Ce investiții să faci pentru a avea un trai mult mai confortabil: nu uita și de factorii emoționali

Publicat pe 14.02.2020 la 07:48 Actualizat pe 14.02.2020 la 07:57

Nu există rețete unanim acceptate și eficiente prin care, odată aplicate, să scapi de probleme și de orice tip de factori care îți perturbă fericirea. Este esențial să fii conștientă că ceea ce ți se întâmplă zi de zi, raportat la așteptări irealiste, generează dacă nu o stare de frustrare, cel puțin una de tristețe sau dezamăgire. Ar fi bine, mai ales dacă ai muncit foarte mult pentru a te realiza, să încerci să-ți sporești confortul.

Nu există rețete unanim acceptate și eficiente prin care, odată aplicate, să scapi de probleme și de orice tip de factori care îți perturbă fericirea. Este esențial să fii conștientă că ceea ce ți se întâmplă zi de zi, raportat la așteptări irealiste, generează dacă nu o stare de frustrare, cel puțin una de tristețe sau dezamăgire. Ar fi bine, mai ales dacă ai muncit foarte mult pentru a te realiza, să încerci să-ți sporești confortul.

În mod instinctiv, oamenii au tendința să caute să-și îmbunătățească calitatea vieții, mai ales dacă au un respect de sine ridicat. Esențial este să nu cazi în extrema de a crede că orice efort este inutil și să te complaci în situația dată, fără a-ți dori ceva mai mult. Pentru o viață satisfăcătoare pe termen lung, psihologii și sociologii afirmă că avem nevoi care intră în contradicție cu confortul. Printre acestea se numără nevoia de noutate și de provocare, potrivit Huffington Post. Este un risc care, odată conștientizat, poate fi contracarat sau gestionat. Dacă țelul tău e să ai o calitate a existenței mai bună, poți face câteva schimbări:

O mașină
Dacă nu ai încă o mașină a ta, e timpul să faci o schimbare, mai ales dacă ești nevoită să faci naveta sau să te deplasezi pe distanțe lungi pentru a ajunge să-i revezi pe cei dragi. Nu e vorba de a te alinia unei tendințe sociale, ci de o necesitate, mai ales dacă îți place să călătorești, de exemplu. Să cari plase de cumpărături de la supermarket, să stai pe peron în gări cu valize de diferite dimensiuni nu e o perspectivă care să încânte pe nimeni. În aceste condiții, îți poți cumpăra o mașină de calitate, rezistentă, încăpătoare și elegantă, cum ar fi o Dacia Logan. Dacă nu dispui de suficienți bani, poți cumpăra una second-hand.

Electrocasnice
Nu mai e un secret că treburile casnice ne ocupă o mare parte din timp. Dacă nu vrei să îți dedici mult timp acestor activități, o investiție foarte bună ar fi să îți cumperi mai multe electrocasnice care să te ajute să gătești mai repede și să faci curat. Un smoothie maker te va ajuta să îți prepari dimineața o băutură delicioasă și să ai mai multă grijă de sănătatea ta. Pe de altă parte, un filtru de cafea sau un espressor te vor face să uiți de ibrice și curățarea aragazului de zaț. Tot așa, un aspirator te va ajuta să menții curățenia și să nu stai toată ziua cu mătura în mână, mai ales dacă menținerea ordinii nu reprezintă punctul tău forte. Le poți achiziționa la prețuri reduse dacă aștepți perioada reducerilor, iar dacă nu te deranjează micile defecțiuni, cum ar fi o zgârietură, poți să-ți iei produse funcționale, dar resigilate.

Vacante
Nicio o ședință de masaj, un abonament la cosmetică sau un maraton de seriale pe Netflix nu te vor ajuta să te deconectezi cum o va face o vacanță. În cazul vacanțelor, e vorba mai mult de reechilibrarea emoțiilor și menținerea unui confort la nivel psihic.

Dacă nu îți permiți să pleci în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, poți să alegi destinații din țară sau din Europa. Ofertele „last minute” pentru un city break sunt foarte convenabile și în doar câteva ore poți fi în Tenerife sau Barcelona, departe de temperaturi scăzute și griji. Dacă ești curajoasă, pentru a nu mai depinde de ceilalți poți pleca chiar singură în aceste excursii, important e să vrei să-ți faci viața mai frumoasă și mai puțin anostă.

Indiferent de alegere, trebuie să te gândești să îmbini confortul psihic cu cel fizic, căci cele două nu pot funcționa separat și sunt interdependente. Dacă există vreo modalitate de a-ți face viața mai ușoară și de a te bucura mai mult de ea, atunci nu ezita să faci unele schimbări.

Sursă foto: unsplash.com

În articolul

Ce investiții să faci pentru a avea un trai mult mai confortabil: nu uita și de factorii emoționali

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x