Andrei Aradits a fost șocat că A GĂSIT ARME la hipermarket. ”Noi n-avem pistoale lângă detergenți”!

Publicat pe 16.09.2016 la 09:29 Actualizat pe 16.09.2016 la 09:41

Andrei Aradits, juratul de la ”Te cunosc de undeva” si-a dus familia pe taramul fagaduintei. Acolo, el a ramas socat ca a gasit arme la hipermarket.

După un alt sezon încheiat cu succes, Andrei Aradits și-a luat familia și au plecat într-o vacanță de vis, în America. Alături se soția, Andreea, și de fiul său, Eric, juratul de la ”Te cunosc de undeva” a petrecut vara pe tărâmul făgăduinței. În America. Întors cu bateriile încărcate pentru un nou sezon al celui mai tare show al transformărlor, Aradits ne-a povestit cum a fost în această vacanță.

  • Înainte de începerea noului sezon ”Te cunosc de undeva”, ai fost cu familia în vacanță, în America…

Am fost în America să-mi vizitez, în sfârșit, unchiul. În sfârșit, pentru că am mai încercat o dată, în studenție, să iau viza și m-au refuzat. Degeaba le-am explicat atunci că nu vreau să emigrez, cred că au ideea preconcepută că toti actorii vor la Hollywood.

Am stat o săptămână în Florida și încă o săptămână în New York. Dacă tot ne-am nimerit pe coasta de Est, am tras o fugă până în Orlando, unde ne-am dat în tiribombe, la Universal. Din păcate, a plouat zdravăn. Problema nu era că eram fleașcă (ploaia e caldă și binevenită în august), grav a fost că 4 rollercoast-uri erau închise de frica fulgerelor și le-am ratat. Apoi am condus până în Palm Beach și Miami, unde am văzut pelicani pe plajă, iguane pe stradă, oameni și votanți de Trump.

Dimensiunile! Spațiul e uriaș. Totul e mare. Plaja e mare, valurile sunt mari, burgerul e mare, șoselele cu 6 benzi sunt lungi și pline de mașini mari (dacă l-aș lua pe Tico acolo aș apărea în ziar fără să fiu vreo vedetă). În schimb, benzina e 50 de cenți litrul. Dacă mâine prețul benzinei ar fi european, America ar falimenta. Cum să nu vezi arme de distrugere în masă și teroriști la tot pasul în bazinul petrolifer arab?

Multe! Dar, personal, mi s-a părut incredibil că au arme la WallMart. Noi n-avem pistoale lângă detergenți, mi se pare o diferență semnificativă culturală.

Uite o peripeție care să exemplifice coerent ce mi-a plăcut cel mai mult. Am fost pe o plajă sălbatică în Florida și pe Eric (n.r. fiul său) l-a ”mângâiat” o meduză veninoasă pe picior. Nu părea ceva foarte grav, dar dureros. M-am dus până la un salvamar (fără prea multe speranțe) și l-am întrebat dacă are ceva anti-meduză. În 10 minute a venit la noi o mașină cu un ranger tânăr care l-a consultat pe Eric și l-a uns cu un anti-inflamator. Asta mi-a plăcut cel mai mult: profesionalismul serviciilor. Mi s-a părut incredibil de prompt, simplu și firesc.

Ce nu mi-a plăcut este imbecilitatea naționalistă cu care se menține sistemul american de măsurători. M-au enervat milele, inch-ii, galoanele, pounds-urile și toate subdiviziunile lor fără nici o logică. Sistemul decimal metric e mult mai simplu și coerent. Dacă tot ne globalizăm, hai măcar să măsurăm laptele cu aceeași oca.

N-aș alege să trăiesc în New York. Oamenii sunt mânați de o ambiție teribilă și muncesc de la sar capacele. Pe de altă parte, perfomanța de care sunt capabili e greu de egalat fără munca pe care o depun.

În articolul

Andrei Aradits a fost șocat că A GĂSIT ARME la hipermarket. ”Noi n-avem pistoale lângă detergenți”!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar într-un an. Câţi bani a strâns în 10 luni
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile „Zeiței de la Montreal”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x