Cum să ai grijă de husa telefonului tău

Publicat pe 22.11.2021 la 10:37 Actualizat pe 22.11.2021 la 10:39

Husa telefonului este un tărâm al minunilor pentru germeni și bacterii. Aceasta poate conine de 10 ori mai mulți germeni decât are un vas de toaletă, așa că nu te aștepta ca husa telefonului să fie un lucru foarte curat.

Husa telefonului este un tărâm al minunilor pentru germeni și bacterii

Shutterstock

Cum sezonul gripei e în plină desfășurare și noul coronavirus care se răspândește, este mai bine să iei măsuri de precauție decât să cazi pradă bolilor. Așadar, curăță mereu cu grijă husa telefonului, ori de câte ori este nevoie.

Iată cum poți dezinfecta acea carcasă urâtă, îngălbenită, pe care o ții în mână ori de câte ori folosești telefonul.

Carcasele din plastic

Plasticul este relativ durabil în comparație cu alte materiale ale carcasei pentru smartphone, așa că va supraviețui soluțiilor de curățare mai dure și mai eficiente, cum ar fi înălbitorul. Dacă nu vrei să folosești înălbitorul, poți oricând apela la lichidul de spălat vase.

Ai nevoie de înălbitor cu clor, apă, burete sau periuță de dinți, mănuși. Înălbitorul poate irita pielea și plămânii, așa că pune mănuși și deschide ferestrele pentru o bună ventilație a aerului.

Amestecă o lingură de înălbitor pentru fiecare cană de apă pe care o ai. Pentru a evita rănirea, ai grijă să nu te stropești cu lichide. Pune carcasa la înmuiat timp de 10 minute. Spală mai apoi carcasa cu un burete sau periuța de dinți pentru a scăpe de orice tip de murdărie. Clătește mai apoi bine și las-o să se usuce înainte de a o pune din nou pe telefon.

Cauciuc și silicon

Cauciucul și siliconul sunt puțin mai delicate decât plasticul, așa că va trebui să utilizezi o soluție de curățare mai blândă. Dar asta înseamnă, de asemenea, că s-ar putea să nu reușești să scoți toată mizeria dintr-o singură încercare. În orice caz, începe prin a folosi o soluție de săpun de vase, iar dacă petele și îngălbenirea persistă, încercă după aceea bicarbonatul de sodiu.

Ai nevoie de detergent de vase, apă, burete sau periuță de dinți, bicarbonat de sodiu. Adăugă o cantitate moderată de săpun de vase într-un vas cu apă fierbinte și amestecă bine. Înmoaie buretele în soluția obținută și curăță carcasa cu buretele sau periuța de dinți. Dacă petele și murdăria nu s-au îndepărtat, presară niște bicarbonat de sodiu peste pată și freacă cu o periuță de dinți umedă. Pentru pete mari, amestecă o parte de apă caldă cu trei părți de bicarbonat de sodiu pentru a forma o pastă. Aplică amestecul pe zonele afectate, lăsă-l să stea aproximativ 5 minute, apoi freacă. Clătește mai apoi carcasa și las-o la uscat.

Nu fierbe sau nu dezinfecta carcasa din silicon în mașina de spălat vase.

Carcasa din lemn

Lichidele pot avea efecte nedorite asupra lemnului. Dar există soluții și pentru acestea. E vorba despre o soluție din oțet care e sigură pentru utilizat pe toate tipurile de lemn.

Ai nevoie de apă, oțet, săpun de vase, sticlă cu pulverizator.

Umple sticla cu pulverizator cu două părți de apă și o parte de oțet și amestecă bine. Poți pune și săpun de vase dacă petele de pe carcasă necesită un agent de curățate mai puternic. Pulverizează pe carcasă și șterge imediat cu o cârpă umedă. Șterge din nou cu un prosop din hârtie pentru a elimina excesul de soluție.

Carcasa din piele

Pielea este sensibilă la ulei, vopsea, machiaj, lumina soarelui, căldură și umiditate. Dacă aceasta s-a pătat, nu există o soluție minune. Cel mai bine este să folosești un produs de curățat piele și să urmezi instrucțiunile de acolo. Trebuie doar să ții cont de faptul că pielea și-ar putea schimba ușor culoarea, în funcție de tipul de soluție pe care alegi să o utilizezi.

Pe blogul la jumate.ro găsești cele mai noi trucuri pentru a păstra telefonul și husa cât mai curate. Poți arunca o privire și pe LaJumate.ro, site-ul unde vinzi și cumperi ușor tot felul de produse de interes.

În articolul

Cum să ai grijă de husa telefonului tău

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 17 aprilie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să-i ajute pe cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii și ninsori la munte, până joi seară
a1.ro
Chefi la cuțite, 15 aprilie 2024. Gabriel Mîțoc a uimit cu experiența sa. Ce a descoperit la asociatul său, când a privit camerele
HelloTaste.ro
Tort Bienenstich. Rețeta de tort Înțepătura albinei
Catine
Nuci cu cremă caramel de post. Rețetă de desert delicios și spornic
useit.ro
Cât de vechi sunt piramidele din Egipt, de fapt. Puțini știu când a fost construită prima piramidă
as.ro
„Va sosi momentul meu!” Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj sfâşietor după moartea interlopului. Graţiela s-a prăbuşit emoţional
MediCOOL
Obiceiuri care îți afectează creierul. Ce să eviți pentru a-ți proteja funcțiile cognitive și memoria
Spynews
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
DeParinti
Stimulentul de inserție 2024. De ce sumă poți beneficia din partea statului
MediCOOL
Circumferința taliei: de ce este importantă și cât măsoară o talie sănătoasă
HelloTaste
Cele mai cunoscute tipuri de pâine din lume. Cum poți face alegerea potrivită pentru tine
x