Câștigă-i încrederea prin joacă! Cele mai distractive jocuri pentru întreaga familie

Publicat pe 18.10.2016 la 10:45 Actualizat pe 18.10.2016 la 10:56

Un copil creste frumos doar daca primeste suficienta atentie din partea parintelui sau. Castiga-i increderea si joaca-te cu el ori de cate ori ai ocazia.

hepta.ro

Psihologii consideră că principala caracteristică a unei familii armonioase este comunicarea. Relația copil-părinte este importantă atât pentru dezvoltarea celui mic, dar și pentru modul în care acesta va fi capabil să se deschidă în fața părinților săi în momente de criză. Altfel spus, specialiștii recomandă să petreci cât mai mult timp cu fiul sau fiica ta, deoarece cheia înțelegerii stă în încrederea pe care acesta ajunge să o aibă în tine, odată cu trecerea timpului.

Copilul, indiferent de vârsta pe care o are, va percepe întotdeauna absența părintelui drept o lipsă de interes din partea acestuia. De cele mai multe ori, această absență poate fi evitată și, astfel, riscul ca puștiul să se transforme într-un adolescent problematic dispare. Indiferent de jobul pe care îl ai, copilul trebuie să fie principala ta prioritate! Acordă-i toată atenția ta, ascultă-l ori de câte ori poți și transformă timpul petrecut împreună într-o activitate interesantă, atât pentru tine, cât și pentru el.

Jocurile interactive, cea mai bună metodă prin care îți poți cunoaște copilul

Potrivit psihologilor, jocurile sunt una dintre cele mai interesante activități pe care le poți desfășura alături de familia ta. Asigură-te că toți membrii familiei iau parte la ele și că alegi jocuri antrenante pentru cei mari, dar educative pentru cei mici. Am pregătit pentru tine câteva exemple, în caz că îți este greu să te hotărăști ce ar fi cel mai potrivit pentru tine și familia ta.

Jocuri pentru copii

Nu este deloc dificil să găsești o activitate care să fie pe placul celui mic, deoarece se află la vârsta la care este atras de lucrurile colorate, care au diferite forme și texturi. Însă, dacă încerci să transformi joaca într-o activitate de învățare, o banală păpușă n-o să fie suficientă. Apelează la jocurile de tipul puzzle, căci prin intermediul lor poți să îi induci puștiului tău anumite aptitudini, cum ar fi atenția sau îndemânarea.

jocuri copii

Jocul LEGO Minecraft (212,80 lei) este o alegere perfectă, dacă vrei să-l înveți pe copilul tău ce presupune îndemânarea. În cazul în care vrei să te distrezi și tu alături de el, optează pentru jocul puzzle ”În căutarea lui Dory” (45 lei) sau jocul cu plastilină Play Doh (49,99 lei).

Jocuri pentru pre-adolescenți

Câteva dintre cele mai interesante jocuri pe care le poți juca alături de copiii tăi sunt jocurile de societate. Sunt interactive, pun la încercare agilitatea tuturor și garantează distracție pentru toți participanții. În funcție de preferințele voastre, dar și de vârsta copiilor, puteți alege între jocuri mai simple sau mai complicate. Cert este faptul că veți petrece o după amiază plăcută împreună, iar tu ai garanția că niciunul dintre copiii tăi nu se va simți neglijat.

jocuri de societate

Alege între jocul de șah (89,99 lei) și jocul de societate Monopoly (232,15lei), în cazul în care copilul tău știe ce presupune o strategie. Dacă ești în căutarea unui joc educativ, îți propunem jocul ”Animalele sălbatice ale lumii” (80 lei), ca să-l ajuți pe cel mic să își dezvolte cultura generală într-un mod interactiv.

Jocuri pentru adolescenți

În cazul copiilor mici, încă mai poți apela la jocurile de tipul celor de societate, însă adolescenții nu mai sunt interesați de astfel de lucruri. Dacă și copilul tău este un tânăr adolescent, s-ar putea ca singura soluție de a petrece timp împreună este prin intermediul jocurilor digitale. Din fericire, pe piață există o mulțime de jocuri care vor fi interesante atât pentru el, dar și pentru tine. De la jocuri de mișcare, cum ar fi tenis virtual sau pași de dans, până la jocuri de precizie și strategie, găsești o mulțime de variante care vor garanta o porție sănătoasă de distracție, alături de copilul tău.

jocuri playstation

Achiziționează-ți consola Sony (1.549,99 lei), căci va fi de mare folos dacă vrei să petreci timp alături de fiul sau fiica ta. La consolă poți conecta volanul cu pedale ”Tracer Zonda” (209 lei) și puteți juca împreună unul dintre jocurile favorite ale adolescenților din ziua de azi. Dacă vrei să faci puțină mișcare, invită-ți copilul la dans, în jocul ”Party Hits” (99,99 lei).

În articolul

Câștigă-i încrederea prin joacă! Cele mai distractive jocuri pentru întreaga familie

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x