5 sfaturi Feng Shui pentru un spațiu prosper și pașnic!
Publicat pe 16.03.2020 la 13:18 Actualizat pe 16.03.2020 la 13:43
Feng shui este o artă străveche, provenită din China. Cuvintele înseamnă „apă eoliană” și sunt asociate cu ‘’sănătate’’ și ‘’noroc’’. Majoritatea oamenilor vor spune despre o casă care a fost aranjată după principiile „feng shui” că este mai liniștitoare și mai armonioasă.
Feng shui este o artă străveche, provenită din China. Cuvintele înseamnă „apă eoliană” și sunt asociate cu ‘’sănătate’’ și ‘’noroc’’. Majoritatea oamenilor vor spune despre o casă care a fost aranjată după principiile „feng shui” că este mai liniștitoare și mai armonioasă.
Pentru a crește cantitatea de vibrații bune în casa ta, urmează aceste cinci sfaturi feng shui!
Eliberarea spațiului
Când vă mutați în casă nouă, o regulă eficientă este minimizarea cantității de obiecte care colectează praful.
Cel mai important obiectiv în adoptarea stilului feng shui este acela de a permite instalarea energiei pozitive, sau a chi-ului, în întreaga locuință. Chi este aducător de sănătate, bogăție și noroc.
Lucrurile de sub mobilier, bibliotecile supraîncărcate sau dulapurile și obiectele depășite sau rupte afectează toate fluxurile chi. Păstrați numai obiectele de care vă simțiți atașați - sau pe cele care au o semnificație specială - și aruncați-le sau donați-le cele vechi și nefolositoare.
Aerisirea și pătrunderea luminii
Este esențial să aveți un număr mare de ferestre, pentru a permite pătrunderea luminii naturale. Deschideți ferestrele pentru a crește fluxul de aer. Maximizați mișcarea luminii, păstrând toate sticla, oglinzile și geamurile curate. Ai un colț sau spațiu întunecat care are nevoie de puțin lumină? Adăugați o lampă pentru a lumina locul sau plasați o oglindă pentru a reflecta lumina dintr-un alt loc.
O plantă vie atrage o energie chi bună
Fluxul de aer este important în feng shui, dar aerul trebuie să fie pur. Plantele filtrează aerul, creând un mediu mai sănătos, mai curat. Plantele atrag, de asemenea, energia chi vibrantă datorită forței lor de viață. Atâta timp cât plantele sunt menținute sănătoase, atrageți energie bună.
Unele plante sunt mai bune pentru feng shui decât altele. De fapt, unele plante, cum ar fi cactusul, sunt considerate a fi parte dintr-un feng shui rău, deoarece nu au nevoie de apă (apa este bogăția), sau sunt „neprietenoase”.
Iată o listă cu cele mai indicate (și mai norocoase) plante pe care le puteți aduce în spațiul în care locuiți:
Bambus norocos
Crinul păcii
Ficus
Iederă
Palmier
Planta-păianjen
Feriga sabie
Philodendron
Alegerea culorilor potrivite
Culorile joacă un rol important în arta feng shui. Adăugați-le prin artă de perete, obiecte decorative sau vopsea.
Iată ce putere are fiecare culoare:
Roșu: noroc și bogăție
Portocaliu: fericire și distracție
Galben: stimulare mentală, putere
Verde: pace, echilibru, vindecare
Albastru: calm, comunicare, spiritualitate
Purpuriu: bogăție, spiritualitate ridicată
Alb: curățare și puritate
Negru: putere, mai ales când este combinat cu roșu
Maro: creștere, dezvoltare
Yin și Yang
Elementele Yin și Yang sunt baza decorării în stil feng shui.
Adepții Feng Shui cred că totul este compus din două forțe opuse, dar conectate: Yin (feminin) și Yang (masculin). Este vorba despre echilibrul de forțe, cum ar fi întunericul și lumina, sau noaptea și ziua; unul nu poate exista fără celălalt. Când decorați, creați echilibru aplicând acest concept în casa dumneavoastră.