Cel mai gras bărbat din lume, care a cântărit peste o jumătate de tonă, pregătit de operaţia bariatrică

Publicat pe 29.03.2017 la 16:14 Actualizat pe 29.03.2017 la 16:22

Barbatul a slabit 175 de kilograme pentru a putea face operatia!

Medicii din Mexic au stabilit data la care cel mai greu bărbat din lume va suferi o operație de bypass gastric.

Pacientul, pe numele său Juan Pedro Franco, care a cântărit la un moment dat peste o jumătate de tonă — 595 de kilograme — a urmat o dietă de trei luni pentru a putea fi pregătit de intervenția chirurgicală programată la 9 mai.

Născut în Aguascalientes, în zona nord-centrală a Mexicului, Juan Pedro Franco a fost internat la o clinică specializată în pierderea din greutate pentru slăbi 175 de kilograme astfel încât să devină apt de intervenție.

"El a pierdut aproape 30% din greutatea inițială, așa că este gata de operația bariatrică", a declarat medicul său, Jose Antonio Castaneda Cruz, într-o conferință de presă.

Franco, în vârstă de 32 de ani, a apărut pe prima pagină a ziarelor în noiembrie anul trecut când a fost transportat la clinica din Guadalajara cu ajutorul unei mașini adaptate special. La acel moment, Castaneda a declarat că acest caz de obezitate era imposibil de operat din cauza severității sale și a afecțiunilor asociate, printre care se numără diabetul.

Franco a contactat clinica după ce a văzut unul dintre anunțurile sale. Înainte de aceasta, el și-a petrecut ultimii șase ani zăcând în pat din cauza greutății sale.

În ciuda kilogramelor pierdute, nu se poate garanta faptul că nu vor apărea complicații. Totuși, medicul lui Franco este optimist, acesta declarând că se află "pe calea cea bună", mai arată sursa citată.

Prin prima operație de bypass gastric se intenționează pierderea a 50% din greutate a pacientului, după aceasta fiind nevoie de o a doua intervenție chirurgicală, a explicat Castaneda.

Franco a declarat că există și alți oameni ca și el care sunt captivi în propriile locuințe. "Unii au murit, poate, de tristețe sau pentru că nu îndrăznesc să ceară ajutor", a spus bărbatul. Acesta a adăugat că îi îndeamnă pe toți cei care suferă de obezitate "să vorbească și să ceară ajutor deoarece acest lucru este posibil".

În articolul

Cel mai gras bărbat din lume, care a cântărit peste o jumătate de tonă, pregătit de operaţia bariatrică

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x