Care sunt avantajele și dezavantajele în meseria de profesor

Publicat pe 30.10.2021 la 06:46 Actualizat pe 30.10.2021 la 06:49

Meseria de profesor este cunoscută și recunoscută drept o profesie nobilă datorită faptului că un cadru didactic modelează mintea unui copil. Profesorii au o influență mare asupra copiilor în general, asupra a ceea ce ei vor deveni peste ani și ani.

Modul de predare al unui profesor este elementul care poate face diferența cu adevărat

Shutterstock

Predarea nu este însă un lucru ușor, chiar dacă de cele mai multe ori oamenii cred că este ușor să ții sub control un grup de copii. Cu toate acestea, sunt multe provocări pe care profesorii trebuie să le depășească zi de zi.

Acestea sunt avantajele și dezavantajele meseriei de profesor

În cazul în care te gândești să devii profesor, educator sau învățător, atunci trebuie să-ți placă foarte mult copiii. Asigură-te de acest lucru și mai apoi ia o decizie. Vei interacționa cu ei zi de zi și trebuie să știi cum să o faci, dar cel mai important este să o faci cu drag.

Schimbarea vieții unui copil și îngrijirea lui

Modul de predare al unui profesor este elementul care poate face diferența cu adevărat în viața unui copil de cele mai multe ori. Ești cu copiii o bună parte din zi, mai mult decât o fac părinții în timpul săptămânii, în majoritatea cazurilor.

Copiii te vor privi ca pe un model, deci este foarte important ca toate acțiunile și comportamentul tău să fie exemplare pentru că de cele mai multe ori vor ajunge să te copieze fără să-și dea seama. De asemenea, te poți confrunta cu situații când cei mici au nevoie de ajutor specializat pentru a depăși anumite traume, iar tu ca profesor trebuie să-ți asumi și această responsabilitate. Dacă reușești să-i ai pe cei mici de partea ta, cei din jur te vor privi ca pe un om de valoare, care modelează minți de copii în formare.

Cu toate acestea, pentru a face o diferență în viața copiilor, este nevoie de dăruire extraordinară și muncă grea. Predarea poate fi uneori o muncă epuizantă din punct de vedere fizic, mental și emoțional. Ești cu copiii altora mai mult timp decât stai cu propria familie. E foarte greu să nu te încarci cu nevoile copiilor din clasa ta și să nu duci acasă presiunea.

Ai un grad ridicat de autonomie ca professor

Tu ești cel care dictează și face regulile clasei, tu decizi cum este amenajată sala. Ai o programă pe care trebuie să o respecți, dar poți oricând varia modul de predare. Dezavantajul este că, deși poți fi șeful clasei tale, trebuie să-l mulțumești pe directorul unității de învățământ care va veni neanunțat pentru a vedea cum decurg lucrurile în clasă.

Pentru a primi aprobările necesare funcționării unității de învățământ, trebuie să te supui unor reguli, lucru care-ți limitează de cele mai multe ori alegerile.

Varietatea și respectarea unui program

Mulți profesori spun că le place ca fiecare zi de predare să fie diferită. Da, respecți un program, dar este acesta puțin diferit în fiecare zi din cauza orelor de muzică, arte și educație fizică. Și alte lucruri extra precum adunări, sărbători și exerciții de incendiu. Fiecare copil este o persoană care aduce ceva diferit în sala de clasă în fiecare zi, făcându-te adesea să râzi indiferent dacă vrei sau nu.

Trebuie să te supui cerințelor altor colegi de catedră și să ții cont și de prioritățile lor. Dacă ești o persoană care nu se poate descurca cu mai multe păreri sau idei deodată, atunci e clar că trebuie să-ți alegi altă profesie.

Programul de lucru

Ca profesor trebuie să lucrezi de luni până vineri, cu program mai lung în perioada sărbătorilor sau a sfârșitului de an. Un avantaj este faptul că pe timpul verii te poți bucura de un concediu prelungit cu familia. Un alt avantaj este faptul că ziua de lucru a unui profesor se încheie mai devreme decât cea a unui lucrător din alte domenii.

Un mare dezavantaj pentru profesorii este cel legat de partea financiară. De multe ori au fost discutate salariile profesorilor, dar nimic nu s-a rezolvat între timp.

Dacă nu mai ești mulțumit de actualul loc de muncă și cauți altceva, găsește un job chiar azi! Pe jobzz.ro ai peste un milion de anunțuri de la angajatori de top care s-ar putea încadra în preferințele tale. Creează-ți un cont și bucură-te de toate beneficiile acestuia.

În articolul

Care sunt avantajele și dezavantajele în meseria de profesor

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 17 aprilie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să-i ajute pe cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Henry Cavill şi Natalie Viscuso vor deveni părinţi pentru prima oară. Cum a anunţat actorul că va avea un copil
a1.ro
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu cartofi, o mâncare foarte consistentă și ușor de preparat
Catine
Nuci cu cremă caramel de post. Rețetă de desert delicios și spornic
useit.ro
7 obiecte pe care nu trebuie să le pui lângă router dacă vrei Internet rapid. Cum afectează semnalul Wi-Fi
as.ro
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Obiceiuri care îți afectează creierul. Ce să eviți pentru a-ți proteja funcțiile cognitive și memoria
Spynews
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
DeParinti
Stimulentul de inserție 2024. De ce sumă poți beneficia din partea statului
MediCOOL
Circumferința taliei: de ce este importantă și cât măsoară o talie sănătoasă
HelloTaste
Clătite de post cu mere, desertul potrivit în orice moment al zilei
x