Cum sa ai un par frumos vara

Publicat pe 02.06.2013 la 20:37 Actualizat pe 03.06.2013 la 10:37

Vara, parul tau este expus la caldura si la multa umezeala. Poate ca ai grija de corp imbracandu-l, insa de par cum ai grija? Pentru a-ti pastra parul stralucitor vara:

Pastreaza apa

Primul si cel mai important pas de urmat este sa te mentii hidratata. Bea multe lichide caci iti vor tine scalpul moale si radacinile pline cu lichid.

Evista spalatul excesiv

Este un mit ca daca iti speli parul mai des, el va deveni mai curat. Este bine-cunoscut faptul ca samponul trage umezeala din par. Scazand numarul spalarilor, ii va permite parului sa absoarba uleiurile naturale. Daca trebuie musai sa il speli, dupa samponare foloseste neaparat un balsam.

Tunde-ti parul regulat

Ca si scalpul, parul poate suferi arsuri. Taierea parului la intervale regulate este cea mai buna cale de a face fata aceste i probleme. Un tuns la fiecare 4-6 saptamani este ideala in timpul lunilor de vara. Daca vei face acest lucru, vei scapa de varfurile degradate.

Poarta palarii sau sepci

Poarta palarie, esarfa sau sapca. Aceasta este o modalitate usoara de a-ti proteja pletele de caldura verii. Asigura-te insa ca, indiferent de ceea ce vei purta nu va fi atat de strans astfel incat sa poata permite circulatia sangelui in zona capului.

Foloseste produse de ingrijire a parului

Pentru cele carora nu le place sa poarte ceva pe cap, asigurati-va ca macar folositi produse de ingrijire adecvate daca tot aveti de gand sa va petreceti cateva ore la soare. Produsele pentru par cu protectie SPF nu trebuie sa va lipsesca. Sunt o multime de produse care mai de care mai imbietoare din care poti alege. Si nu le schimba frecvent.

Evita stilizatul excesiv

Evita sa folosesti unelte firbinti. Uscatoarele, drot-urile, periile si alte asemenea lucruri iti usuca parul. Daca e musai sa le folosesti, protejeaza-ti parul folosind produse dedicate.

Protejeaza-ti capul cand esti in apa

Pentru cele carora le place la piscina, este important sa stie ca expunerea la clorinale va usca parul. Udati-va parul cu apa plata inainte de a inta in piscina caci absortbtia de clorina va fi mai mica.

Foloseste produse naturiste

Parul cret poate fi o mare problema pe timp de vara. Uleiul de jojoba se poate aplica pe zonele cu probleme, dar si ca tratament in timpul noptii. Produsele manufacturate organice sunt si ele prezente in piata.

Leaga-ti parul

Controleaza-ti parul legandu-l intr-o coama sau intr-un coc. Il va proteja astfel caci se va reduce din espunerea la soare. Plus ca poti incerca o multime de acesorii care mai de care mai dragute.

Evita produsele pe baza de alcool

Evita folosirea prea multor produse de styling sau alte asemenea chimicale, in special all celor ce contin alcool. Asemenea produse iti pot usca excesiv parul. Pe cat de mult posibil, foloseste produse naturale care sunt mai blande cu parul.

Asigura-te ca in aceasta vara se vor intoarce multe capete dupa tine de cum pasesti intr-o incapere.

În articolul

Cum sa ai un par frumos vara

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 16 mai 2024. Gemenii au de dus o conversație importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Crima din Crângaşi a fost filmată. Imagini cu momentul în care un bărbat este ucis în bătaie de doi tineri, ziua, în mijlocul străzii
a1.ro
Dana Roba a fost contactată din închisoare de cel care a mutilat-o. Ce a putut să îi spună soțul ei
HelloTaste.ro
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Catine
Șarlotă de căpșuni. Rețetă de tort cu pișcoturi și cremă de frișcă
useit.ro
Cum poți restricționa pe cineva pe Facebook Messenger fără să își dea seama. E diferită față de funcția de blocare
as.ro
Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ: „Sper ca Maria să mă ierte!”. Marele regret de după destrămarea căsniciei
MediCOOL
Băuturi pentru sănătatea ochilor. Cum îți pot îmbunătăți vederea
Spynews
Crimă oribilă în Capitală, comisă de un băiat în vârstă de 16 ani şi amicul său. Au omorât un om în bătaie, în Crângași: "I-au dat cu bâta"
DeParinti
Clătite cu căpșuni. O rețetă îndrăgită de orice copil
MediCOOL
Alimentele care conțin cel mai mult plastic. Sarea și orezul se numără printre ele
HelloTaste
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
x