Ai picioarele şi mâinile umflate? Uite cum poţi rezolva retenţia de lichide

Publicat pe 30.07.2016 la 14:08 Actualizat pe 02.08.2016 la 13:25

Există tot felul de reclame care te îmbie să iei pastile pentru a elimina excesul de lichide din organism. Dar aceste medicamente determina eliminarea şi a unor minerale importante pentru buna functionare a organismului. Dacă nu este vorba de o problema mai gravă, o boală a rinichilor, care necesită un tratament prescris de medicul urolog, există câteva remedii care ar putea rezolva această problema fără mari bătăi de cap.

Există tot felul de reclame care te îmbie să iei pastile pentru a elimina excesul de lichide din organism. Dar aceste medicamente determina eliminarea din organism şi a unor minerale importante. Dacă nu este vorba de o problema mai gravă, o boală a rinichilor, care necesită un tratament prescris de medicul urolog, există câteva remedii care ar putea rezolva această problema fără mari bătăi de cap.

Bea mai multă apă

Chiar dacă sună paradoxal, atunci când eşti deshidratată, organismal îşi face “provizii” şi reţine apă până când vei bea lichide. Aşa că nu-ţi face organismul să aştepte, bea apă şi vei vedea că vei scădea şi în greutate în câteva zile.

Mai uşor cu sarea

Dacă găteşti, pune mai puţină sare de la început şi fiecare membru al familiei îşi va adaugă după gust. Sarea favorizează retenţia de apă. Potasiul este benefic pentru organism şi îl găseşti în fructe şi legume, dar şi în carnea de vită sau de pasăre.

Fă-ţi un ceai

Există plante cu recunoscute proprietăţi diuretice: păpădia, coadă calului, codiţele de cireşe, mătasea de porumb, toate te ajută să scapi de retenţia de lichide care îţi face viaţă grea.

Mergi mai mult

Mersul pe jos face piciorul frumos nu-I doar o vorba, ci chiar ajută la diureza. După o zi plină, te poţi relaxa la orizontală, punând picioarele mai sus decât restul corpului.

În articolul

Ai picioarele şi mâinile umflate? Uite cum poţi rezolva retenţia de lichide

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
„Să-i fie ţărâna uşoară!” Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x