6 produse de beauty "esentiale" care nu functioneaza - chiar daca tu crezi asta

Publicat pe 12.04.2013 la 14:33 Actualizat pe 12.04.2013 la 15:36

Le folosesti zilnic crezand ca iti trateaza acneea, respiratia urat mirositoare, ridurile sau ca iti lasa parul mai stralucitor. In realitate, nu iti aduc niciun beneficiu ba chiar te imbolnavesc fara sa iti dai seama. Iata care sunt cele mai daunatoare si ineficiente produse de beauty:

6. Scruburile de fata impotriva acneei iti fac mai mult rau decat bine

Nu stii cum sa mai combati acneea. Ai incercat toate produsele de pe piata si nimic nu a ajutat. Asta pentru ca majoritatea sapunurilor si scruburilor nu actioneaza in profunzime, acolo unde cosurile se formeaza. Tot ce fac este sa iti lase pielea rosie si iritata de la frecat si SLS (sulfat lauril de sodiu), deci sa iti inrautateasca conditia.

Ce poti sa faci? Consulta un doctor, el iti va prescrie creme speciale.

5. Apa de gura o sa iti faca respiratia mai urat mirositoare

Majoritatea tipurilor de apa de gura au alcool in compozitie. Alcoolul usuca gura, lasand-o fara saliva, agentul care protejeaza gura impotriva respiratiei urat mirositoare. De aceea, chiar daca la inceput apa de gura lasa un parfum fresh in gura, peste cateva ore te vei trazi ca bacteriile si-au facut aparitia iar gura ta miroase groaznic.

Ce poti sa faci? Mentine o igiena orala - spala-te pe dinti, pe limba si foloseste ata dentara.

4. Ceara sau lama de ras cresc sansele de infectie in zonele intime

Fie ca te epilezi cu ceara sau te razi, creezi mici abraziuni in zona intima, cea mai sensibila parte a corpului tau. Micile rani sunt apoi agravate de frictiunea cu lenjeria intima si umiditate, ducand inevitabil la infectii. Firele infectate sub piele, abcese, herpes - toate sunt la ordinea zilei.

Ce poti sa faci? Cel mai bine este sa tunzi zona, cum au inceput sa faca doctorii cu pacientii care au nevoie de operatie in acea zona.

3. Cremele anti-imbatranire te vor transforma intr-o bunica

Singurele lucruri care pot opri procesul de imbatranire sunt masinele timpului si moarte. In niciun caz cremele anti-imbatranire atat de ravnite de femei astazi. Ele contin acizi alfa-hidroxilici care penetreaza primul strat al pielii si il indeparteaza, exfoliind practic chipul si lasandu-ti tenul fin - pe moment. In timp, pielea slabita, subtiata va absorbi razele UV mult mai rapid, care sunt si principalele cauze ale imbatranirii si ale cancerului.

Ce poti sa faci? Nu folosi creme care contin acizi in compozitie iar daca o faci, termina tratamentul de infrumusetare cu o lotiune solara.

2. Betisoarele si foarfecele pentru cuticule te predispun la infectii si boli ale unghiilor

Putini stiu asta, dar cuticulele nu sunt facute pentru a fi taiate si indepartate ci pentru a proteja unghia de praf si alti microbi. Atunci cand le tai, dai ocazia microbilor sa se instaleze in corp si unghia ta se infecteaza (vezi Beau lines)

Ce poti sa faci? Nu taia cuticulele! Incearca sa renunti al acest obiect; daca nu poti atunci inmoaie cuticulele bine si impinge-le usor cu un betisor rotund, nu ascutit.

1. Te speli pe cap in fiecare zi? De aici ti se trag toate problemele legate de scalp

Ai impresia ca daca nu iti speli parul zilnic o sa arati ca in filmul "Grease", numai ca tu nu folosesti niciun produs pentru acel aspect lucios si gras. Dar cu cat aplici mai des sampon si balsam, cu atat iti expui parul factorilor de mediu nocivi. Substantele lasa parul fara invelisul protector format de sebum si il face sa arate uscat, fara stralucire si incurcat.

Balsamurile nu te ajuta; ele sunt facute tocmai pentru a repara ceea ce au distrus samponul si reusesc in mica masura. In plus, cu cat speli mai des parul cu atat scalpul tau va produce mai mult sebum si il va face sa arate mai gras.

Ce poti face? Sa incerci sa te speli mai rar, de 2-3 ori pe saptamana, nu mai des de atat.

foto: pinterest.com

În articolul

6 produse de beauty "esentiale" care nu functioneaza - chiar daca tu crezi asta

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x