„A Beautiful Mind”: Băiatul autist care a învățat matematica de liceu în 14 zile, la 10 ani, și a îmbunătățit teoria lui Einstein!

Publicat pe 26.03.2014 la 13:35 Actualizat pe 26.03.2014 la 15:02

La doi ani, specialiștii i-au spus că nu va fi capabil să învețe niciodată nimic sau să funcționeze ca un individ normal. Astăzi, la 15 ani, Jacob Barnett ar putea câștiga un Premiu Nobel pentru îmbunătățirile aduse teoriei relativității

La doi ani, specialiștii i-au spus că nu va fi capabil să învețe niciodată nimic sau să funcționeze ca un individ normal. Astăzi, 13 ani mai târziu, Jacob Barnett ar putea câștiga un Premiu Nobel pentru îmbunătățirile aduse teoriei relativității.

Nu a fost niciodată un copil obișnuit, dar, paradoxal, acest lucru a fost în avantajul său. Jake nu a putut să învețe, dar a avut timp destul pentru a reflecta. În conferințele TED Teen, acesta te îndeamnă „să uiți ceea ce știi” și povestește cum pauza de la învățat l-a ajutat să gândească și să vadă lucrurile într-o nouă perspectivă.

La 8 ani, Jacob a început să se furișeze în spatele lecturilor de la facultatea IUPUI. Creierul său era pregătit să absoarbe informații la nivel academic superior, deși încă era la clasele pentru copii cu probleme mentale, unde îl înscriseseră părinții. A mai așteptat un an. În acest timp, nu a stat degeaba, ci a început să se „joace” cu forme geometrice; când blocurile de hârtie nu îi mai erau de ajuns, Jake trecea, exact ca Nash din „A beautiful mind”, la calcule complexe pe geamuri!

Părinții săi erau convinși că băiețelul lor înnebunise. În disperarea normală pe care o resimt părinții copiilor supradotați, nu reușeau să întrezărească geniul de mâine. La 10 ani, însă, lumea lor s-a schimbat. Jacob a învățat toată matematica de liceu în numai 14 zile, pentru a putea aplica la colegiu. A fost acceptat de Indiana University-Purdue University Indianapolis, iar un profesor de la Princeton a validat lucrul la care muncise luni de zile în tăcere: modelul matematic care îmbunătățește teoria relativității concepută de Albert Einstein.

Tratatul său original l-a transformat pe copilul cu un IQ de 170 într-un candidat la Premiul Nobel! Studiul a fost publicat în jurnalul ștințific reprezentativ pentru site-urile NASA, Smithsonian, Harvard. Descoperirile sale l-au transformat în cel mai tânăr cercetător în astrofizică din lume!

La Universitate, Barnett a primit un post plătit de cercetător în domeniul fizicii materiei condensate, iar la 13 ani, a început să lucreze la lucrarea de Master. Astăzi, la 15 ani, el studiază fizica teoretică la Institutul Perimeter din Canada.

Următorul său pas? Găsirea unei căi de îmbunătățire a modului de transmitere a luminii în tehnologie.

În articolul

„A Beautiful Mind”: Băiatul autist care a învățat matematica de liceu în 14 zile, la 10 ani, și a îmbunătățit teoria lui Einstein!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 5 mai 2024. Taurii trebuie să aibă grijă la prietenii. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Sfaturi pentru credincioșii care țin aprinse lumânări de Înviere. O simplă greșeală poate avea consecințe grave
a1.ro
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Rochii de primăvară care sunt potrivite pentru o nuntă. Se încadrează în mai multe coduri vestimentare
useit.ro
Care a fost prima mâncare consumată în spațiu. Puțini s-ar fi așteptat la această rețetă
as.ro
Donație fabuloasă, de 25 de milioane de euro, făcută de Gigi Becali. S-a aflat totul chiar înainte de Paște
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de merișoare. Efectele acestei băuturi asupra greutății corporale
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Vaccinul HPV e la fel de eficient și pentru fete și pentru băieți. De ce este atât de importantă imunizarea lor
MediCOOL
Câte ouă poți mânca pe zi. Ce recomandări fac medicii de Paște
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x