AUTOR - targul de bijuterii cu un numar record de designeri si un invitat special - Doina Levintza

Publicat pe 19.04.2013 la 14:26 Actualizat pe 19.04.2013 la 14:46

Peste 70 de designeri vor participa la cel mai asteptat eveniment al primaverii dedicat designului de bijuterie contemporana, Targul AUTOR. Evenimentul va avea loc saptamana viitoare, intre 20 si 21 aprilie, la Sala Dalles din centrul Capitalei. Organizat de platforma AUTOR Bijuterie Contemporana, targul va fi deschis publicului intre orele 11 si 20.

Ajuns la cea de-a IX-a editie, cel mai important targ de bijuterie de AUTOR din Romania va surprinde inca o data publicul cu noile colectii realizate de designerii romani din sfera contemporan-experimentala si va promova tinere talente ce vor fi prezente in premiera la acest eveniment. In cadrul targului vor expune : Ana Wagner, Andra Lupu, Anamaria Dobras, Alexandru Lupu, Anca Pandrea, Alina Carp, Andreea Bololoi, Alis Lalu, Andreia G Popescu, Alliage, BashoU, Romana Topescu, Carla Szabo, Raluca Buzura, Ovidiu Sbancu, FashionMachine, Alina Simion, Ioana Enache, Moogu, MyPrecious Buzztard, Cornelia Brustureanu, Atelier Pezzidisogni, Prochaine, Ostra Berdo, Odette Lupu, Noha Nicolescu, Mihaela Zvinca, Maria, Maria Filipescu, Mihaela Ivana, Madalina Stoica, LivingenBermudas, Lidia Puica, Liana Salagean, Lady Magpie, Karakter, Iuliana Asoltanei, Isabela Groza, Irina Raichici, Sergiu Alin Ioana, Horaţiu Weiker, Grigore Mitrea, Doru Dumitrescu, Cristina Barsony, Expression by Alexandra Ungurelu. In premiera la aceasta editie AUTOR vor participa si trei designeri din strainatate: Clarisse Bruynbroeck (Belgia), Neva Balnikova (Bulgaria), Kalina Chankova (Bulgaria).

Designerul Doina Levintza va fi invitatul de onoare la cea de-a IX-a editie AUTOR. Evenimentul va avea loc la sfarsitul acestei saptamani, sambata si duminica (20-21 Aprilie 2013), la Sala Dalles din centrul Capitalei. In cadrul targului, Doina Levintza va face un tur de forta si va viziona toate colectiile designerilor prezenti la eveniment. Bijuteriile care se vor bucura de aprecierea celebrei creatoare de costume vor purta eticheta “Recomandat de Doina Levintza”.

Doina Levintza s-a lansat in televiziune in calitate de creatoare de costume, iar in moda internationala s-a facut remarcata la un targ de la Paris, in anii '80. Nu se considera o creatoare de moda ci o creatoare de costume. A realizat decoruri si costume pentru numeroase piese de televiziune, spectacole muzicale TV, filme romanesti si internationale, costume pentru teatre din Anglia, Franta, Iugoslavia, Ungaria.

Incepand cu aceasta editie a Targului Autor, cele mai frumoase bijuterii vor provoca o reactie cu manifestare concreta – “AAA - Autor Awesome Award”. Jurizat la aceasta editie de catre Doina Levintza, David Sandu si Dan Piersinaru, premiul consta intr-un workshop la Scoala de bijuterie contemporana Assamblage si un loc la cursul lui Mircea Savu, "Fotografia comerciala de produs", oferit de F64, precum si un spatiu de promovare pe site-ul Platformei Autor.

Targul Autor dedica si la aceasta editie o sectiune speciala tinerilor designeri romani de produs, care propune publicului vizitator unele dintre cele mai proaspete si spectaculoase obiecte destinate decoratiunilor si amenajarilor interioare (obiecte de iluminat cu personalitate, corpuri de mobilier, instalatii cu plante suspendate, obiecte de vesela, ceasuri de perete) si obiecte cu functii diferite (de la portofele pana la casti audio realizate din lemn). Designerii si studiourile de design participante in acest an la AUTOR – Targ de Bijuterie Contemporana sunt Agnes Keszeg, The Awesome Project, Constantin Alupoaiei, Anca Fetcu, TheCraft Lab, Alexe Popescu, Dragos Dogaru, Ramona Bejan, Silva Artis, Alina Turdean, Ioana Ciurea [Prototip Studio], arhiDOT design, Irina Alexandru si 11am architects.

Tot la aceasta editie de AUTOR, Assamblage Scoala de Bijuterie Contemporana va prezenta un nou curs in colaborare cu Ioana Avram: “Concept si protopipare in bijuteria contemporana – de la obiect la set si de la set la colectie”. Cursul reprezinta un pas important in evolutia de la partea tehnica la cea conceptuala si o oportunitate de dezvoltare a designerilor romani de bijuterie contemporana. Cursurile vor pune accent pe teme precum mind mapping, brainstorming, mood boarding si creative thinking. Tehnici creative aplicate in designul de bijuterie, teme de studiu individuale si colective, machetare in hartie, lut si lucrul cu materiale neconventionale vizeaza zona formarii conceptelor si exprimarii creativitatii.

Targul AUTOR este un eveniment bianual cu o editie de primavara si o editie de toamna. Editia trecuta a avut loc pe 3 si 4 noiembrie si a inregistrat un numar record de peste 3000 de vizitatori. Pretul unui bilet de intrare va fi de 10 lei.

În articolul

AUTOR - targul de bijuterii cu un numar record de designeri si un invitat special - Doina Levintza

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 5 mai 2024. Taurii trebuie să aibă grijă la prietenii. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
a1.ro
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Rochii de primăvară care sunt potrivite pentru o nuntă. Se încadrează în mai multe coduri vestimentare
useit.ro
Care a fost prima mâncare consumată în spațiu. Puțini s-ar fi așteptat la această rețetă
as.ro
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A fost un şoc foarte mare pentru ea!”
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de merișoare. Efectele acestei băuturi asupra greutății corporale
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Vaccinul HPV e la fel de eficient și pentru fete și pentru băieți. De ce este atât de importantă imunizarea lor
MediCOOL
Câte ouă poți mânca pe zi. Ce recomandări fac medicii de Paște
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x