5 moduri INEDITE prin care poți pune deoparte BANI pentru cadouri
Publicat pe 26.11.2015 la 12:51
Ne dăm seama cu o oarecare groază că e timpul să strângem cureaua și să economisim pentru a-i putea răsfăța de sărbători pe cei dragi cu daruri și gesturi frumoase
Ne dăm seama cu o oarecare groază că e timpul să strângem cureaua și să economisim pentru a-i putea răsfăța de sărbători pe cei dragi cu daruri și gesturi frumoase.
Nu e nicio filosofie, toată lumea poate să pună bani deoparte! Da, asta este o frază pe care o poți auzi doar de la persoanele care au un portofel special pentru restul de 5 bani de la supermarket sau de la o persoană exagerat de organizată, care calculează destinația fiecărui bănuț care intră sau părăsește visteria poșetei.
Sunt lucruri mărunte pe care le putem face în fiecare zi ca să rămânem la final de lună cu mai mulți bani în buzunar. Iată 5 dintre ele:
1. Vorbește la telefon cu rudele și prietenii din străinătate fără să cheltui un sfanț
Ca să vorbești 15 minute în rețelele mobile din Europa te costă aproximativ 37 de lei și 54 de lei pentru un apel în restul lumii. Și știm cu toții că o conversație de 15 minute nu epuizează nici măcar subiectul: „și, cum e vremea la voi?“. Recuperează timpul pierdut și reconectează-te cu cei dragi fără să fie nevoie să plătești. Aveți nevoie de un smartphone, coexiune la internet, WhatsApp și dispoziție pentru conversație. E de la sine-înțeles că cei plecați în străinătate se vor simți incluși și conectați dacă le trimitem periodic fotografii cu viața noastră din România prin aceeași aplicație.
2. Consumă mai puțin gaz printr-un șiretlic știut doar de instalatori
Aragaz, plită sau cuptor încorporabil, oricine urmărește să ducă un stil de viața sănătos începe cu măcar un fel de mâncare pe zi gătit în casă la unul din aceste mașini de gătit sau ar trebui să se gândească serios să își achiziționeze. Ce nu știe foarte multă lume este că variațiile frecvente de presiune a gazului conduc, în timp, la deteriorarea mașinilor de gătit și la umflarea facturilor. Beko a găsit o soluție responsabilă prin care să vină în ajutor: orice model de aragaz, plită încorporabilă sau cuptor încorporabil nou achiziționat vine la pachet cu un regulator de presiune a gazului, precum și cu instalarea acestuia de către o echipă de tehnicieni autorizati.
3. Pachetele avantajoase nu sunt chiar atât de avantajoase…
Vei descoperi asta în orice supermarket și se aplică tuturor produselor. Cel mai ușor vei observa asta dacă te duci la raftul de detergenți și citești sub prețul final al produsului care este prețul per kilogram. Compară prețul per kilogram al unei pungi de câteva sute de grame cu cel al unei pungi „economice“ de 7, 14, 20 de kilograme și observă diferența. Dacă nu e niciuna, cel puțin nu te vei mai chinui să cari saci de detergent.
4. Dioptrii? Uită de ramele scumpe din magazine
Ai nevoie doar de prescripția de la medicul oftalmolog și poți să îți comanzi ramele sau lentilele de contact de pe site-uri specializate, la prețuri cu până la 50% mai mici fața de cele din magazine. Tot ce trebuie să ai în vedere este autenticitatea produselor. Textul „Produsele comercializate dispun de certificatele de calitate 'CE', 'ISO 9001' și aviz de la Ministerul Sănătății“ ar trebui afișat pe homepage-ul magazinului online, așa cum putem observa pe lensa.ro.
5. Compară online prețurile
Acele site-uri care oferă livrare gratuită pentru produsele comandate taxează clientul, de multe ori, prin faptul că măresc prețul produsului. Folosește un instrument online care te ajută să găsești prețul cel mai bun pentru produsul dorit. Poți cumpăra mai ieftin când îți revine plata transportului deoarece comerciantul nu mai cheltuie un salariu în plus, mijloc de transport și combustibil, ci apelează la un serviciu de curierat.
Sursă foto: dollarphotoclub.com