Cele mai frumoase city break-uri romantice pentru vara 2016 (P)

Publicat pe 27.06.2016 la 14:20 Actualizat pe 29.06.2016 la 08:53

Pentru că un city break în Paris sau Veneția s-ar putea să fie o destinație mult prea evident romantică, ai putea opta pentru alte locuri urbane din Europa în vara 2016.

Pentru că un city break în Paris sau Veneția s-ar putea să fie o destinație mult prea evident romantică, ai putea opta pentru alte locuri urbane din Europa în vara 2016.

Dacă vrei o vacanță în care să te plimbi doar pe bicicletă, optează pentru un city break în Amsterdam, dacă îți imaginezi că ai putea aduce puțin farmec oriental în relația ta, atunci trebuie să zbori spre Istanbul, iar dacă te atrage o escapadă de o zi în unele dintre cele mai fascinante insule grecești, un city break în Atena ar trebui să fie în topul listei tale.

Pentru o vacanță romantică cu mister gotic nu e o altă destinație mai indicată decât Praga, pentru o vacanță cu eleganță și stil, pe acorduri de muzică clasică, zboară spre Viena, iar dacă vrei să primești sau să faci cea mai frumoasă declarație de dragoste, nu e un oraș mai romantic decât Roma.

Vara e abia la început, tu ți-ai cumpărat bilete de avion spre vreuna dintre destinațiile pe care le-am înşiruit?


Roma, o vacanță romantică în grădinile neștiute ale orașului.

Foto: Shutterstock.com

Roma e orașul fascinant înțesat cu fântâni spectaculoase, monumente istorice dinaintea erei noastre, dar și locuri perfecte pentru o vacanță alături de perechea ta în timpul căreia să vă descoperiți mai mult pe voi, și mai puțin istoria copleșitoare a orașului. Unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le poți vizita într-un city break în Roma e Grădina de portocali de pe Dealul Aventin, unde vei descoperi o frumoasă grădină de trandafiri, dar și locul secret prin care vezi Catedrala Sf. Petru ca prin gaura unei chei.


Iar dacă vrei să te plimbi pe unul dintre cele mai romantice poduri de peste Tibru, atunci, după ce vizitați Castelul Sant’Angelo, luați-o agale pe podul cu același nume, poate chiar cândva spre apus. Pentru serile de vară petrecute în Roma, aproape că nu e nevoie să îți planifici o ieșire la un restaurant. E suficient să te duci în piețele orașului ca să prinzi concerte de muzică în aer liber sau proiecții de film alb-negru. Poate chiar unul dintre filmele care te-au făcut să te îndrăgostești de Orașul Etern.


Dacă nu ai o problemă cu temperaturile ceva mai ridicate și vrei să aveți orașul doar pentru voi ca să vă puteți plimba liniștiți în Grădinile de lângă Villa Borghese, alege un city break la Roma pentru luna august, când localnicii fug la mare sau în vacanțe peste granițe, iar orașul e aproape pustiu.

Atena, city break cu oprire pe insulele binecuvântate de zei

Foto: Shutterstock.com

Dacă ai un buget redus de vacanță sau nu ai suficient timp să pleci într-un sejur romantic de 14 zile la mare alături de perechea ta, un city break în Atena s-ar putea să fie alegerea înțeleaptă. La fel de fascinantă precum Roma, Atena e un oraș muzeu de care o să te îndrăgostești, care poate fi inclus în topul destinațiilor urbane de top pentru vara 2016. E suficient să te plimbi cu partenerul tău în cartierele de sub Acropole, în Grădinile Naționale din centrul orașului, să mergi la cinema în aer liber sau să urmărești apusul de pe dealul Lycabettus ca să te convingi de acest lucru.


Dar avantajul important când alegi un city break în Atena vara e că ai câteva insule deosebit de frumoase în apropiere, la câteva ore distanță de portul Piraeus, din Atena. Ați putea naviga spre Aegina, unde puteți lenevi sub soare cât e ziua de lungă, pentru a vă întoarce înapoi în Atena, cu feribotul, după apus. Călătoria durează doar o oră. O a doua opțiune ar fi să planifici o croazieră pe câteva dintre insulele din apropiere, printre ele Poros, Spetses, Angistri sau Hydra, insula fără mașini.


E adevărat că temperaturile în lunile iulie-august depășesc 35 ⁰C, dar acesta nu e un motiv suficient ca să eviți să zbori spre Atena, mai ales ținând cont că în perioada verii au loc numeroase festivaluri și concerte în aer liber. Oricum, nu prea o să simți zăpușeala din oraș, dacă petreci cel puțin o zi pe una dintre insulele din apropiere.


Viena, o vacanță romantică elegantă și liniștită

Foto: Shutterstock.com

În cazul în care ți-ai planificat deja o vacanță în Grecia pe o insulă neștiută de nimeni la începutul lunii septembrie, poți opta pentru un alt fel de city break romantic în Viena, ca să completezi lista experimentelor de peste vară. Viena e orașul concertelor de muzică clasică în aer liber și locul unde poți admira, alături de partenerul tău, Sărutul lui Gustav Klimt.


