Viorel Lis, apel disperat: ”Am probleme mari de rezolvat” / FOTO
DeParinti
Trăsături de personalitate asociate traumelor din copilărie
MediCOOL
6 semne că ai deficit de progesteron. De ce este important acest hormon
HelloTaste
4 diete care ar putea să prevină semnele îmbătrânirii. Ce să consumi pentru un corp sănătos
x