Cercetătorii au descoperit dieta Reginei Cleopatra! Ce conținea meniul zilnic și cum reușea să aibă corpul perfect după patru nașteri
Publicat pe 22.12.2017 la 15:19 Actualizat pe 22.12.2017 la 16:49
Iata ce manca regina Egiptului!
Istoricii o descriu pe Cleopatra a Egiptului nu doar ca pe o personalitate influentă, ci și ca pe o femeie extrem de frumoasă.
Cercetătorii au făcut descoperiri extraordinare cu privire la rituarile ei de întreținere: ce mânca, cum își întreținea pielea, cum a reușit să arate perfect chiar și după cele patru nașteri.
Iată ce ingrediente conținea, în principal, hrana reginei Egiptului Antic.
Fructele de mare și peștele erau esențiale pentru Cleopatra. Aceste alimente conțin nutrienți importanți precum acizi grași omega-3. De asemenea, mirodeniile afrodiziace erau nelipsite din rutina zilnică: un amestec de șofran, scorțișoară, piper, cilantro(pătrunjelul chinezesc) și asafetida, o rădăcinoasă cu miros puternic ce aparține bucătăriei indiene.
Cleopatra nu numai că a stat pentru figura ei, ci și pentru frumusețea pielii ei. Dacă doriți să scăpați de aceste cărți suplimentare, dieta dvs. nu poate lipsi fructele de mare și peștii. Aceste alimente conțin o cantitate mare de nutrienți, cum ar fi acizii grași omega-3, care au o influență pozitivă asupra pielii și împiedică îmbătrânirea.
Pe de altă parte, Cleopatra a dat întotdeauna un tratament special condimentelor, multe dintre ele afrodiziace. Felurile reale au fost întotdeauna completate cu mirodenii potrivite: un amestec de șofran, ghimbir, scorțișoară, piper, cilantru, asafetida.
Meniul zilnic al Cleopatrei
Se știe că regina a băut întotdeauna un pahar de apă caldă cu miere și lămâie, pe stomacul gol. Această metodă de accelerare a metabolismului a fost cunoscută de secole ...
Micul dejun: o farfurie de ovăz sau două ouă. Aproximativ 20-30 de minute mai târziu, a băut un suc de fructe sau legume proaspăt stoarse.
Gustare: Salată de fructe cu fructe de pădure și miere.
Prânz: Peste pește sau alte fructe de mare, cu ierburi și legume proaspete.
Gustare: produse lactate și fructe cu coajă lemnoasă.
Cina: Salata de legume cu carne fiarta.