7 celebritati vegane

Publicat pe 24.06.2013 la 10:31 Actualizat pe 24.06.2013 la 11:15

Bryan Adams

Un trend la moda in ultimii ani in lumea celebritatilor este veganismul.

Veganismul este o dieta si un stil de viata care cauta excluderea folosirii animalelor pentru mancare, imbracaminte, sau orice alt scop. Cel mai comun motiv pentru a fi vegan este angajamentul etic sau convingerea morala in privinta drepturilor animalelor, mediul inconjurator, sanatatea umana si griji religioase sau spirituale.

Pe cand vegetarianismul este o dieta - limitandu-se la alimentatie, veganismul este un stil de viata. Spre deosebire de vegetarianism, din punct de vedere dietetic, veganismul exclude si mierea, produsele lactate si ouale (in cazul lacto-ovo vegetarienilor doar mierea, lacto vegetarienilor mierea si lactatele, iar ovo vegetarienilor mierea si ouale), iar din punct de vedere filozofic, veganismul interzice folosirea a orice fel de produs animal, fie haine sau alte accesorii.

Dietele vegane (numite cateodata vegetariene stricte sau pure) sunt indicate pentru descresterea riscului de infarct miocardic, cancer de colon, colesterol ridicat in sange, tensiune arteriala ridicata, cancer de prostata sau atac de cord. Dietele vegane pregatite corespunzator sunt sanatoase si satisfac nevoile nutritionale. Totusi, daca sunt prost preparate, pot provoca niveluri scazute de calciu, iod, vitamina B12 si vitamina D. Veganii sunt, in acest caz, incurajati sa ia suplimente alimentare, dupa nevoi.

Iata o serie de nume celebre care au devenit vegane sau doar au inclus acest stil de viata si l-au adaptat necesitatilor lor:

Alicia Silverstone
O sustinatoare inflacarata a drepturilor animalelor si o activista convinsa pentru mediul inconjurator, Alicia Silverstone a trecut la veganism din 1998.
Si-a dat seama ca era o luptatoare pentru drepturile animalelor ce manca animale si a renuntat la a consuma orice produs de origine animala.

Mike Tyson
Unul dintre cei mai mari campioni ai tuturor timpurilor, Mike Tyson, a trecut la veganism in 2009 si nu si-a mai schimbat parerea de atunci.
El spune ca veganismul i-a schimbat viata definitiv.

Bryan Adams
Este vegan si sustinator al organizatiilor Greenpeace si PETA. El a spus ca nu intelege de ce sa duca cruciade pentru Greenpeace, apoi sa manance un peste, asa ca a devenit vegan.

Tobey Maguire
Tobye a devenit vegetarian in 1992, iar in 2009 - vegan. Apoi a scapat de toate lucrurile din piele din casa sa.
Ia in greutate si slabeste in functie de personajele pe care le joaca. Pentru a ajunge la fizicul musculos al lui Spider-Man 2, a mancat foarte multa tofu.

Betty White
Este bunica preferata a Hollywood-ului. Si, apropo, este si ea vegana, activista convinsa a drepturilor animalelor, cum putea fi altfel?

Robin Williams
Acest mare actor si comediant se numara si el printre celebritatile cuprinse de febra veganismului. A decis sa mearga pe aceasta cale pentru a evita sa mai aiba de-a face cu atacul de cord si pentru o viata mai sanatoasa.

Joaquin Phoenix
Familia Phoenix este una mare, fericita si vegana. Da, Joaquin si toti ceilalti membrii ai familiei sunt vegani. Si da, nu consuma produse de origine animala de cand era copil.

În articolul

7 celebritati vegane

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x