Căsătoriile turceşti: trecut şi prezent! Află totul despre TRADIŢIILE lor!

Publicat pe 16.07.2016 la 19:17 Actualizat pe 16.07.2016 la 20:56

Evenimentele din Turcia au îndurerat o lume întreagă. În afară de peisajele de vis, aceasta are tradiţii ancestrale spectaculoase, care se respectă şi în prezent.

Evenimentele din Turcia au îndurerat o lume întreagă. În afară de peisajele de vis, aceasta are tradiţii ancestrale spectaculoase, care se respectă şi în prezent. Un moment inedit este căsătoria. De aceea, ne-am propus să te introducem cât mai mult într-o atmosferă orientală unică.

Căsătoria a reprezentat un element social și spiritual important pentru viața umană încă de la apariția sa. Astăzi, în funcție de zona în care se află, tradițiile sunt diferite.

În trecut, mariajul între rude, de exemplu între veri, era ceva obișnuit în Turcia. Astăzi, astfel de căsătorii nu se mai practică atât de frecvent datorită impactului urbanizării. Un alt tip cunoscut de mariaj era cel în cazul în care un frate deceda, iar cumnata văduvă se căsătorea cu un alt cumnat văduv sau singur (Levirat). Această căsătorie era încurajată pentru a păstra averea celui decedat în familie.

Un alt tip de mariaj este “taygeldi”. În acest caz, copiii din căsătoriile anterioare ale văduvei, se pot căsătorii. În trecut, în special în mediul rural, bărbații puteau răpi o fată pe care o doreau pentru căsătorie, dar cu care familia nu era de acord. De asemenea, era posibil ca doi tineri să fugă împreună în ciuda părerilor familiei. "Oturakalma” este momentul în care o fată se duce să locuiască în casa bărbatului pe care îl iubește, în ciudat familiei.

Practicat în trecut, “beÅzik kertme” îi promitea spre logodnă pe bebeluși, încă din leagăn. Respingerea acestor tradiții o dată ce ajungeau la vârsta căsătoriei era considerată o lipsă de onoare pentru familie, ducând chiar la lupte sângeroase între cele două familiie. Acest tip de căsătorie este aproape dispărut astăzi.

“Iç güveysi” este un tip de căsătorie prin care bărbatul se mută în casa soției. De obicei, în acest caz, soțul nu poate plăti zestrea miresei sau familia miresei nu are un fiu.

“Berder” reprezintă un schimb. Cele două familii își căsătoresc fii sau fiicele cu copiii celeilalte. Astfel, cele două familii sunt scutite de plata unei zestre sau datorii, pe motiv că "au ajuns la o înțelegere".

Nu rata “Prizoniera Dragostei”, de luni până vineri, de la ora 20:00!

În articolul

Căsătoriile turceşti: trecut şi prezent! Află totul despre TRADIŢIILE lor!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x