6 reguli pentru a accesoriza cu stil orice ținută

Publicat pe 17.04.2019 la 09:03 Actualizat pe 17.04.2019 la 09:06

Există câteva reguli ale accesorizării corecte de care este bine să ținem cont dacă vrem să creăm o ținută stilată, care să ni se potrivească și care să aibă acel aer șic pe care îl admirăm adesea.

Accesorizarea este unul dintre cei mai importanți pași în crearea unei ținute originale și stilate, care să te reprezinte pe deplin. De sine stătător, un accesoriu s-ar putea să nu îți spună prea multe sau să nu arate spectaculos. Combinat însă cu ținuta potrivită, el are puterea de a o personaliza și de a-i oferi un aspect cu totul diferit.

Există însă și câteva reguli ale accesorizării corecte de care este bine să ținem cont dacă vrem să creăm o ținută stilată, care să ni se potrivească și care să aibă acel aer șic pe care îl admirăm adesea:

Investește într-o pereche de pantofi spectaculoși

În domeniul fashion-ului, pantofii sunt cei care „decid” stilul unei ținute. De exemplu, un outfit elegant se poate transforma într-unul smart casual atunci când îi adaugi o pereche de pantofi sport, la fel cum o ținută lejeră poate deveni elegantă cu ajutorul unor pantofi cu toc înalt. Orice femeie ar trebui să aibă în garderobă, pe lângă încălțările de zi cu zi, și câteva perechi spectaculoase de pantofi, care să poată scoate din anonimat orice ținută. Alege niște pantofi într-o culoare puternică, unii decorați cu pietre sau imprimeuri ori niște încălțări cu o formă neobișnuită și vei reuși să aduci un element de noutate în outfiturile tale.

Poartă întotdeauna bijuterii

Nu trebuie să apelezi întotdeauna la coliere mari, de tip statement, pentru a spune că ți-ai accesorizat ținuta. Chiar și piesele discrete pot avea un impact puternic asupra hainelor pe care le porți. Indiferent că este vorba despre un lănțișor discret cu pandantiv, o brățară de care nu te poți despărți sau de niște inele cu design unic precum acestea, bijuteriile nu ar trebui să îți lipsească din arsenal. Ai însă grijă să nu exagerezi cu numărul de accesorii pe care îl porți și să te rezumi la două sau trei piese de rezistență.

Ține cont de regula „less is more”

Nu construi o ținută în jurul accesoriilor pe care vrei să le porți, ci procedează exact invers. Atunci când ai decis ce haine vrei să porți, încearcă să testezi mai multe accesorii, pentru a-ți da seama care dintre ele se potrivesc. Nu face însă greșeala de a purta o bijuterie dacă prima ta impresie este că aceasta nu merge cu outfitul tău. Adeseori, să ții cont de regula „mai puțin înseamnă mai mult” este cel mai bun lucru pe care îl poți face, din punct de vedere al stilului.

Combină piese și accesorii diferite

Nu este nevoie ca toate accesoriile tale să fie perfect asortate între ele sau cu ținuta pe care o porți. Uneori, combinarea unor accesorii aparent diferite între ele pot crea ținute originale și neconvenționale, care vor contribui din plin la crearea unui stil propriu unic.

Adaptează accesorizarea locului în care mergi

Ține întotdeauna cont de locul sau evenimentul la care mergi, atunci când îți accesorizezi o ținută. Spre exemplu, o rochie simplă poate fi accesorizată cu ajutorul unui colier discret, dacă te pregătești să mergi la serviciu, însă aceeași rochie purtată cu un colier voluminos și opulent poate fi o ținută perfectă pentru o ieșire în oraș sau pentru a participa la un eveniment.

Creează-ți o gamă variată de curele

Curelele și centurile nu ar trebui să îți lipsească din garderobă, mai ales că au puterea de a adăuga un plus de stil unei ținute obișnuite. Aceste accesorii sunt extrem de utile în anotimpurile de tranziție, când avem tendința să purtăm straturi de haine. O centură sau o curea deosebită, care să îți marcheze elegant talia, poate schimba aspectul unui cardigan larg, purtat peste un maiou sau o bluză subțire. Aceeași curea poate transforma complet o rochie simplă, fără a mai fi nevoie de alte accesorii pentru a o scoate în evidență.

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: MRProduction

În articolul

6 reguli pentru a accesoriza cu stil orice ținută

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Exemple de meniu pentru deficit caloric. Ce poţi mânca într-o zi în funcţie de greutate, nivelul de activitate şi alti factori
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x