Care sunt jucăriile cele mai preferate de bebeluși

Publicat pe 18.10.2021 la 19:00 Actualizat pe 18.10.2021 la 19:03

Timpul de joacă este important pentru dezvoltarea bebelușului, iar jucăriile sunt de mare ajutor în acest proces. Deși primele luni de viață ale micuțului par să fie legate de scutece, hrănire și somn, timpul alocat distracției este de asemenea foarte important pentru dezvoltarea sugarului.

Există câteva repere de bază pe care bebelușul va începe să le atingă în primele șase luni

Shutterstock

De la dezvoltarea cognitivă și fizică la creșterea emoțională și socială, importanța jocului este incontestabilă. Prin joc, copiii de orice vârstă - chiar și sugarii - pot învăța despre ei înșiși și despre lumea din jur.

Jocul pentru un bebeluș îl poate ajuta să atingă repere fizice importante, să-și dezvolte creierul, să învețe despre emoții și abilități sociale și să încurajeze dezvoltarea limbajului. Câteva minute pe zi în care cobori la nivelul micuțului pe podea pentru a face diverse jocuri poate avea un impact uriaș asupra sa.

Există câteva repere de bază pe care bebelușul va începe să le atingă în primele șase luni. Cu toate acestea, trebuie menționat că fiecare copil se dezvoltă în ritmul lui. Ideile de mai jos sunt cu caracter general, dar nu ezita să discuți cu medicul pediatru dacă ai vreodată întrebări sau nelămuiri.

Iată care sunt etapele de dezvoltare și cum poate ajuta jocul

Bebeluși 0-2 luni:

- ridică capul singur

- zâmbește

- stabilește contact vizual și urmărește obiecte prin cameră

- își întoarce capul după diverse sunete

Bebeluși de 2–4 luni:

- zâmbește la cei din jur

- copiază expresii faciale

- gângurește

- trage de jucării cu mâinile

- se întoarce de pe burtă pe spate

- scutură jucăriile

Bebeluși de 4-6 luni:

- se privește în oglindă

- răspunde la numele său

- își arată curiozitatea pentru jucării și obiecte

- trece jucăriile dintr-o mână în alta

- se rostogolește în ambele sensuri

- începe să stea fără sprijin

Când alegi jucării pentru bebeluș, trebuie să faci alegeri simple și sigure, care încurajează explorarea și jocul deschis. Lucruri precum jucării care zornăie, mingi, centre de joc și cărți senzoriale, toate acestea sunt excelente pentru a încuraja etapele de dezvoltare în primele șase luni ale bebelușului.

Iată o listă de jucării, cele mai îndrăgite de bebelușii de până în șase luni:

1. Centru de activități

Acestea sunt de obicei recomandate de la zero luni. Nu te grăbi însă să-l cumperi. Cel mai probabil cel mic se va bucura cu adevărat de el de pe la 4 luni. Materialele folosite trebuie să fie de bună calitate și să aibă jucării atractive. Scopul unui astfel de centru este să dezvolte coordonarea ochi-mână, să dezvolte atenția și să îl ajute să descopere texturi.

2. Mingea Play-Go

O astfel de jucărie este pur și simplu adorată de cei mici. Are tot felul de texturi, zornăie și partea cea mai atractivă este că are chiar și o oglindă. De asemenea, jucăria poate fi prinsă și de caruselul de la pătuț sau bara căruțului.

3. Freddie the Firefly de la Lamaze Toys

Aripile jucăriei au tot felul de materiale, de texturi diferite. Sunt unele care fâșâie, alte zornăie, are și o oglindă și există și o parte pentru dentiție. Și aceasta permite agățarea ei de bara căruțului.

4. Fisher-Price Light Up Lion Stacker

E tipul de jucărie care îl poate ajute pe bebeluș să-și dezvolte motricitatea. Aceasta este o reinterpretarea a jucăriilor de tip piramidă, în care copilul pune cercurile unul peste celălalt. Jucăria de la Fisher Price are în schimb sunete și lumini, lucruri care îi atrag foarte ușor pe cei mici.

5. Cuburi educaționale

Cuburile din material textil sunt ușoar de manevrat. În interior au zornăitori care îi atrag instantaneu pe cei mici, dar nu fac deloc un sunet neplăcut.

Multe dintre aceste jucării le vei găsi cu siguranță pe lajumate.ro, secțiunea Mămici și Pitici. Peste 16 000 de anunțuri cu lucruri destinate celor mici te așteaptă pentru a satisface nevoile și cerințele tale.

În articolul

Care sunt jucăriile cele mai preferate de bebeluși

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 21 aprilie 2024. Racii se pot confrunta cu probleme în relația de cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
HelloTaste.ro
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Catine
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Cum a reacţionat cel care a preluat şefia clanului Corduneanu, după înmormântarea „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Cele mai bogate alimente în fibre. Cum le poți consuma
Spynews
Prietenii lui Naomy cer ajutor disperat pentru repatrierea cântăreței! Cunoscuta blondă a murit ieri, la 47 de ani, în urma unui AVC / FOTO
DeParinti
Trăsături de personalitate asociate traumelor din copilărie
MediCOOL
6 semne că ai deficit de progesteron. De ce este important acest hormon
HelloTaste
4 diete care ar putea să prevină semnele îmbătrânirii. Ce să consumi pentru un corp sănătos
x