Ce tip de imobil e la mare căutare în Capitală

Publicat pe 03.01.2022 la 17:06 Actualizat pe 03.01.2022 la 17:10

În ultima perioadă oamenii caută să fugă de aglomerația orașului și optează spre zonele de la periferia orașului.

În ultima perioadă casele și terenurile au câștigat în popularitate la categoria căutări pe site-urile de imobiliare

Shutterstock

Sunt dispuși să cheltuie bani mai mulți pentru confort și o oază de liniște, mai ales dacă locuința le permite și amenajarea unui spațiu verde. Din ce în ce mai mulți agenți imobiliari spun că oamenii caută case, dar aleg de cele mai multe ori ca acestea să fie în proximitatea locului de muncă și să aibă aproape spații comerciale, parcuri, spitale și centre educaționale.

Cum în zonele de la periferie spațiile acestea lipsesc de cele mai multe ori, oamenii aleg să dea mai mulți bani și optează pentru case în București. Fie că sunt noi sau case pe care sunt dispuși să le reamenajeze, cumpărătorii aleg confortul și plusează bugetul ca să fie fericiți.

Chiar dacă oferta pe piața imobiliară din Capitală este predominată de apartamente la bloc, iar cei mai mulți fac compromisuri pentru o locuință nouă, există și categoria celor care așteaptă ani buni pentru o casă așa cum au visat, dar care să aibă toate utilitățile și finisajele dorite.

În ultima perioadă casele și terenurile au câștigat în popularitate la categoria căutări pe site-urile de imobiliare. Potrivit wallstreet.ro, 45% dintre cumpărători sunt dispuși să cumpere case vechi, pe care să le amenajeze după bunul plac. De asemenea, oamenii caută ca viitoarea locuință să dispună de trei sau mai multe camere, să aibă două băi, balcoane și spații de depozitare.

În ceea ce privește bugetul, din ce în ce mai mulți cumpărători sunt dipuși să dea între 80 000 și 120 000 de euro pentru o locuință nouă și au buget și pentru amenajare și finisaje.

Potrivit publicației menționate mai sus, topul căutărilor începe cu apartamentele de două camere, apoi sunt cele de trei camere, casele sunt și ele la mare căutare, iar pe ultimul loc se plasează terenurile, puține cei drept în peisajul urbanistic al Bucureștiului.

Printre zonele preferate de români la capitolul case în București se numără cartierul Drumul Taberei, Militari, Berceni, Pipera, apoi Herăstrău, Titan, Băneasa, Unirii, Aviației, Theodor Pallady și Constantin Brâncoveanu.

În cazul în care vrei să cumperi sau să închiriezi o locuință, trebuie să scapi de teama că nu vei face alegerea cea mai bună. Studiază cu grijă zona în care vrei să te muți și poziționarea locuinței. Află ce se regăsește în vecinătatea proprietății care te interesează. De asemenea, acordă o atenție foarte mare vizionării. Fiecare detaliu contează, începând încă de pe scara blocului (dacă ne referim la un apartament sau o garsonieră) sau de la intrarea în curte (dacă ne referim la o casă). Acestea îți pot oferi indicii importante cu privire la eventualele vicii ascunse.

Pe Lajumate.ro vei găsi diverse anunțuri cu case de vânzare în București, grupate în 10 categorii. Caută produsele sau serviciile care te interesează din categoriile de anunțuri puse la dispoziția ta: case, atât de vânzare cât și oferite spre închiriere, mașini noi și autoturisme second-hand, locuri de muncă sau chiar afaceri la cheie.

Lajumate.ro este site-ul cu un formular de adăugare de anunț extrem de simplu, așadar vei publica un anunț 100% gratuit și rapid cu ceea ce vrei să vinzi!

Vinzi ușor, faci bani rapid!

În articolul

Ce tip de imobil e la mare căutare în Capitală

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 aprilie 2024. Berbecii fac schimbări majore în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
a1.ro
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Catine
Semne că ai mare nevoie să te tunzi. Nu sunt cele la care te gândești în mod normal
useit.ro
La ce folosește mânerul din plafonul mașinii, de fapt. Unii șoferi află abia acum adevărul
as.ro
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Beneficiile consumului de mentă. De ce să o incluzi în dieta ta
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Beneficiile cititului împreună cu copilul. Activitatea îi poate îmbunătăți performanțele școlare
MediCOOL
Tratament pentru acneea hormonală. Care e cea mai eficientă rutină
HelloTaste
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
x