Cinci reguli de AUR pentru un vopsit perfect. Ce sa faci ca să obții nuanța dorită

Publicat pe 09.03.2017 la 14:02 Actualizat pe 09.03.2017 la 17:33

Sfaturi de la hairstylist!

Pinterest

Nu întotdeauna se întâmplă ca, atunci când vrei să îți vopsești părul, nuanța finală să fie exact cea pe care o așteptai. De vina sunt mai mulți factori pe care doar specialiștii cu experinta în domeniu îi cunosc.

Cunoscutul hairstylist Cristi Pascu îți detaliază doar cinci dintre regulile de care ar trebui să ții cont atunci când îți dorești să îți schimbi look-ul.

“Am spus-o de multe ori și o repet. Dacă ții la imaginea ta, nu te încăpățâna să faci experimente și să te vopsești acasă. În prea puține cazuri rezultatul este cel dorit. De aceea, lasă-te pe mână specialistului care știe să jongleze cu proporțiile și știe ce îi trebuie mai exact părului tău pentru a obține acea nuanța dorită.

Sunt reguli le predau și la Academia de Coafură Cristi Pascu celor care vor să devină profesioniști. Enumăr doar cinci din principiile de bază pentru un vopsit reușit.


1. Analiza părului (istoricul). Aflăm de câte ori a fost vopsit părul și în ce nuanțe. Este indicat să ținem cont de ce anume s-a mai făcut pentru a nu ajunge să ardem părul sau să obținem o cu totul altă culoare. Spre exemplu, o doamnă cu părul decolorat vrea să și-l vopsească platinat. S-a decolorat de trei ori până în acel moment pentru că înainte era brunetă. Dacă pune un blond gri, părul se poate arde pe toată lungimea lui sau există șanse mari să iasă un blond verzui.

2. Se poate vopsit din deschis în închis. Invers nu. Dacă vreți totuși invers, nu o faceți acasă, ci doar la un hairstylist bun. Riscurile sunt să iasă o culoare neuniforma, nepurtabila. De exemplu, dacă avem părul vopsit negru sau saten, cu rădăcină crescută în nuanța naturală, și aplicăm vopsea în nuanța deschisă, va ieși blond la rădăcină, pe lungime portocaliu, iar la vârfuri maron închis aproape de negru.

3. Atenție la vopsitul părului alb. Dacă părul conține mai mult de 30% fire de păr alb, obligatoriu în combinația vopselei trebuie să avem o bază naturală. Altfel, dacă aplicăm de exemplu roșu direct la rădăcină, pe părul alb, va ieși un roșu foarte aprins și în transparența. Dacă în acel roșu punem și saten mediu, roșul va ieși perfect. Explicația este că părul alb nu prinde culoarea perfect.

4. Alegerea oxidantului. Întotdeauna trebuie să ținem cont să folosim oxidantul adecvat. Dacă facem o culoare mai închisă, întotdeauna va fi un oxidant mai slab, de 6% sau 3% (pe o scară de la 1,5 la 12). Când vrem să închidem nuanța, întotdeauna folosim un oxidant între 1,5 și 6%, niciodată mai puternic întrucât culoarea iese mai deschisă decât ce vrei să faci. Dacă vrei să deschizi o culoare, se folosește oxidant între 6 și 12% și, cu cât ne dorim o culoare mai deschisă cu atât oxidantul va fi mai puternic. De la saten la blond punem 12%. Dacă vrem saten deschis, punem 6%.

5. Baza. Trebuie ținut cont de baza pe care se aplică vopseaua. De exemplu, pe ambalajul vopselei din comerț ai în spate un paletar. Ai cumpărat saten, iar, dacă îl pui pe blond sau păr alb, îți iese mai deschis. Dacă pui pe o culoare mai închisă, iese mai închis. E logic. Dacă ești blondă și vrei saten, îți iei saten închis. Rezultatele perfecte ies însă la salon, pentru că hairstylistul știe exact ce proporții să aleagă, cum să așeze culoarea și cât timp o lasă să actioneze”, spune Cristi Pascu.

În articolul

Cinci reguli de AUR pentru un vopsit perfect. Ce sa faci ca să obții nuanța dorită

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 noiembrie 2024. Peștii sunt perfecționiști. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un român de 100 de ani a votat la o secţie din Munchen
a1.ro
De ce Carmen Iohannis nu a votat alături de soțul său, Klaus Iohannis, la prezidențiale. Unde a fost Prima doamnă
HelloTaste.ro
Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată, plini de savoare și culoare
Catine
Viața se schimbă pentru aceste două semne zodiacale în ziua de 25 noiembrie 2024. Află dacă te numeri printre ele
useit.ro
Cel mai sănătos fruct din lume. Are un scor nutrițional de 96 din 100
as.ro
Soţia kosovarului Vedat Muriqi arată fabulos! Edibe este femeia care îl calmează după gesturile golăneşti de pe terenurile de fotbal
MediCOOL
Exerciții fizice pentru a ameliora inflamația. Cum pot ajuta la gestionarea simptomelor
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
DeParinti
6 sfaturi pentru a reduce timpul petrecut de copii în fața ecranului
MediCOOL
Congelarea ovocitelor, soluția optimă pentru femeile care vor să fie mame mai târziu
HelloTaste
De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit
x