ARDEIUL te pune IUTE pe picioare! Uită de răceală în doar câţiva paşi simpli
Publicat pe 14.07.2016 la 12:07 Actualizat pe 14.07.2016 la 12:54
Ardeiul iute nu se foloseşte doar în bucătărie. Acesta are şi alte proprietăţi benefice sănătăţii tale.
Ardeiul iute are un ingredient principal, esenţial numit capsaicină care determină cât de iute este ardeiul. Pe lângă gust, capsaicina are proprietăţi medicinale care fac ardeiul unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume. Ardeiul iute conţine, de asemenea, vitamina C şi betacaroren.
Consumat în mod regulat, ardeiul ne ajută să prevenim răcelile şi gripa sau chiar să o tratăm atunci când este cazul. Datorită proprietăţilor sale, ardeiul ne încălzeşte, ne pune sângele în mişcare, desfundă nasul şi eliberează căile respiratorii. În plus, creează o stare de bună dispoziţie şi stimulează sistemul nervos.
- când te doare în gât, o gargară în care au fost ţinuţi ardei iuţi, este excelentă
- dacă ai mâinile şi picioarele îngheţate sau ai frisoane, un masaj cu tinctură de ardei iute, face adevărate minuni
- pentru durerile de gât, prepară un amestec din trei linguriţe de miere şi două linguri de apă clocotită în care aţi lăsat la macerat câteva seminţe de ardei şi lasă-l să alunece uşor pe gât
- pentru tuse poţi folosi o tinctură de ardei iute pe care o poţi prepara chiar la tine acasă sau o poţi cumpăra de la magazinele de specialitate
- nu uita să bei ceaiuri fierbinţi de maghiran sau rozmarin în care vei adăuga o linguriţă de seminţe de ardei iute
Mod de preparare a tincturii:
- taie mărunt 10 ardei iuţi şi pune-i într-un borcan de 800 ml
- toarnă deasupra 500 ml de alcool alimentar de 70 de grade şi închide-l cu un capac
- lasă-l la macerat 10 zile, timp în care mai scutură puţin borcanul
- strecoară preparatul şi toarnă-l în sticluţe mai mici închise la culoare