Cum sa iti compui o tinuta office ideala

Publicat pe 14.03.2011 la 18:28 Actualizat pe 14.03.2011 la 18:32

Imaginea ta trebuie sa rezoneze cu cea a companiei, de aceea libertatea pe care o ai in a compune o tinuta depinde si de profilul institutiei unde lucrezi.

Tinuta office presupune o anumita rigoare a imaginii, care sa transmita profesionalism, seriozitate, competenta, dar si creativitate. Exista o diferenta consistenta intre imaginea unui functionar de institutie bancara sau juridica si cea a unui jurnalist intr-o redactie.

Un deux-pieces clasic (taior si fusta, taior si pantalon sau taior si rochie) e cea mai frecventa alegere. Felul in care il completezi cu o bluza sau camasa, culoarea acesteia, a pantofilor si a posetei vor face diferenta intre o tinuta care sa te reprezinte si o banala uniforma.

2011/03/14/211018-moda6.jpg

Cand iti alegi tinutele pentru birou incearca sa te privesti si prin ochii colegilor, ai sefului, ai clientilor. Nu uita aspectele practice, concrete. Cat de usor iti este sa stai asezata in haine prea stramte sau prea scurte, daca programul tau presupune intalniri in afara institutiei sau munca de teren? E de dorit ca hainele sa fie din materiale nesifonabile, sa te poti simti confortabil in ele pana la sfarsitul programului.

Un dozaj atent al culorilor e necesar in tinuta office - cu cat e mai tare o culoare, cu atat mai redusa trebuie sa fie zona pe care o folosesti. Accesoriile discrete, coafura si machiajul cat mai naturale sunt la fel de importante in completarea imaginii tale.

2011/03/14/211019-moda7.jpg

De evitat sunt liniile extrem de mulate, fustele si rochiile prea scurte, decolteurile adanci, culorile stridente, tot ce ar putea fi interpretat ca provocator, ostentativ, neserios intr-un mediu profesional. De asemenea, poti alege in locul imprimeurilor cu desene mari linii si texture fine.

Citeste si Revista Felicia!

FOTO: Revista Felicia

În articolul

Cum sa iti compui o tinuta office ideala

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum fura o grupare coletele din easybox-uri. A făcut pagubă de 80.000 de euro în opt luni
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Catine
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
useit.ro
Tesla Autopilot ar fi cauzat 13 accidente fatale. Cum ar fi eșuat sistemul auto
as.ro
„Mi-au plăcut aventurile!” Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: „Când soţul pleca…”
MediCOOL
Ce să nu faci înainte de analize ca să fii sigur că ai rezultate corecte
Spynews
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
DeParinti
Ce măsuri e indicat să iei în cazul unei mușcături de căpușă. Greșelile care trebuie evitate
MediCOOL
Operația care te scapă de punga stoma. Cum să ai o viață normală după cancerul colorectal
HelloTaste
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
x