Cum să amenajezi rapid şi simplu un colț de joacă în living

Publicat pe 02.03.2020 la 12:51 Actualizat pe 03.03.2020 la 08:54

Chiar dacă dispui de o locuinţă suficient de mare pentru ca toţi membrii familiei să aibă câte o cameră, atunci când ai copii mai mici, este oarecum inevitabil ca livingul să fie invadat de jocuri şi jucării. Trebuie să ai în vedere şi faptul că cei mici cresc, evoluează, motiv pentru care livingul va suferi transformări treptate.

Chiar dacă dispui de o locuinţă suficient de mare pentru ca toţi membrii familiei să aibă câte o cameră, atunci când ai copii mai mici, este oarecum inevitabil ca livingul să fie invadat de jocuri şi jucării. Trebuie să ai în vedere şi faptul că cei mici cresc, evoluează, motiv pentru care livingul va suferi transformări treptate.
Dacă bebeluşii de câteva luni vor sta pe o păturică alături de câteva jucării suspendate deasupra capului, în scurt timp aceştia vor începe să exploreze şi vor avea nevoie de piese de mobilier de care să se sprijine în momentul în care vor exersa mersul în picioare. Apoi, puţin câte puţin, partea din living folosită de cei mici se va mări. Desigur, peste alţi câţiva ani, în adolescenţă, cel mai probabil vor alege să îşi petreacă timpul în camerele lor, dar, atunci când sunt mai mici, copiii preferă, în general, să stea cu părinţii. Ce poţi face pentru a delimita spaţiul în care vrei să îţi petreci puţinul timp liber de cel în care se joacă cei mici?

Stabilește-ți prioritățile

În primul rând, trebuie să stabileşti care sunt priorităţile tale şi pentru ce vrei să foloseşti livingul. De exemplu, este posibil să vrei ca în această camera să bei o cafea sau un pahar de vin alături de prieteni, motiv pentru care vei avea nevoie de o măsuţă şi de o canapea sau de câteva fotolii ori pufuri. Sau poate ai nevoie de un mic spaţiu pentru citit. De asemenea, ai nevoie de un loc de joacă pentru cei mici, dar şi de un spaţiu liber, în care să aşezi bradul de Crăciun sau alte decorațiuni de sezon. Pe scurt, camera nu va mai avea rol de living, ci va fi una dedicată întregii familii.


Studiază opțiunile
Prima soluţie este să rezervi, la propriu, un colţ al camerei pentru locul de joacă. Pentru a nu face notă discordantă cu restul livingului, folosește tonuri pastel, calde pentru mobile și decorațiuni. Dacă, pentru camera copilului, poți apela la un specialist pentru o pictură pe perete cu o scenă de poveste sau personajele preferate din desene animate, în living poți să te joci cu decorațiuni temporare. Poți opta, de pildă, pentru stickere perete cu o temă preferată a micuților.
Colțul de joacă ar trebui să mai includă o mică bibliotecă pentru cărți și coșuri cu diverse obiecte folosite de copii, precum creioanele colorate, plastilina etc., o ladă pentru jucării, poate o măsuță pentru lego sau desenat, o salteluță cu pernuțe sau niște pufuri și orice alte obiecte consideri că ar fi folositoare.
Dacă dorești să camuflezi jucăriile, folosește obiecte pentru depozitare care pot fi manevrate cu ușurință de cei mici, de exemplu, cutii cu capac, coșuri sau mici etajere adaptate înălțimii lor. Amenajarea acestui colț trebuie să fie cât mai simplă, pentru ca, atunci când ți se fac vizite surpriză, să nu petreci prea mult timp pentru a face ordine.
Tot o soluție pentru un colț de joacă de mici dimensiuni poate fi un cort de cameră, în care poți așeza mai multe pernuțe sau o saltea pe care copilul să poată sta să citească sau să se joace.

Dacă dispui de o cameră mai mare, atunci vei putea amenaja chiar un mini salon pentru cei mici. În acest caz, poți începe prin a delimita vizual cele două spații - al părinților și al copiilor, începând de la podea, unde pot fi folosite covoare diferite, la pereți, care pot fi vopsiți în culori variate ori îmbrăcați într-un tapet care amintește de pasiunile celor mici, stickere sau tablouri. În mini salon vor fi folosite piese de mobilier joase, pentru că sunt mai accesibile și obiecte pentru depozitare, o măsuță și scăunele.
Indiferent de tipul de colț de joacă pentru care optezi, încearcă să impui un mod de organizare simplu și accesibil, astfel încât copilul/ copiii să poată face ordine rapid. De exemplu, jucăriile pot fi grupate (mașini, păpuși, lego etc.), astfel încât copilului să îi fie ușor să le strângă după ce le-a folosit.
Ideea pe care trebuie să o reții este aceea că, indiferent de dimensiunile livingului, este posibil să amenajezi un colț de joacă în care copilul să poată să își construiască propriul univers, fără ca acest lucru să influențeze activitățile și pasiunile părinților.
Sursa foto: Pexels.com

În articolul

Cum să amenajezi rapid şi simplu un colț de joacă în living

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 martie 2024. Leii se îndrăgostesc. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Ciorbă de ștevie cu zeamă de varză, mai gustoasă și mai sănătoasă
Catine
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2024. Balanțele își regăsesc liniștea în relațiile de cuplu
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!”
MediCOOL
Ce efecte are combinația de magneziu și zinc, potrivit specialiștilor
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un copil curios. La ce anume ar trebui să fii atentă dacă îți dorești un mediu sigur
MediCOOL
Remedii naturale care te pot scăpa de mătreață. Cum le poți aplica eficient
HelloTaste
Cartofi aurii în crustă de mălai. Rețetă simplă și delicioasă, de post
x