Ce nu ai voie să faci, ca femeie, în Arabia Saudită. Este bine sa stii!

Publicat pe 29.07.2016 la 17:11 Actualizat pe 29.07.2016 la 17:49

Pentru că tot e perioada concediilor, dacă ai că destinaţie cea mai mare ţară arabă din Asia de Vest, este bine să ştii legile şi cutumele locului încă dinainte de plecare.

Pentru că tot e perioada concediilor, dacă ai că destinaţie cea mai mare ţară arabă din Asia de Vest, este bine să ştii legile şi cutumele locului încă dinainte de plecare.

Situaţia drepturilor omului în Arabia Saudită, în special în ceea ce priveşte femeile, a fost adesea pusă sub semnul întrebării. Cu toate că drepturile le-au fost extinse treptat în ultimii ani - li s-a permis să voteze în alegerile municipale pentru prima dată anul trecut – există încă restricţii severe în ceea ce le priveşte.

Într-o ţară în care o femeie nu poate deschide nici un cont bancar, fără permisiunea soţului ei, sunt alte câteva lucruri pe care nu le pot face:

Condusul unei maşini
Nu există nici o lege care interzice oficial femeilor să urce la volan, dar credinţele religioase profunde le împiedică să sofeze. Clericii arabi susţin că şoferii de sex feminin "subminează valorile sociale".

Să poartă haine care să le pună în valoare frumuseţea

Codul vestimentar pentru femei este guvernat de o interpretare strictă a legii islamice şi este aplicat în întreagă ţară. Majoritatea femeilor poartă o abaya - o mantie lungă - şi o eşarfă pe cap. Faţă nu trebuie neapărat să fie acoperită. Codul vestimentar a fost extins la toate prezentatoarele de televiziune de sex feminin anul trecut.

Să interacţioneze cu alţi bărbaţi decât cei din familie
Majoritatea clădirilor publice, inclusiv birouri, bănci şi universităţi, au intrări separate femei şi bărbaţi, relatează Daily Telegraph. Transportul în comun, parcurile, plajele publice şi parcurile de distracţii sunt, de asemenea, separate în cele mai multe părţi ale ţării.

Să facă plajă
Femeile nu au voie să folosească piscinele publice disponibile pentru bărbaţi şi pot înota doar în cele private sau numai cele deschise special pentru femei. de sex feminin săli de gimnastică şi spa-uri. Un editor Reuters, Arlene Getz, a descris experienţă ei de a încerca să folosească sala de sport şi piscina unui hotel de lux din Riyadh: "Ca femeie, nu am avut permisiunea nici măcar să mă uit la barbatii in slipi, ce să mai vorbim de înot sau gimnastică ".

Să participe, în calitate de concurente, la competiţii sportive
Anul trecut, Arabia Saudită a propus găzduirea unui Jocurile Olimpice fără femei. "Societatea noastră poate fi foarte conservatoare", a declarat prinţul Fahad bin Jalawi al-Saud.

Să probeze haine în magazin
"Numai gândul unei femei dezbrăcate în spatele unei uşi dressing este aparent prea mult din ce pot suportă bărbaţii", spune un redactor al revistei Vanity Fair.
Alte restricţii mai neobişnuite asupra vieţii femeilor includ intrarea într-un cimitir şi să citească o revista de modă fără acordul soţului.

În articolul

Ce nu ai voie să faci, ca femeie, în Arabia Saudită. Este bine sa stii!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
a1.ro
Povestea puiului de câine care „evadează” i-a înduioșat pe internauți. Ce ascunde imaginea simpatică, de fapt: „A rămas singură”
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x