7 modele de rochii care avantajeaza silueta para

Publicat pe 04.03.2019 la 13:25 Actualizat pe 04.03.2019 la 13:36

Silueta para se distinge prin mai multe trasaturi definitorii; in principal, putem recunoaste o silueta triunghiulara dupa coapsele pronuntate, posteriorul bombat si umerii care sunt mai ingusti decat soldurile.

Secretul frumusetii consta, in mare parte, in alegerea unor tinute care sa te avantajeze. Pentru a avea aparitii impecabile indiferent de ocazia pentru care te imbraci, unul drintre criteriile de care ar trebui sa tii cont este forma corpului.

Silueta para se distinge prin mai multe trasaturi definitorii; in principal, putem recunoaste o silueta triunghiulara dupa coapsele pronuntate, posteriorul bombat si umerii care sunt mai ingusti decat soldurile. De aceea, pentru a-ti pune in evidenta atuurile si pentru a-ti masca micile imperfectiuni este necesar sa faci cele mai potrivite alegeri vestimentare pentru a echilbra aceste proportii.

Vezi care sunt cele 7 modele de rochii elegante care te avantajeaza daca ai o silueta para!

Rochiile din materiale fluide

Rochiile din materiale fluide, cum ar fi satinul, matasea sau voalul sunt ideale pentru tine daca ai silueta para. Acestea iti vor pune in valoare feminitatea si iti vor conferi o doza in plus de senzualitate. Croiul stil clopot ti se va potrivi foarte bine daca ai soldurile generoase si sanii nu foarte plini!

Rochiile voluminoase in partea superioara

Echilibrarea proportiilor unei siluete para se poate face prin purtarea acelor piese vestimentare care au rotunjimi in partea superioara a corpului. Rochiile de zi sau de seara care prezinta volumetrii in partea de sus a tinutei sunt ideale pentru tine. Aplicatiile brodate, rochiile cu croi pe gat, cu guler, cu drapaje sau cu volane vor armoniza trasaturile distincte ale siluetei triunghiulare. De asemenea, orienteaza-te catre modele de rochii cu maneci bufante sau cu umerii accentuati. Acelasi efect il vei obtine si daca optezi pentru o rochie simpla, pe care sa o accesorizezi cu un colier supradimensionata.

Rochiile cu talie inalta

Pentru a masca rotunjimea soldurilor, iti recomandam sa optezi pentru rochiile cu talie inalta. Modelele empire vor arata foarte bine pe formele corpului tau, conferindu-ti o alura senzuala. Daca vrei sa obtii un look mai elegant opteaza pentru nuante mai inchise, cum ar fi bordo, verde smarald sau albastru electric; pentru un outfit mai extravagant mizeaza pe culori mai deschise.

Rochiile tip tunica

Rochiile tip tunica sunt o alegere foarte inspirata pentru orice tip de silueta. Cu atat mai mult ar trebui sa le porti daca ai soldurile mai late si talia bine definita, deoarece croiul specific acestui model este exact ceea ce ai nevoie. O rochie tunica pe masura ta iti pune in evidenta bustul si accentueaza talia, in timp ce distrage atentia de pe zona soldurilor.

Rochiile cloche

Rochiile care stramteaza talia si care concentreaza atentia asupra trunchiului sunt o optiune potrivita pentru femeile cu silueta triunghi. Asadar, cauta acele rochii cu croi in linie A sau cu fusta in forma de lalea. In schimb, incearca sa le eviti pe cele cambrate, care iti vor evidentia si mai tare soldurile.

Rochiile cu decolteu adanc

Un alt truc stilistic ingenios la care poti apela pentru daca ai o silueta tip para este sa atragi atentia privitorilor asupra bustului. O rochie cu decolteu in V, foarte adanc, va distrage privirile din zona soldurilor supradimensionate. Evita decolteul in stil barcuta si opteaza, in general, pentru rochii in culori puternice in partea superioara a corpului.

Rochiile tip halter

Pentru a echilibra proportiile soldurilor cu ale umerilor, trebuie sa te focusezi pe evidentierea partii superioare a corpului. Rochiile si topurile fara bretele sunt ideale pentru a pune in aplicare acest truc. Modelele de rochii cu sustinere de tip halter - adica acelea care au bretele dupa gat si lasa la vedere umerii - sunt o optiune foarte sexy.

În articolul

7 modele de rochii care avantajeaza silueta para

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x