Coafura ”permanent”, o modă care revine
Publicat pe 12.04.2019 la 18:16 Actualizat pe 12.04.2019 la 18:25
Permanentul e la modă acum, cu atât mai mult cu cât decada sa de înflorire, respectiv anii 80 și 90, marchează profund tendințele. Permanentul e cheia pentru bucle lejere sau strânse, angelice, dar și pentru un plus de volum.
Dacă atunci când te gândești la permanent îți vine în minte imaginea vecinei de la 3 care oricum, dar numai stilată nu e, atunci ești exact acolo unde trebuie. E musai să fii conștientă că industria frumuseții a ajuns departe, așa că și soluțiile de permanent au evoluat și nu mai presupun deloc riscurile de odinioară.
Ba dimpotrivă! Permanentul e la modă acum, cu atât mai mult cu cât decada sa de înflorire, respectiv anii 80 și 90, marchează profund tendințele. Permanentul e cheia pentru bucle lejere sau strânse, angelice, dar și pentru un plus de volum. Cu toate acestea, e important ca înainte de a apela la permanent să fii bine informată. Îți spunem azi tot ce trebuie să știi!
Cărui tip de păr i se potrivește permanentul?
Teoretic, azi oricine își poate face permanent, deoarece, așa cum am spus, produsele au evoluat extrem de mult. Cu toate acestea, dacă nu vrei să te trezești cu părul ars, deteriorat, despicat și chiar casant, ar fi bine să te întrebi dacă podoaba ta capilară face parte dintre cele pentru care permanentul e recomandat.
În mod ideal, stiliștii consideră că părul normal sau cu tendințe de îngrășare e perfect pentru permanent. În ceea ce privește textura firului, este preferat cel subțire sau normal, nu aspru sau prea des.
Nu în ultimul rând, părul care va beneficia cel mai tare de pe urma permanentului e cel sănătos. Ține cont de faptul că această metodă se poate dovedi nocivă dacă podoaba ta capilară e deja compromisă.
Care sunt beneficiile sale? Dar contraindicațiile?
Odată ce vei înceta să mai privești permanentul ca pe o rămășiță din tinerețea mamei sau a bunicii tale, vei descoperi o lume cu totul nouă. Începem să realizăm că înaintașii noștri aveau poate o viață mai bună decât a noastră din multe puncte de vedere și revenim acum la ceea ce preferau ei, firește, cu mijloace moderne.
Principalul beneficiu al permanentului este că îți poate oferi bucle superbe, așa cum ți le dorești, fără să fie nevoie să apelezi la ondulator în mod constant. Poți avea onduleuri lejere sau angelice, ce captează privirile în fiecare zi.
Mai departe, permanentul e perfect pentru fetele care nu au timp să se aranjeze. Când părul e buclat frumos, curgând lejer în jurul chipului tău, nu mai trebuie să îți bați capul să îl îndrepți sau să îl aranjezi în coafuri complicate. Dat fiind faptul că un permanent rezistă între 3 și 6 luni, e o idee fabuloasă în sezonul de nunți și te poate scuti de mulți bani dați la coafor.
Dar poate cel mai important beneficiu al permanentului este că îți oferă un volum ispititor. Tendințele actuale favorizează părul cât mai bogat și mai des, iar permanentul poate fi transformarea în realitate a viselor fetelor cu părul rar.
De partea cealaltă, permanentul are, fără urmă de îndoială, și contraindicații.
Poate deteriora părul dacă nu este aplicat cum trebuie sau de către cine trebuie. Dacă nu ai experiență, apelează la un stilist sau la o persoană pricepută, care a avut de-a face multă vreme cu permanentul. Mama sau bunica ta sunt de cele mai bune recomandări.
Permanentul nu e indicat dacă ai părul deteriorat, foarte uscat sau recent vopsit. E interzis dacă ai fost decolorată, dacă ți-ai nuanțat cosițele cu hena sau le-ai întins prin proceduri chimice. Părul des și cu firul gros poate să nu susțină un permanent, iar cel foarte scurt este posibil să nu aibă dimensiunea suficientă: dacă părul tău nu se poate rula o dată pe un bigudiu mic, e cazul să renunți la ideea de permanent.
Nu în ultimul rând, permanentul nu este recomandat fără o testare prealabilă dacă știi că suferi de alergii. E posibil să îți provoci o reacție adversă în contact cu una dintre componentele soluției.
O altă contraindicație? Tipul tău de față! Dacă ai chipul rotund sau foarte lung, buclele pot accentua amplitudinea trăsăturilor. Întreabă un stilist sau verifică cum îți stă cu onduleuri înainte de a te conforma pentru cel puțin 3 luni permanentului.
Scapă de multe dintre aceste riscuri alegând o soluție de permanent de calitate! Spre ce să te orientezi? Caută soluţie pentru permanent în mediul online și vei găsi variante care vor întrece orice așteptări! Vezi aici câteva produse cosmetice profesionale ce vor oferi rezultate fabuloase!
OYSTER Solutie profesionala Perlonda pentru ondularea parului (par natural)Sfaturi pentru îngrijirea părului după tratament/Sursa foto: Pastel3
Sfaturi pentru îngrijirea părului după tratament
Ca să te asiguri că părul tău reușește să treacă cu bine peste toate efectele adverse ale permanentului, ține cont de aceste recomandări!
- Nu îți spăla părul mai des de 2-3 ori pe săptămână. Dacă depășești acest interval, lucrurile nu vor fi roz deloc. Pe lângă faptul că deposedezi cuticula de uleiurile naturale, vei și estompa mai repede permanentul. Evită să te speli însă la mai puțin de 24 de ore după permanent, deoarece ingredientele din produsele de îngrijire pot interacționa cu formula permanentului.
- Folosește un balsam hidratant la fiecare spălare. Dacă înainte puteai cumva să scapi fără balsam de păr, nici să nu te mai gândești că e posibil acum.
- O dată pe săptămână apelează la o mască. Din când în când, plusează la capitolul hrănire în profunzime. Vei vedea ce frumos și ușor se va aranja părul.
- Finisează cu un serum pentru bucle. De la atâta hidratare, de care ai nevoie, însă, e posibil ca buclele să se lase. Un serum sau un produs special destinat buclelor va preveni acest risc!
Așa cum am văzut, permanentul se poartă din nou! Bucură-te grație formulelor moderne numai de beneficiile acestei metode de a-ți aranja părul și descoperă cum să faci pentru a preveni riscurile. Discută cu un specialist dacă nu te încadrezi în tiparul ideal pentru permanent, ca să te asiguri că nu vei lua o decizie pe care e posibil să ajungi să o regreți mai târziu!