Ardeiul iute și arderea grăsimilor – mit sau realitate?
Publicat pe 04.04.2014 la 11:04 Actualizat pe 04.04.2014 la 11:09
Știți de ce sunt ardeii iuți atât de subțiri? Pentru că au ținut dietă cu... ardei iute.
Știți de ce sunt ardeii iuți atât de subțiri? Pentru că au ținut dietă cu... ardei iute.
Este ardeiul iute un remediu-minune pentru kilogramele tale în plus sau e numai încă un mit de trecut pe răbojul speranțelor pierdute?
Nu este un mit! S-a demonstrat ştiinţific că substanţa pe care o conţine ardeiul iute - capsaicina - reduce greutatea corporală prin mărirea consumului de energie și diminuarea poftei de mâncare.
Mai multe studii au atestat efectul real al capsaicinei din ardeii iuți în arderea grăsimilor, deci persoanele care folosesc acest aliment în regimul de slăbire nu greşesc absolut deloc.
Un studiu efectuat în 2010 de către cercetătorii de la Centrul pentru Nutriție Umană din cadrul Universității din California a demonstrat că ardeiul iute este un aliat de nădejde în curele de slăbire, deoarece principala substanță care dă gustul picant ardeiului iute, capsaicina, ajută la arderea grăsimilor din corp, reduce pofta de mâncare și accelerează metabolismul.
Un alt studiu realizat în acelaşi an la Universitatea Daegu din Coreea de Sud arată că ardeiul iute stimulează activitatea proteinelor care ajută la spargerea celulelor de grăsime şi, în același timp, reduce activitatea enzimelor responsabile de acumularea de grăsimi, prevenind dezvoltarea celulelor mature de grăsime.
Beneficii ale ardeiului iute: reglează digestia, stimulează metabolismul, crește energia, împiedică noi depuneri de grăsime, reduce pofta de mâncare și arde aproximativ 1000 kJ zilnic. Mecanismul prin care funcţionează acest supliment are la bază declanșarea lipolizei (arderea grăsimilor) și activarea reflexului de sațietate, fenomene esenţiale în procesul de slăbire.