Cu siguranță, capitala Austriei are o magie aparte, dar nu știi dacă acest lucru se datorează plimbărilor pe care le poți face pe malul Dunării, concertelor de muzică clasică care te umplu de energie sau, dimpotrivă, de nostalgie, ori plimbărilor cu trăsura. Orice activitate ai alege pentru vara 2016, o să te îndrăgostești de aura regală a Vienei.


Un alt loc îndrăgit de toate cuplurile care zboară spre Viena vara e roata gigant din Parcul Prater, de unde ai parte de unele dintre cele mai spectaculoase priveliști romantice deasupra orașului. În plus, ritmul lent cu care urci spre punctul cel mai înalt îți oferă timp suficient pentru o declarație de dragoste. Dacă preferi zonele mai puțin umblate de turiști, puteți să vă plimbați prin cartierul Spittelberg, din districtul 7 al Vienei sau opta pentru un curs de vals la lumina lumânărilor.

Iar seara puteți merge împreună să vă plimbați prin Grădinile Palatului Schonbrunn, pentru că apoi să participați la un concert de muzică clasică în aer liber.
La fel ca în majoritatea orașelor europene, localnicii dispar treptat în lunile iulie și august, nici în Viena nu o să mai dai peste aglomerația de la sfârșitul primăverii, iar străzile și parcurile sunt tot mai animate, așa că nu e timp mai potrivit să îți cauți cazare în Viena.

Amsterdam, un city break potrivit pentru cuplurile active

Foto: Shutterstock.com

Dacă sunteți un cuplu tânăr plin de energie, care nu își propune să bifeze toate locurile romantice din oraș, atunci ți se potrivește un city break în Amsterdam vara. Începe-ți călătoria făcând un pariu cu tine, și anume că veți folosi doar biciclete pentru a vă plimba prin oraș, ușor de câștigat mai ales dacă nu vă găsiți cazare în Amsterdam la periferie, ci undeva mai aproape de centru.

Dacă vreți să ajungeți într-un loc romantic, atunci puteți ieși din oraș în pădurea din apropiere, unde sunt trasee special amenajate pentru bicicliști.


Vara în Amsterdam toate terasele sunt deschise, iar parcurile pline de oameni până la ore târzii, așa că puteți să vă alăturați lor și să experimentați un picnic în parc. Spre deosebire de alte orașe din Europa, în Amsterdam sunt sute de concerte și festivaluri foarte diverse la care poți participa. Prejudecățile le poți lăsa acasă, când zbori din București spre Amsterdam.


Dacă te prinde vara în Amsterdam, pune-ți pe listă parcul Vondel, locul unde până la finalul lunii septembrie sunt evenimente în fiecare zi de weekend, concerte, piese de teatru sau improvizații. Dacă sunteți un cuplu activ care nu vrea apusuri romantice într-o vacanță în doi, ci o listă lungă de evenimente și lucruri noi pe care să le încercați, nu poți alege decât Amsterdam.


Tocmai pentru că vremea e mai mult decât prietenoasă în lunile de vară când temperaturile ajung până la 25 ⁰C, vara e momentul potrivit pentru o vacanță în Amsterdam. Seara te poți plimba cu barca pe canalul orașului.

Istanbul, o vacanță romantică pe malul Bosforului

Foto: pavel dudek / Shutterstock.com

Te-ar tenta o vacanță romantică într-un spațiu aflat la granița dintre Europa și Asia? Atunci pune în capul listei un city break în Istanbul. În multe dintre orașele din Europa poți alege o plimbare pe un vapor de croazieră sau o barcă de mici dimensiuni la apus, dar Bosforul are o magie aparte, tocmai pentru că e locul care desparte continentele. În plus, o să poți admira Palatul Topkapi sau Moscheea albastră luminate după lăsarea serii, care e o imagine greu de uitat apoi.


Chiar dacă e un weekend romantic și nu veți vrea să mai ieșiți din hammam sau de la ora de masaj, merită să vizitați cel puțin Moscheea albastră sau Palatul Topkapi. Iar apoi puteți lăsa agitația orașului în urmă și vă puteți îndrepta spre insulele din apropierea orașului, unde nu circulă mașinile. Sunt 4 insule unde vă puteți opri, dintre care cea mai pitorească e Heybeliada. Mai puțin căutate de turiști sunt primele două insule unde oprește feribotul, Kinaliada și Burganzada, unde nu sunt prea multe lucruri de făcut, dar unde cu siguranță vă puteți bucura de intimitate, fără să fiți deranjați de ceilalți turiști.


Cea mai bună perioadă să-ți cauți cazare ieftină în Istanbul e în afara sezonului estival. Dar în timpul verii, orașul s-ar putea să fie mai puțin aglomerat decât în extra-sezon, tocmai pentru că toți optează pentru un city break în Istanbul primăvara sau toamna.

Dacă alegi totuși o escapadă romantică în timpul verii, ai putea călători mai departe de Istanbul spre una dintre stațiunile All Inclusive turcești. Sigur, acesta e doar un plan diabolic pentru o vară fără sfârșit pe care, de altfel, oricine și-o dorește.




În articolul

Cele mai frumoase city break-uri romantice pentru vara 2016 (P)

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x